" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

ΚΝΕ: Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών! Κύριο

 Οι Οργανώσεις Ραφήνας της ΚΝΕ αντέδρασαν στην εισβολή τραμπούκων του δημάρχου της πόλης  και την  απόπειρα σπασίματος της κατάληψης του ΓΕΛ Ραφήνας, Μία κατάληψη από από τους μαθητές που αντιδρούν στην κρατική δολοφονία των Τεμπών.

Το κείμενο που εξέδωσαν οι Οργανώσεις Ραφήνας της ΚΝΕ είναι το ακολουθο και στο τέλος μπορείτε να το διαμοιράσετε σε PDF αρχείο

 

 

Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή!

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών!

Ακολουθώντας την γνωστή τακτική της, η Δημοτική Αρχή της Ραφήνας αποφάσισε,  με απαράδεκτες ενέργειες και απειλές, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, να «σπάσει» την κατάληψη στο ΓΕΛ της περιοχής. Συγκεκριμένα συνεργείο του δήμου έσπρωχνε την πόρτα του σχολείου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας μαθήτριας.

Αντί η δημοτική αρχή να ενδιαφερθεί για τα προβλήματα των σχολείων, αντί να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών που αγωνίζονται για να μην συγκαλυφθεί το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, για να πληρώσουν όλοι αυτοί που βάζουν τα κέρδη πάνω από την ανθρώπινη ζωή, προτίμησε να ακολουθήσει την πολιτική της καταστολής απέναντι τους. Υπηρετεί πιστά αυτό που κάνουν άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις και το κράτος που με ΜΑΤ, χημικά, βία, συλλήψεις και δικαστήρια προσπαθούν να «βουλώσουν» τα στόματα όσων διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Φαίνεται για ακόμη μια φορά ότι αυτοί που υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική που προκάλεσε το δυστύχημα στα Τέμπη είναι οι ίδιοι που δεν θέλουν να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο σχολείο, μια καλύτερη ζωή.

Στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των μαθητών στο Δημαρχείο, μετά το παραπάνω περιστατικό, απέφυγε οποιαδήποτε απάντηση. Μάλιστα στην αντιπροσωπεία των μαθητών, με την οποία συναντήθηκε ήταν απαξιωτικός και το μόνο που έλεγε ήταν ότι οι δράσεις που έκαναν οι μαθητές ήταν παράνομες, ενώ έδιωξε από το γραφείο του εκπαιδευτικό που στήριζε τον αγώνα των μαθητών.

Βέβαια δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι ενέργειες του Δήμου, έχουμε συνηθίσει να μην τον απασχολούν τα πολύ σοβαρά προβλήματα στα σχολεία μας (υπεράριθμα τμήματα, ελλείψεις καθηγητών) συνολικά οι ανάγκες και τα αιτήματα των μαθητών και το μόνο που να κάνει είναι να καταστέλλει τους αγώνες των μαθητών.

Προσπαθούν να μας φοβίσουν για να «κάτσουμε στ’ αυγά μας»! Τους απαντάμε ότι είναι γελασμένοι! Η νέα γενιά και οι μαθητές δεν θα σκύψουμε το κεφάλι!

Χαιρετίζουμε τους αγώνες όλων των μαθητών της περιοχής που τις προηγούμενες μέρες έκαναν καταλήψεις, έστειλαν μηνύματα καταδίκης του εγκλήματος στα Τέμπη με τις τσάντες τους στα προαύλια των σχολείων, συμμετείχαν στις μεγάλες μαθητικές συγκεντρώσεις και πορείες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις!

Συνεχίζουμε για ένα σχολείο και μια κοινωνία που δεν θα βάζει τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες και τις ζωές μας!

Η θλίψη και η οργή να γίνει αγώνας για την ανατροπή!

Τους γυρνάμε την πλάτη! Μπαίνουμε στον αγώνα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ!

 

Οργανώσεις Ραφήνας της ΚΝΕ

 

 

             

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 16:26

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.