" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ο Νικηταράς, ο Κολοκοτρώνης και ο Μαρινάκης Κύριο

Ο Νικηταράς πέθανε ζητιάνος, ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε, ο Κίμωνας ο Αθηναίος εξοστρακίστηκε και ο Σωκράτης αναγκάστηκε να πιει το κώνειο. Έτσι και σήμερα, το ελληνικό κράτος, συνεχίζοντας την αρνητική ανά τους αιώνες παράδοση αγνωμοσύνης, αντί να στήσει άγαλμα στο Βαγγέλη Μαρινάκη για την πολύπλευρη προσφορά του στην ελληνική κοινωνία αλλά και για το απαράμιλλο ήθος του, τον κυνηγάει και τον συκοφαντεί. Συκοφαντεί και λοιδωρεί έναν επιφανή Έλληνα, έναν αληθινό ήρωα και ένα μεγάλο ευεργέτη

Αφού, λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση δεν έστησε άγαλμα στο Βαγγέλη Μαρινάκη, αποφάσισε να στήσει αυτός ένα άγαλμα προς τιμήν του Νικηταρά, του επονομαζόμενου και Τουρκοφάγου. Στα αποκαλυπτήρια της προτομής, μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις διώξεις και στον πόλεμο λάσπης που δέχεται ο ίδιος καταγγέλλοντας την ελληνική κυβέρνηση πως «προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα άλυτα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει, σπιλώνει τη φήμη κάποιων εκ των επιφανέστερων (ωραίος έτσι;) Ελλήνων, με διαρκή και πολύπλευρη προσφορά στην ελληνική κοινωνία … Όμως το φως πάντα νικάει το σκοτάδι και οι πραγματικοί ήρωες και ευεργέτες (έτσι!) παίρνουν τελικά τη θέση που τους αρμόζει στην ιστορία μας»

 

marinakis

Αν θέλουμε να σοβαρευτούμε λίγο, πέρα από τον αμετροεπή λόγο του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η περίφημη ρήση του Σάμιουελ Τζόνσον πως «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Η επίκληση της δήθεν αγάπης προς την πατρίδα από όλους αυτούς τους μεγαλοσχήμονες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προπέτασμα καπνού. Είναι το μελάνι που πετάει το χταπόδι για να ξεφύγει από τον έλεγχο και την τιμωρία.

Κοντά σε όλους αυτούς δεν παραλείπουν να βρίσκονται και οι εκπρόσωποι του Θεού επί της Γης για να τους δώσουν κάλυψη, να τους λιβανίσουν και να τους ευχαριστήσουν (αυτοί θα ξέρουν καλύτερα το λόγο). Με το Θεό πάντως που εκπροσωπούν όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι που είναι σα να έχουν ξεπηδήσει από το Μεσαίωνα και την εποχή της Ιεράς Εξέτασης, δε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση.

ΥΓ. Πιο χρήσιμο για το Βαγγέλη μπορεί να ήταν η προτομή του Τάκη Τσουκαλά. Έρχονται καιροί δύσκολοι γι’ αυτόν και οι Τσουκαλάδες θα χρειαστούν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 14:44

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.