" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Γράμμα από το Βερολίνο Κύριο

Στην Attica Voice οι πηγές μας δεν εξαντλούνται στα μικρά σύνορα της Αττικής ή της χώρας.  Αναζητάμε γεγονότα, ιδέες, αλήθειες, ειδήσεις και τα πρόσωπα φορείς τους, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και σε όλη την Ιστορία. Έτσι θα θέλαμε να θέσουμε και στους αναγνώστες μας την απορία που εξέφρασε το μεγάλο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, τεύχος Ιανουαρίου 2023.  Μία απορία που δεν θα σας τη θέσει κανένα άλλο μέσο, μικρό ή μεγάλο, για πολλούς λόγους, που δεν θα τους αναλύσουμε εδώ.

KarlMarx

Hatte Marx doch recht?  Ή στα ελληνικά Είχε τελικά δίκιο ο Μαρξ;

Και οι συντάκτες του Spiegel εξηγούν: Ο κλασικός καπιταλισμός δεν λειτουργεί πια. Ωστόσο, καθοδηγούμενες από συνεχώς νέες παγκόσμιες κρίσεις και μια επικείμενη κλιματική κατάρρευση, αναδύονται συγκεκριμένες ιδέες μεταρρυθμίσεων: λιγότερη ανάπτυξη, περισσότεροι κυβερνητικοί στόχοι.

Εμείς εδώ στην Attica Voice την απάντηση την ξέρουμε εδώ και πολλά χρόνια γιατί αν δεν την ξέραμε δεν θα δαπανούσαμε τον χρόνο μας διαβάζοντας και γράφοντας. Το ερώτημα όμως τίθεται στους αναγνώστες μας που αποτελούν και αυτοί μέρος του παγκόσμιου κοινού. Του κοινού δηλαδή που απευθύνει την ερώτηση το Spiegel.

Είναι μία ωραία ερώτηση – αφορμή για σκέψη και κυρίως αναθεώρηση του τρόπου που λειτουργούμε μέσα στην κοινωνία. Εκτός αν κάποιος απαντήσει αρνητικά, οπότε ζει στον κόσμο που ονειρεύτηκε και τότε θα μαζέψουμε χρήματα για να του απονείμουμε το σχετικό βραβείο.

Ρίξτε μια ματιά λοιπόν στον καθρέφτη (=schau in den Spiegel) και απαντήστε στον εαυτό σας. Κυρίως στον εαυτό σας.

Πηγή: Der Spiegel 1/2023

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2023 11:58

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.