" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνού Κύριο

Ο σερίφης της Ραφήνας κατάφερε τις τελευταίες ημέρες να προκαλέσει την οργή των πιο ζωντανών και υγιών τμημάτων της τοπικής κοινωνίας. Μετά την Κίνηση για την Προστασία του Μεγάλου Ρέματος που καταγγέλλει τις απαράδεκτες αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του, μετά τους μαθητές του Γενικού Λυκείου της Ραφήνας που διαμαρτύρονται για την τραμπούκικη επίθεση τα ξημερώματα στο σχολείο τους από συνεργεία του Δήμου με σκοπό το σπάσιμο της κατάληψής τους και την συκοφάντηση του αγώνα τους , μετά την ΚΝΕ που καταγγέλλει με τη σειρά της την επίθεση αλλά και την ιταμή εκδίωξη από το δημαρχείο των διαμαρτυρόμενων για το θέμα αυτό μαθητών και των συνοδών-συμπαραστατών καθηγητών τους, σειρά πήραν και οι καθηγητές.

Μετά την ανοίκεια και ανέντιμη διαδικτυακή συκοφάντηση ενός καθηγητή του Λυκείου της Ραφήνας, μέσω του διαδικτύου, από το δήμαρχο της πόλης Ευάγγελο Μπουρνού, η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει το δήμαρχο, συντάσσεται με το δίκαιο αίτημα των πολιτών για την προστασία του Μεγάλου Ρέματος και ζητά από αυτόν να ανακαλέσει αμέσως την ανάρτηση που στοχοποιεί τον συνάδελφό τους, όπως και να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές στον Δήμο, με αύξηση των δαπανών για τα σχολεία.

Ο σερίφης της πόλης που δηλώνει και καθηγητής - και μάλιστα Φυσικός - φαίνεται πως έχει ξεχάσει τον τρίτο νόμο του Νεύτωνα, αυτόν περί δράσης και αντίδρασης

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

 

 

Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                               Παλλήνη 20/3/2023

 

                               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Δ.Σ της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση και στοχοποίηση του συναδέλφου καθηγητή του ΓΕΛ Ραφήνας   Αντώνη Λαζαρή από τον Δήμαρχο Ραφήνας κ. Ευάγγελο Μπουρνούς. Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποκαλεί τον συνάδελφο «προσχηματικό»(!) καθηγητή, που «διαπλάθει χαρακτήρες» και συνεχίζει κατηγορώντας τον για προτροπή των παιδιών σε πορείες και καταλήψεις , χαρακτηρίζοντας τον «ελλιποβαρή»(!) στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και με εμμονή σε θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας σε ρόλο αξιολογητή (!) επικρίνει την στάση του συναδέλφου, που τόλμησε να αφουγκραστεί και να συμπαρασταθεί στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μαθητών της Ραφήνας, και όχι μόνο, που κατά χιλιάδες αυτές τις μέρες κινητοποιούνται και διαδηλώνουν απέναντι σε μια πολιτική που αδιαφορεί για τις ανάγκες τους ακόμα και με κόστος τις ζωές τους. Τόλμησε να αντιμετωπίσει παιδαγωγικά τις κινητοποιήσεις τους και όχι με τον αυταρχισμό του μεταλλικού «κόφτη» που σπάει την κατάληψη ξημερώματα.

Ο Δήμαρχος κατηγορεί τον συνάδελφο για εμμονή σε θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, γιατί τολμά το αυτονόητο: την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, ενάντια σε μια πολιτική που καταστρέφει ό,τι απέμεινε όρθιο, π.χ ρέμα της Ραφήνας, και συναντά τις αντιστάσεις των κατοίκων της περιοχής. Σε μια περιοχή που οι μνήμες από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι με τους νεκρούς και την περιβαλλοντική καταστροφή είναι ακόμα νωπές.

Είναι φανερό πως ο κος Μπουρνούς στο πρόσωπο του συναδέλφου επιδιώκει να τρομοκρατήσει και να επιβάλει σιωπητήριο στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, που αντιστέκονται και κινητοποιούνται για τα δικαιώματα τους και για μια αξιοβίωτη ζωή. Αντί να απολογηθεί για την κατάσταση και τις υποδομές των σχολείων (π.χ ΓΕΛ Πικερμίου, συστέγαση Γυμνασίου Λυκείου Ραφήνας), επιτίθεται σε αυτούς που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Ο Δήμαρχος αξιολογεί ως «ελλιποβαρή» τον εκπαιδευτικό, γιατί δεν συμφωνεί με τη στάση του, δείχνοντάς μας με χαρακτηριστικό τρόπο τι σημαίνει αξιολόγηση και αυτονομία των σχολείων με πέρασμα της συνολικής τους διαχείρισης στους Δήμους.

Ως ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής θέλουμε να τονίσουμε στον Δήμαρχο πως όσο και αν ενοχοποιεί τους εκπαιδευτικούς για υποκινητές των μαθητών σε καταλήψεις και αγώνες, η αλήθεια είναι πως η αιτία της κινητοποίησης τους είναι το δυστοπικό παρόν και μέλλον που διαμορφώνεται για τη νεολαία. «Πως να κρυφτείς από τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα» κ. Δήμαρχε…

Επίσης όσο και αν δεν αρέσει στο Δήμαρχο, ο ρόλος του εκπαιδευτικού δεν είναι απλά η μετάδοση της ύλης. Ο παιδαγωγικός του ρόλος και το χρέος του είναι να συμβάλλει καθημερινά στην καλλιέργεια αξιών, ευαισθητοποίησης, γνώσης των μαθητών του για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, όπως περιβάλλον, πολιτισμός, τέχνη, παιδεία, ώστε να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο για μια  κοινωνία ανθρώπινη, αλληλέγγυα, ισότιμη και δίκαιη.

Δηλώνουμε ως εκπαιδευτικοί πως αυτές οι επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλάι των μαθητών μας, να αγωνιζόμαστε για την δικαίωση των αιτημάτων μας, για δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε μια κοινωνία και ένα περιβάλλον που τους αξίζει.

Απαιτούμε:

  • να ανακαλέσει ο Δήμαρχος την ανάρτηση που στοχοποιεί τον συνάδελφο
  • να πάρει ΤΩΡΑ όλα τα αναγκαία μέτρα για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές στον Δήμο με αύξηση των δαπανών για τα σχολεία.

             ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 01:58

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.