" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Mad in Greece. Το webzine της ψυχιατρικής έρευνας, ήρθε στην Ελλάδα. Κύριο

I didn'y know why this one but somehow - Mad i n Greece I didn'y know why this one but somehow - Mad i n Greece

Το Mad in Greece -όπως αυτοσυστήνεται-  είναι ένα webzine, μία ηλεκτρονική, διαδικτυακή έκδοση (madingreece.org) που παρέχει ενημέρωση πάνω στην ψυχιατρική έρευνα, πρωτότυπα δημοσιογραφικά άρθρα και ένα φόρουμ για μια διεθνή ομάδα συγγραφέων—άτομα με βιωμένη εμπειρία, ειδικούς ομότιμης συμπαράστασης, μέλη οικογενειών, ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς , δημοσιογράφους, δικηγόρους κ.α.—για να διερευνήσουν ζητήματα που σχετίζονται με αυτόν τον στόχο της «ριζικής ανακατασκευής της ψυχιατρικής».

Πρόκειται για μία ένα σημαντικό εγχείρημα το οποίο έχει ήδη αναπτυχθεί σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων πρόσφατα, μπήκε και η Ελλάδα.

Στο Mad in Greece παρέχοντας περιλήψεις ερευνητικών άρθρων που τακτικά περνούν απαρατήρητα στα γενικά μέσα ενημέρωσης επειδή αμφισβητούν τη συμβατική σοφία.

Φιλοξενώντας μια κοινότητα συγγραφέων με διαφορετικές εμπειρίες και υπόβαθρο που συμμερίζονται την πεποίθησή μας ότι το τρέχον παράδειγμα της φροντίδας ψυχικής υγείας έχει αποτύχει και πρέπει να επανεξεταστεί.

Σημαντική είναι η ύπαρξη ενός φόρουμ για τους αναγνώστες, για να προσθέσουν τις σκέψεις και τις απόψεις τους σε αυτή τη συζήτηση. Επίσης στο madingreece.org φιλοξενούνται κείμενα (λογοτεχνικά ή απλές εμπειρίες), έργα ζωγραφικής και άλλα, αφού η έκφραση και η επικοινωνία δεν περιορίζονται σε καθορισμένα πλαίσια και τρόπους. Ένα ζωγραφικό έργο μάλιστα, από τη συλλογή του Mad in Greece επιλέξαμε και ως εικαστικό για την παρουσίαση του από την Attica Voice

Στο Mad in Greece υπάρχουν παραγωγές podcasts που περιλαμβάνουν συνεντεύξεις με ερευνητές, ακτιβιστές και ηγέτες στην κοινότητα βιωμένης εμπειρίας που διερευνούν με παρόμοιο τρόπο θέματα που σχετίζονται με την «ανακατασκευή της ψυχιατρικής».

Από τις δράσεις που αναφέρονται είναι και η προσεχής οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων  που θα παρέχουν μια επιστημονική κριτική του υπάρχοντος μοντέλου και θα προτείνουν εναλλακτικές προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως θεμέλιο για ένα νέο παράδειγμα, που δεν θα στηρίζεται στη χρήση ψυχιατρικών φαρμάκων. Άλλωστε θέμα και μέλημα του Mad in Greece είναι να χρησιμεύσει ως καταλύτης για τη ριζική επανεξέταση της ψυχιατρικής στην Ελλάδα, όπως αναφέρεται και στα κείμενα με τα οποία μας αυτοσυστήνεται το Mad in Greece

πηγή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2024 08:07

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.