" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Καλό μήνα και καλό αποκαλόκαιρο, αφού ούτε φθινόπωρο είναι ακόμη -τουλάχιστον μέχρι τις 21/9- ούτε καλοκαίρι, ημερολογιακά. Μαζί με το καλοκαίρι, έφυγε και από το πολιτικό προσκήνιο ο υπουργός Χρυσοχοΐδης (ο αποκαλούμενος βάσει τον έργων του και Χρυσοχουντίδης, Χουντοχοΐδης κλπ). Ένας αναλώσιμος αυταρχικός φυρερίσκος, κατάλληλος για να χαϊδεύει ακροδεξιά αυτιά

Φυσικά δεν θα ασχοληθούμε -στο παρόν τουλάχιστο- με τον βίο και την πολιτεία του ανθρώπου που αν δεν ήταν υπουργός της πιο καταστροφικής για τη χώρα και τον λαό της, κυβέρνησης, θα ήταν ένα επιτυχημένο μοντέλο της σχολής κομμωτικής του Αμάραντου. Ιδανικό μοντέλο στα μαθήματα της χρωματολογίας, της τεχνικής διάγνωσης τρίχας, της επιλογής χρώματος, της σωστής ανάμειξης χρωμάτων, της κάλυψης λευκών, της τεχνικής ρεφλέ και της τοποθέτησης βαφής. Θα ασχοληθούμε όμως με μία περίπτωση ενός θύματος του υπουργού, που σαν από θεία Δικαιοσύνη, σχεδόν ταυτόχρονα με την αποπομπή του προσωπικού του Ιαβέρη, δημοσιεύτηκε και η εισαγγελική πρόταση για την δική του οδυνηρή δίωξη και φυλάκιση.

dikastiria nea smyrni33 768x431

Διαβάζουμε στον σημερινό τύπο την εισαγγελική πρόταση για την αποφυλάκιση του συλληφθέντα και κρατούμενου για τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, «Ινδιάνου». Η εισαγγελέας έκρινε πως  ο βασικός μάρτυρας είναι αναξιόπιστος και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία. Συγκεκριμένα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χριστιάνα Φραγκιά έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δικαιολογεί τη συνέχιση της κράτησης του 30χρονου άνδρα που είχε συλληφθεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αστυνομικού στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, τον περασμένο Μάρτιο.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «Ινδιάνο» , ο οποίος είχε συλληφθεί και κρατούνταν με βάση μία κατάθεση του κουνιάδου τους στις αστυνομικές αρχές. Ένα πρόσωπο (ο κουνιάδος) το οποίο η εισαγγελέας χαρακτηρίζει ως «εντελώς αναξιόπιστο» που «φάσκει και αντιφάσκει». Η εισαγγελέας στην πρόταση της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση του επονομαζόμενου Ινδιάνου στις φυλακές Κορυδαλλού από τον περασμένο Μάρτιο, ζητά να διακοπεί η προσωρινή του κράτηση και να αποφυλακιστεί.

Από τις αρχές Απριλίου (6/4/2021) ο 58χρονος «μάρτυρας» είχε αναφέρει σε σνεντευξη του ότι δεν είδε ποτέ τον κουνιάδο του στη Νέα Σμύρνη αλλά η κατάθεσή του ήταν αποτέλεσμα υπαγόρευσης από την ίδια την αστυνομία, η οποία στη συνέχεια τον απείλησε ότι αν την αλλάξει… θα πάει φυλακή. Μάλιστα είχε πει στη  συνέντευξη του στην εφημερίδα Documento πως οι αστυνομικοί τον εξανάγκασαν να πει ότι είδε τον «Ινδιάνο» αφού πρώτα ψάχνοντας τα στοιχεία του «μάρτυρα» είδαν ότι υπάρχει μια καταδικαστική απόφαση εναντίον του σχετικά με ψευδή τηλεφωνήματα στην Αμεση Δράση το 2014.

Προφανώς η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη ήθελε να στήσει πάση θυσία δικογραφία για τη Νέα Σμύρνη σε μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ενώ οι προφυλακισμένοι πλέον ως εμπλεκόμενοι (και οι τρεις με σαθρά αποδεικτικά στοιχεία) ήταν ήδη αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών και βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες.

Να σημειώσουμε πως ο δικηγόρος του «Ινδιάνου» Παύλος Σαράκης διαρκώς τόνιζε την αθωότητα του πελάτη του, κάνοντας λόγο για σκευωρία εναντίον του.

Αξίζει να διαβάσει κανείς στη συνέντευξη του «μάρτυρα» αυτά που είπε για τις οδηγίες που έλαβε από τους αστυνομικούς:

Μάρτυρας: Η αστυνομία μου είπε τι να πω.

Δημοσιογράφος: Το καταθέσατε αυτό στον ανακριτή;

Μάρτυρας: Όχι, γιατί μου είπαν ότι αν αλλάξω την κατάθεσή μου, θα πάω φυλακή και φοβήθηκα.

Why

Η δικαίωση έρχεται κάποια στιγμή. Σε κοντινό χρόνο ή για τους πιο άτυχους, όταν πια είναι αργά. Το θέμα είναι πως αυτός ο άνθρωπος που παρίστανε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης (Προστασίας του Πολίτη κατά τον παράδοξο και αηδιαστικό ευφημισμό) έχει την ευθύνη για πάρα πολλά περιστατικά αστυνομικής βίας και παρακρατικής συμπεριφοράς των οργάνων που επόπτευε και που σίγουρα δεν λειτουργούσαν ερήμην του.

Αν δρούσαν ερήμην του, καταρρέει πλήρως το επικοινωνιακό οικοδόμημα του ανθρώπου που τελικά έχει την κύρια ευθύνη για την τοποθέτηση σε θέση υπουργών, ανθρώπων που οι ενέργειες τους χαρακτηρίζουν τεκμηριωμένα ως ανίκανους, απάνθρωπους και βαθιά παρακρατικούς. Και που δεν είναι άλλος από τον αρχηγό τους, τον πρωθυπουργό της δύστυχης χώρας.

 

Σημείωση: Αν θυμάστε, ο «Ινδιάνος» είχε προσκομίσει στις αρχές και βίντεο που του έδινε ακλόνητο άλλοθι, αλλά εκείνες έκριναν πως ο αποδεδειγμένα ψευδομαρτυρας ήταν πιο αξιόπιστος!!!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 10:33

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.