" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ω Ελλάς, ηρώων χώρα, τι μ@λ@κες βγάζεις τώρα Κύριο

 

Δεν το είπε ακριβώς έτσι ο Σουρής, έτσι όμως θα το έλεγε αν ζούσε σήμερα και έβλεπε όλο αυτό το συρφετό που κινείται μεταξύ καρναβαλιού και εθνικιστικού παραληρήματος. Όλους αυτούς τους ανθρώπους που εκ του ασφαλούς , αλλά και εκ του αφελούς, παριστάνουν τους πατριώτες. Αυτούς που, ενώ ξεπουλήθηκε και ξεπουλιέται ακόμη η χώρα στους Γερμανούς, στους Κινέζους, στους Ιταλούς, στους Γάλλους, στους Καναδούς, στους Αμερικανούς αλλά και στους ντόπιους ολιγάρχες, παριστάνουν τόσα χρόνια τον Κινέζο και βγαίνουν στο δρόμο μόνο για να διαμαρτυρηθούν για το ΤΙΠΟΤΑ, για το ΑΝΟΥΣΙΟ, για το ΑΝΩΔΥΝΟ. Απλά για να θυμίσουν σε όλους μας ότι όπως σε κάθε χώρα, έτσι και στη δική μας, και ειδικά σε σκοτεινούς καιρούς όπως είναι αυτοί που διανύουμε, επικρατούν η ανοησία, η κακία, ο ρατσισμός, ο φασισμός και όλα τα άλλα ταπεινά ένστικτα

 

 

MAK

 

Να πας, λοιπόν, Ελληναράκο, στο συλλαλητήριο. Να φορέσεις τη φουστανέλα σου, να βάλεις την περικεφαλαία σου, να αρματωθείς τη σάρισά σου, να καβαλήσεις και τον Βουκεφάλα και να πας. Να παραστήσεις τον πατριώτη για δυο ώρες, να φωνάξεις και να βρίσεις τους λίγους και αδύναμους Σκοπιανούς, να ξεχαρμανιάσεις και να επιστρέψεις στη μίζερη και φθονερή ζωή σου.

 

MAK 06

 

Και να μη σε νοιάζει καθόλου που δεν έχεις δουλειά ή και αν έχεις δε σου φτάνει για να ζήσεις με αξιοπρέπεια. Μη σε νοιάζει που τα παιδιά σου εγκαταλείπουν τη χώρα αυτή για να μπορέσουν να ζήσουν. Μη σε νοιάζει που η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, ξεπουλάει πραγματικά τη ζωή τη δικιά σου αλλά και των παιδιών σου σε ξένους και ντόπιους καρχαρίες. Μη σε νοιάζει που θα έχεις δίπλα σου το Μεσαίωνα

 

MAK 08

 

Να νοιαστείς μόνο για ένα κούφιο όνομα, για ένα πουκάμισο αδειανό, να πολεμάς για το τίποτα. Να είσαι ακίνδυνος για την εξουσία, προβλέψιμος και χειραγωγούμενος.

 

MAK 05

 

Και να μη στενοχωρηθείς που οι άλλοι θα σε πουν χρυσαυγίτη και φασίστα. Όχι, Ελληναράκο μου, πιο πολύ για βλάκα σε κόβω. Μόνο που, δυστυχώς για όλους εμάς τους υπόλοιπους, οι βλάκες ήταν πάντα ο δομικός λίθος του φασισμού, τα τούβλα, οι τσιμεντόλιθοι.

 

MAK 07

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 16:11

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.