" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Συλλογή χρημάτων για τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας του Βασίλη Μάγγου και των 12 διωκόμενων αγωνιστών/στριών Κύριο

Μια εκστρατεία διαδικτυακής συλλογής χρημάτων (crowdfunding, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται) ξεκινά με σκοπό να καλύφθούν τα δικαστικά έξοδα για δύο δίκες που ξεκινούν με διαφορά λίγων μηνών μεταξύ τους.

Η πρώτη αφορά στην παραπομπή έξι αστυνομικών για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου που κατέληξε στο θάνατό του ένα μήνα αργότερα και η οποία ξεκινά στις 20 Νοέμβρη στο Κακουργιοδικείο Καρδίτσας.

Η άλλη   αφορά στην υπεράσπιση 12 αγωνιστριών και αγωνιστών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της 13ης Ιούνη του 2020 ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ –Lafarge στο Βόλο και η οποία ξεκινά στις 28 Γενάρη 

Στο παρακάτω Firefund μπορείτε να βοηθήσετε να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα για τις δύο σχετικές δίκες

Ενισχύοντας την υπόθεση του Βασίλειου Μάγγου και των υπόλοιπων αγωνιστών/ριών, ενισχύουμε τα κινήματα αντίστασης σε μια χώρα όπου μαφία, αστυνομία και κυβέρνηση είναι αξεδιάλυτα μπλεγμένες

Το χρωστάμε στα κινήματα και πιο πολύ στην εμβληματική μορφή του Γιάννη Μάγγου και τον διαρκή και συγκινητικό αγώνα που δίνει τόσα χρόνια για την τιμωρία των δολοφόνων του παιδιού του. Μια μορφή που την βρίσκουμε πλέον δίπλα σε κάθε διωκόμενο από το αστυνομικό κράτος

 

maggos02

 

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου

...........................................................................................................................................

To καλοκαίρι του 2020 ο αγώνας ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ –Lafarge στο Βόλο κλιμακώνονταν με τη μεγάλη διαδήλωση στις 13 Ιούνη έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Ο κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός, κατ' εντολή των επιχειρηματικών συμφερόντων, ανέλαβε να καταστείλει το λαϊκό ποτάμι της εναντίωσης στην καύση σκουπιδιών και να επιβάλλει σιωπή νεκροταφείου στην πόλη. Επί δύο ημέρες οι αστυνομικές δυνάμεις ενεργούσαν σαν στρατός κατοχής στην πόλη του Βόλου. Χτυπώντας διαδηλωτές σε διάφορα σημεία της πόλης, στέλνοντας δεκάδες στο νοσοκομείο, μετατρέποντας το χώρο της διαδήλωσης σε θάλαμο αερίων, συλλαμβάνοντας διαδηλωτές, τρομοκρατώντας ανθρώπους κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στη διαδήλωση, εισβάλλοντας σε σπίτια «υπόπτων», στήνοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο παρακολούθησης αγωνιστών και αγωνιστριών.

Αποκορύφωμα της σχεδιασμένης και προαποφασισμένης κατασταλτικής εκστρατείας ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός και ο βασανισμός του Βασίλη Μάγγου την επόμενη της διαδήλωσης.

Μια διαδικασία που τον οδήγησε ένα μήνα μετά, στις 13 Ιουνίου του 2020 στο θάνατο.

Από το σημείο αυτό αρχίζει ένας μεγάλος αγώνας για την ανάδειξη του χαρακτήρα της στοχευμένης κρατικής δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου, τη συντριβή των μεθοδεύσεων συγκάλυψης των κρατικών και δικαστικών αρχών για την υπόθεση, τη δημιουργία ενός κινήματος αλληλεγγύης για τους δεκάδες αγωνιστές που μπήκαν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών και για τη συνέχιση της μάχης ενάντια στα επιχειρηματικά τέρατα της ΑΓΕΤ – Lafarge και τη δολοφονική καύση σκουπιδιών.

