" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το χειρότερο πρόσωπο της εξουσίας είναι και το πιο επικίνδυνο Κύριο

Το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου 2020, οι μαθητές του Λυκείου Πικερμίου, όπως η πλειονότητα των μαθητών σε όλη τη χώρα, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου διαμαρτυρόμενοι και ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

Πριν από 1 χρόνο, στις 6/12/2018, σε άλλη μαθητική κινητοποίηση, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από μία άλλη εξίσου φρικιαστική όψη της εξουσίας, από έναν ειδικό φρουρό που καταπάτησε κάθε έννοια δικαίου, το άλλο πρόσωπο του αυταρχισμού προσπάθησε με αποτρόπαιη βία, να επιβάλει τη σιωπή στους μαθητές που θυμούνταν και τιμούσαν τον νεκρό Αλέξη. Το άλλο πρόσωπο του αυταρχισμού, αυτό των εγωπαθών που επαίρονται για την μικροεξουσία που κρατούν σαν χαλινάρι, αποπειράθηκε και πάλι να επιβάλλει την αγαπημένη του σιωπή που το τρέφει και το στηρίζει. Αυτό και τους όμοιους του.

Το αυταρχικό τέρας χρησιμοποιώντας συνεργείο αυτή τη φορά, άνοιξε τις αλυσίδες με την παρουσία της Αστυνομίας. Βέβαια δεν κατόρθωσε τίποτα αφού οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν όπως διαπιστώθηκε

katalipsi

(Φωτογραφία από την κατάληψη)

Οι μαθητές απηύθυναν και σχετική επιστολή:

Σήμερα προχωρήσαμε σε κατάληψη του σχολείου μας (ΓΕΛ Πικερμιου) σχετικά με το νέο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικές σχολές. Ύστερα από πολλούς τσακωμούς έφτασε άνθρωπος με εργαλεία (τροχούς και ψαλιδες )και έσπασε τις αλυσίδες μας, ενώ εμείς είχαμε τα χέρια μας πάνω τους. Οι μαθητές βιντεοσκοπούσαν τα σκηνικά όμως απειλήθηκαν.

Ύστερα έφτασε ο δήμαρχος κ.Μπουρνούς ο οποίος με τη βία ήρθε στο σχολείο , έσπρωξε δεκαπεντάχρονο μαθητή,ζήτησε από τους αστυνομικούς που είχε φωνάξει να «μαζέψουν» τα παιδιά που βρισκόντουσαν στις πόρτες ,ενώ δικαιολόγησε την βία σε ανήλικο μαθητή λέγοντας πως «νόμιζε πως ήταν 18 και όχι 15» συνέχισε να ζητά από τους αστυνομικούς να μας μαζέψουν, αυτοί όμως δεν το έκαναν. Είπε πως «έχει κάθε δικαίωμα να χτύπησε κάποιον εφόσον τον έβρισε»και ύστερα το αρνήθηκε.

 Τοπική ιστοσελίδα δημοσίευσε πως το σχολείο λειτουργεί κανονικά ενώ βρίσκεται ακόμη υπό την κατάληψη μας. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΧΙ ΜΕ ΛΕΦΤΑ. ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 Ιωάννα Νικολακοπούλου-15μελές Λυκείου Πικερμίου

Ακόμα και γνωστά για την "αντικειμενικότητα" και τις συμπάθειες τους μέσα θέλησε να χρησιμοποιήσει ο αυτόκλητος θεματοφύλακας, αλλά το ψέμα είχε και εξακολουθεί ευτυχώς να έχει κοντά ποδάρια. Δεν μπορεί να κάμψει την αποφασιστικότητα των μαθητών που γνωρίζουν καλά πως έχουν το δίκιο με το μέρος τους και με την απλή επιστολή τους κατέστησαν την «είδηση» απλό αλλά υποβολιμαίο άνωθεν, ψέμα.

Πλάνο αρχείου......(6/12/2018 Γυμνάσιο Πικερμίου)

Koftid

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται από όσα μαθαίνουμε. Επειδή ο αυτόκλητος «αυτοκράτορας» δεν καταλαβαίνει πως μόνο προς το χειρότερο μπορεί να στρέψει τα πράγματα με τη βία που του αρέσει να ασκεί (δεύτερη φορά σε 14 μήνες),πρέπει να του θυμίσουμε πως ο τρόπος του ενδέχεται να έχει άσχημη κατάληξη και πως είναι πια αποκλειστικά υπεύθυνος για ότι άσχημο μπορεί να συμβεί εξαιτίας των παρεμβάσεων του αυτών

 Ελπίζουμε στο καλύτερο και να μη συμβεί τίποτα που θα μας πονέσει όλους, εκτός από τον «αιώνια αθώο» που θα τρέχει να φωνάζει σε όλους τους τόνους πως δεν είναι αυτό που όλοι θα  βλέπουμε.

(πηγη φωτογραφιών και υπερσυνδέσεων rpn.gr)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 13:35

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.