" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η έννοια της νηστείας, δηλ. της αποχής από την τροφή, και δη ζωικής προέλευσης, δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου.

Η επιστήμη πιστοποιεί ότι μία εντός ορίων νηστεία (στέρηση) αποτοξινώνει αποτελεσματικά τον οργανισμό και τον οδηγεί σε αναγέννηση. Σωματική άρα και πνευματική.

Δεν είναι περίεργο, διότι το υπερβολικό φαγητό, εκτός από την αποθήκευση των παραπανήσιων θερμίδων με τη μορφή λίπους, «κουράζει» τον οργανισμό με την υπερέκκριση ινσουλίνης και λεπτίνης και οδηγεί ακόμη και σε αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό, να πούμε ότι τουλάχιστον το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος εδράζεται στο εντερικό μας σύστημα. Η υπερβολική συσσώρευση ξενο-βιοτικών ουσιών στο σώμα μας, όπως χρωστικές ουσίες, συντηρητικά τροφίμων, φυτοφάρμακα, κλπ. μας αρρωσταίνουν.

Επιπλέον τα ζωικά προϊόντα (κρέας, ψάρια, γαλακτοκομικά, αυγά) στον καιρό μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα, λόγω εντατικής κτηνοτροφίας, με αντιβιοτικά, ορμόνες, ακόμα και αντικαταθλιπτικά! Ο μόνος τρόπος προφύλαξης που διαθέτουμε είναι , όσο είναι δυνατό, η αποφυγή τους, αλλά και η ευκαιριακή νηστεία.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ακόμα και η κατάθλιψη, που χτυπάει αλύπητα στον καιρό μας, μπορεί να έχει σαν αιτία την αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας. Τα αυτοάνοσα νοσήματα που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με καλπασμό, επίσης.

Η νηστεία πρέπει να συνοδεύεται από άφθονο καλής ποιότητας νερό ώστε να αποβάλλονται από το σώμα όλες οι νεκρές ύλες.

Η νηστεία μπορεί να είναι μερική ή ολική, μονοήμερη ή διαρκείας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα προβλήματα του ατόμου ώστε να αποφεύγονται οι όποιοι κίνδυνοι και να γίνεται με την καθοδήγηση κάποιου ειδικού.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 11:11

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.