" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Κάγκελα παντού, τραγουδούσε κάποτε ο Τζίμης Πανούσης. Πόσο λείπει, αλήθεια, αυτό τον καιρό το μοναδικό του χιούμορ. Πρόστιμα παντού, θα τραγουδούσε σήμερα. 150 ευρώ για άσκοπη (sic) μετακίνηση, 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός νομού, 1000 ευρώ για συνάθροιση μεγαλύτερη των 10 ατόμων.

Μόνο τη μέρα που ο Μπακογιάννης και ο θείος του, ο Μητσοτάκης, έστησαν το πανηγύρι με την Πρωτοψάλτη έξω από το Μαξίμου παραβιάζοντας τουλάχιστον τη διάταξη περί συνάθροισης περισσοτέρων των 10 ατόμων, κάτι που θα έπρεπε να σημαίνει πρόστιμο 1000 ευρώ στον καθένα, μόνο τη μέρα εκείνη επιβλήθηκαν από την αστυνομία 1232 πρόστιμα των 150 ευρώ και 42 πρόστιμα των 300 ευρώ.

Συνολικά, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως τις 26 Απριλίου, έχουν επιβληθεί 53.009 πρόστιμα των 150 ευρώ. Μόνο από τα πρόστιμα αυτά των 150 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα 8 εκατομμύρια ευρώ. Δεν τα λες και λίγα. Γλυκά και άκοπα εισρέουν τα εκατομμύρια στα ταμεία.

Πώς λοιπόν θα μπορούσαν να σταματήσουν τα κερδοφόρα πρόστιμα τώρα που παύει η καραντίνα; Μα με την επινόηση νέων αδικημάτων. Και το νέο αδίκημα εφεξής θα είναι η μη χρήση μάσκας στους χώρους που κρίνει ο κύριος Τσιόδρας. Αυτός ο ίδιος που μέχρι πριν από μερικές ημέρες επιχειρηματολογούσε για το πόσο άχρηστη είναι η εφαρμογή της μάσκας και δυνητικά επικίνδυνη καθώς , όπως ο ίδιος έλεγε, έδινε ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας σε αυτόν που τη φορούσε.maska1

Τώρα ο κύριος Τσιόδρας άλλαξε γνώμη. Αυτό από μόνο του δεν είναι κακό. Ίσα-ίσα αποτελεί χαρακτηριστικό του έξυπνου ανθρώπου η συνειδητοποίηση του λάθους του, η παραδοχή του και η επανόρθωσή του. Όμως εδώ δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Ούτε λάθος παραδέχεται ότι έκανε ο κύριος Τσιόδρας, ούτε με το σωστό τρόπο ανακοινώνεται η αναγκαιότητα του νέου μέτρου. Πάλι ο τρόπος που ακολουθείται είναι ο λάθος. Είναι ο τρόπος του Χαρδαλιά και αυτός ο τρόπος δεν αρέσει ούτε ταιριάζει σε ελεύθερους ανθρώπους.

Κλείνουμε το άρθρο με τις συμβουλές του κυρίου καθηγητή (τώρα ποια από όλες θα ακολουθήσετε, είναι δική σας ευθύνη) καθώς και με ένα γράφημα του Jo-di σχετικά με το τι ισχύει σε διάφορες χώρες για τη χρήση μάσκας. Αν είναι υποχρεωτική ή όχι, αν μοιράζεται δωρεάν ή όχι, αν μπαίνουν πρόστιμα ή όχι και πόσο είναι το ύψος τους. Θα δείτε πολύ παραστατικά με ποιες χώρες συμπορεύεται η χώρα μας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο

maska5

maska4

maska6

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 10:50

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.