" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ο «σερίφης» της Ραφήνας Κύριο

Από άλλη "δράση" του σερίφη στο Πικέρμι 6/12/2018 Από άλλη "δράση" του σερίφη στο Πικέρμι 6/12/2018

 Αυτή η πόλη, η Ραφήνα, διαφέρει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας γιατί δεν διαθέτει ούτε την κατ' όνομα «αυτοδιοίκηση». Τα πάντα τα εξουσιάζει με την χειρότερη έννοια που μπορεί να λάβει η λέξη αυτή, ο σερίφης της. Ο σερίφης έχει τον δικό του νόμο και εννοεί να τον επιβάλει όπως πάντα. Καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας και φιμώνοντας κάθε αντίθετη φωνή με τις άναρθρες κραυγές του ή τον κενό λόγο του, με τον οποίο εννοεί να ρυπαίνει τον χώρο που βρίσκεται, Πολύ συχνά χρησιμοποιεί και την προσβλητική του ειρωνεία, τέτοιου επιπέδου που θυμίζει έναν σύγχρονο ηθοποιό που νομίζει πως είναι κωμικός, όπως και ο σερίφης της Ραφήνας νομίζει πως είναι δήμαρχος. Από τις 13/3 μέχρι και το μεσημέρι της 15ης, ο σερίφης και τα όργανα του αποφάσισαν πως στο «Πέκος σίτυ» της φαντασίας του θα επιβάλει το δικό του νόμο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να του ζητήσει τον λόγο. Αν δεν καταλάβατε που αναφερόμαστε, σας μεταφέρουμε αυτούσια την εξιστόρηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο ΓΕΛ της Ραφήνας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, όπως τα βρήκαμε να περιγράφονται εκτενώς στο Instagram. Διαβάστε και όσοι είστε από την περιοχή της Ραφήνας, του Πικερμίου και των πέριξ οικισμών, θαυμάστε ποιος δηλώνει δήμαρχος της περιοχής, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί την ντροπή της.

 

Το βράδυ της Δευτέρας 13/03 και ώρα 23:30 στο Γενικό Λύκειο Ραφήνας έγινε κατάληψη σε συνέχεια της μαθητικής πορείας, στην οποία συμμετείχαν τα σχολεία του Μαραθώνα, της Νέας Μάκρης και της Ραφήνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη.
Μετά από συμφωνία των παιδιών με τη διεύθυνση του σχολείου, αποφασίστηκε ότι η κατάληψη θα κρατούσε μία μέρα και το πρωί της Τετάρτης οι μαθητές θα καλούνταν στο σχολείο προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία για το αν θα συνεχιστεί ή όχι η κατάληψη. Να σημειωθεί ότι στους γονείς των μαθητών στάλθηκε e-mail με το οποίο ενημερώθηκαν ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από την τέταρτη ώρα (10:50). Συνεπώς οι μαθητές δεν ενημερώθηκαν ποτέ επίσημα για την ψηφοφορία. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 15/3 και ώρα 04:58, με παρέμβαση της διεύθυνσης του σχολείου και του δήμου, το σχολείο άνοιξε με τη βία. Μάλιστα, τα παιδιά βρίσκονταν πίσω από τις τοποθετημένες καρέκλες και τα θρανία με τα οποία έφραξαν τις εισόδους του σχολείου, το οποίο δεν διαθέτει καμία πόρτα και κινδύνευσαν να τραυματιστούν σοβαρά, αφού φώναζαν πως ήταν από πίσω προσπαθώντας να κρατήσουν την κατάληψη και δεν έλαβαν καμία απάντηση. Μία κοπέλα χτύπησε το χέρι της, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Μία ώρα αργότερα, στις 05:58, στάλθηκε e-mail στους γονείς των μαθητών το οποίο αφορούσε την διάλυση της κατάληψης. Το επόμενο πρωί οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο σχολείο στην κανονική ώρα προσέλευσης, δηλαδή στις 08:15 ζητώντας εξηγήσεις από τη διεύθυνση όσον αφορά τα γεγονότα τα οποία είχαν προηγηθεί λίγες ώρες πριν. Οι απαντήσεις που έλαβαν ήταν αόριστες και εκτός αυτού, κατηγορήθηκαν για «σχολική βία» ενώ δέχτηκαν χαρακτηρισμούς, όπως «χούντα» και «φασίστες».
Η διεύθυνση κατηγόρησε το δήμο για τη βιαιότητα έναντι των μαθητών και έτσι με κοινή απόφαση, της πλειοψηφίας, οι μαθητές κατέβηκαν στο δημαρχείο της πόλης γύρω στις 09:00, με σκοπό να αναζητήσουν εκεί τις απαντήσεις τις οποίες δεν έλαβαν από τον σύλλογο διδασκόντων, καθώς και από τη διεύθυνση. Με συνοδεία δύο καθηγητών οι μαθητές προσπάθησαν να μιλήσουν με τον δήμαρχο, μάταια όμως, διότι εκείνος τους διέκοπτε συνεχώς και χαρακτήρισε την κίνηση τους ως «σχολική βία». Μάλιστα, ο ίδιος ο δήμαρχος έδιωξε τη συνοδό καθηγήτρια από το γραφείο, ανοίγοντας την πόρτα και προσβάλλοντας τη χωρίς να την αφήσει καν να μιλήσει. Οι προσπάθειες ωστόσο δεν σταμάτησαν.

Είτε κανείς συμφωνεί με την κατάληψη ως κίνηση είτε όχι, η βία έναντι των μαθητών από τις δημοτικές αρχές και τη σχολική κοινότητα είναι απαράδεκτη και δεν πρέπει να συγκαλύπτεται. Είναι ντροπή να φιμώνουμε τη νέα γενιά στης οποίας τα χέρια βρίσκεται το μέλλον της χώρας μας.

Είναι αδιανόητο στην εποχή μας, οι μαθητές να διεκδικούν τα βασικά τους ανθρώπινα και μαθητικά δικαιώματα, τα οποία θα έπρεπε να είναι κατοχυρωμένα

 

Πηγή περιγραφής γεγονότων: Instagram

 

Σχετικά (για περαιτέρω πληροφορίες και χωρίς να εξαντλείται το θέμα σε αυτές τις αναρτήσεις):

Πως να κρύψεις τον φασίστα που έχεις μέσα σου;

Το χειρότερο πρόσωπο της εξουσίας είναι και το πιο επικίνδυνο

Το χειρότερο πρόσωπο της εξουσίας

Δήμαρχος σε ρόλο μπάτσου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 22:51

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.