Ο αγώνας αυτός έχει μέχρι σήμερα καταφέρει, την καταδίκη τριών αστυνομικών για την πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών στο Βασίλη Μάγγο, την παραπομπή σε δίκη σε βαθμό κακουργήματος έξι αστυνομικών για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου, την αθώωση συναγωνιστών μας που δικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση στις 13/06/2020 ενάντια στην καύση σκουπιδιών και τη συντριβή βαριών κατηγορητηρίων που επιχείρησαν να φορτώσουν σε άλλους.

Ο αγώνας αυτός βασίστηκε στη διαρκή, αταλάντευτη και επίμονη προσπάθεια συλλογικοτήτων στην πόλη του Βόλου. Στην καταλυτική και εμβληματική στράτευση του Γιάννη του Μάγγου που έφτασε την υπόθεση του Βασίλη σε κάθε γωνιά, εντός και εκτός συνόρων. Στο τεράστιο και πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης που πλαισίωσε και αγκάλιασε αυτό τον αγώνα, φτάνοντας την υπόθεση του Βασίλη σε κάθε πόλη, γειτονιά, σχολείο και σχολή.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία κορύφωσης όλων αυτών των προσπαθειών. Από τη μία στις 20 Νοέμβρη αρχίζει η δίκη των έξι βασανιστών αστυνομικών του Βασίλη Μάγγου στο κακουργιοδικείο Καρδίτσας. Από την άλλη στις 28 Γενάρη θα αρχίσει η δίκη 12 αγωνιστριών και αγωνιστών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της 13ης Ιούνη ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Δύο δίκες ιδιαίτερα σημαντικές για να ηττηθεί το σχέδιο καθυπόταξης των αγωνιστικών αντιστάσεων και εξαιρετικά απαιτητικές στο επίπεδο της κοινωνικής ανάδειξης και στήριξης.

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί τρεις δικάσιμοι για την υπόθεση του Βασίλη Μάγγου σε βαθμό πλημμελήματος για τη δίκη των τριών αστυνομικών της ΟΠΚΕ, (εκκρεμεί το εφετείο), δύο δικάσιμοι για τη δίωξη του συναγωνιστή μας Κ.Α. σε βαθμό κακουργήματος, (εκκρεμεί το εφετείο) και μία δικάσιμος για τη δίωξη του συναγωνιστή μας Θ.Σ. σε βαθμό πλημμελήματος.

Είναι εμφανές πως η παρατεταμένη δικαστική διαμάχη, που πλέον ξεπερνά τα 5 χρόνια, εκτός των άλλων έχει στόχο την πολιτική εξάντληση και οικονομική εξόντωση καθώς και την ομηρία των διωκόμενων αγωνιστών και αγωνιστριών. Η καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης που ξεκινάμε, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής αλληλεγγύης στο μαχόμενο κίνημα της περιοχής.

Είναι αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να πάμε αυτό τον αγώνα μέχρι τέλους.

Είναι μια ακόμη απάντηση πως ο αγώνας αυτός αφορά όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία, καθώς επιχειρεί να διαμορφώσει όρους κοινωνικής δικαιοσύνης με το βλέμμα στραμμένο στο δίκιο των καταπιεσμένων και όχι σε εκείνο που ορίζουν οι ισχυροί με τους νόμους, τις μεθοδεύσεις και τις συγκαλύψεις τους.

Ότι έχουμε είναι μόνο ο ένας την άλλη.

Μην ξεχάσουμε, μη συγχωρέσουμε, να εκδικηθούμε και να αγωνιστούμε μέχρι τέλους.

Στηρίζουμε την υπόθεση του Βασίλειου Μάγγου και των υπόλοιπων αγωνιστών/ριών.

20 Νοέμβρη 2025, 9:00 Δικαστήρια Καρδίτσας

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου

 

https://www.firefund.net/vasileiosmaggos?fbclid=IwY2xjawNdkcZleHRuA2FlbQIxMQBicmlkETBFdnRRRVBqRkdYVTAzaDJZAR6scmqCoxWhoAcgZ4-moamb04Gz_NeYkQuzV-qS8ZdIORy0GQz399uiAEKwhg_aem_67bu6hnmRR2ebI9AoDSRHg

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

atticavoicepodcasts

atticavoiceyoutube

rafnews

rafdoumentaries

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.