" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η Ελλάδα (συνεχίζει να) πωλείται Κύριο

Την ώρα της μεγάλης υγειονομικής κρίσης, του lockdown και των χιλιάδων κλειστών μικροεπιχειρήσεων, οι business για τους έχοντες δεν τελειώνουν. Αντιθέτως, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και –πιθανό – και πιο εύκολα.

Αυτήν ακριβώς την ώρα που χιλιάδες δυστυχείς πρόσφυγες συνωστίζονται σε άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες με την ανοχή – ή και την επιδοκιμασία - του μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας, αντιμετωπιζόμενοι ως απειλούντες την ομοιογένεια της ελληνικής κοινωνίας, χιλιάδες αγορές ακινήτων πραγματοποιούνται από πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Την ώρα, επίσης, που η κυβέρνηση των αχρήστων ετοιμάζεται να γιορτάσει την επέτειο για τα 200 χρόνια της έναρξης του αγώνα για την ελληνική ανεξαρτησία, χοροστατούσης της μεγάλης Κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η χώρα συνεχίζει αργά και σταθερά να πωλείται σε τιμή ευκαιρίας. Σε όποιον πληρώνει, χωρίς διακρίσεις. Οι διακρίσεις, σ' αυτό τον κόσμο της αποθέωσης του πλούτου, είναι μόνο για τους φτωχούς.

Όπως αποτυπώνεται από τα αρμόδια τμήματα Κεφαλαίου των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της πρωτεύουσας, οι αγοραπωλησίες ακινήτων εμφανίζουν αξιοσημείωτα υψηλές επιδόσεις. Και οι αγοραστές είναι κυρίως αλλοδαποί, από χώρες εκτός Ε.Ε.

Είναι ευρέως γνωστό πως εδώ και πολλά χρόνια οι Κινέζοι σαρώνουν ό,τι κινείται σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Εκτός, όμως από αυτούς, και άλλοι παίκτες έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνισή τους, κυρίως Ισραηλινοί αλλά και Άραβες, με προεξάρχοντες τους Αιγύπτιους. Τα ακίνητα που αγοράζονται είναι κάθε μορφής: Διαμερίσματα σε πολυκατοικίες, παλιές βιοτεχνίες, επαγγελματικοί χώροι

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των, ισραηλινών συμφερόντων, εταιριών BZPW Real Estate Development και Zoia Fund. Η πρώτη έχει αγοράσει ακίνητα αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Αθήνα, τόσο για οικιστική όσο και για επαγγελματική χρήση. Η δεύτερη έχει αγοράσει πάνω από 35 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά (Εξάρχεια, Πεδίο του Άρεως, Λυκαβηττός, Καλλιθέα), κυρίως παλιές πολυκατοικίες, τις οποίες σκοπεύει να μετατρέψει φτιάχνοντας σύγχρονα διαμερίσματα είτε για πώληση είτε για μακροχρόνια ενοικίαση.

Περιζήτητες περιοχές για τους αλλοδαπούς αγοραστές αναδεικνύονται το Μεταξουργείο, ο Κολωνός, το Γκάζι, ο Κεραμεικός, η γειτονιά του Ψυρρή, ο Βοτανικός, το Θησείο, τα Άνω Πετράλωνα, το Κουκάκι και γενικά οι περιοχές με θέα την Ακρόπολη

Οι Κινέζοι, πάντως, δεν περιορίζονται πλέον σε αυτές τις περιοχές, αλλά έχουν ξανοιχτεί και προς την άλλη πλευρά της Αθήνας: Εξάρχεια, Αμπελόκηπους, Άγιο Παντελεήμονα, Αχαρνών, αλλά και προς τους γύρω δήμους

Και , βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πρόγραμμα της Χρυσής Βίζας (golden visa) που δίνει άδεια διαμονής πενταετούς διάρκειας σε υπηκόους τρίτων χωρών αρκεί αυτοί να αποκτήσουν ακίνητη περιουσία αξίας 250.000 ευρώ. Άδεια παραμονής εξασφαλίζουν αυτόματα όλα τα μέλη της οικογένειας του «επενδυτή»: α) ο/η σύζυγος, β) τα κοινά τέκνα των συζύγων ή ενός εκ των συζύγων, τα οποία είναι ηλικίας κάτω των 21 ετών και γ) οι απευθείας ανιόντες συγγενείς των συζύγων είτε προχωρούν σε επένδυση κεφαλαίων από 3 έως 100 εκατομμύρια ευρώ σε έργα υποδομών ή σε ελληνικές επιχειρήσεις, με τη δημιουργία 150 θέσεων εργασίας.

Το πρόγραμμα golden visa εισήχθη με τον Νόμο 4146/2013. Από τότε, έχουν δοθεί 8.000 τέτοιες κάρτες και παράλληλα το δικαίωμα διαμονής σε πολλαπλάσιους. Τα 2 τρίτα των καρτών έχουν δοθεί σε Κινέζους. Ακολουθούν Τούρκοι, Ρώσοι, Λιβανέζοι, Αιγύπτιοι, Ιρανοί και άλλοι

Αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί επ’ ουδενί τον φανατικό Ελληναρά, ο οποίος ενοχλείται μόνο από τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους ξένους. Τον φανατικό Ελληναρά δεν τον ενδιαφέρει πόσοι και ποιας εθνικότητας βρίσκονται από πάνω του και τον εκμεταλλεύονται. Αρκεί μόνο να έχει και αυτός κάποιους από κάτω. Αυτό είναι που δίνει αξία στη μισερή ζωή του.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 10:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.