" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Χρειαζόμαστε τόσο κρέας; Κύριο

Είναι πιά ευρέως γνωστό ότι το πολύ κρέας δεν κάνει καλό στον άνθρωπο.

Υπάρχει μία χρόνια διαμάχη μεταξύ κρεωφάγων και χορτοφάγων, για το ποια είναι η ιδανική διατροφή για τον άνθρωπο. Προσωπικά έχω καταλήξει στο ότι είναι πολύ χρήσιμο να κοιτάμε το διαιτολόγιο των πλησιεστέρων συγγενών μας, των πιθήκων. Ναι, οι πίθηκοι είναι παμφάγοι, αλλά με μία έμφαση στη φυτική διατροφή. Από ζωική διατροφή θα έλεγα ότι προτιμούν τα έντομα – που, παρεπιπτόντως, μόνο οι δυτικοί άνθρωποι έχουμε αφαιρέσει από το μενού μας.

Το έχουμε παρακάνει με το κρέας, πρέπει να το παραδεχτούμε!

Γενικά, το έχουμε παρακάνει με τα ζωικής προέλευσης προϊόντα: Κρέας (μέσα και τα ψάρια φυσικά), γαλακτοκομικά, αυγά.

 Η πρόσφατη σύνοδος του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι αν συνεχιστεί το σύγχρονο διατροφικό μοντέλο, τίποτα δεν θα μπορεί πλέον να φρενάρει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, διότι η εντατική κτηνοτροφία παράγει απίστευτες ποσότητες μεθανίου & διοξειδίου του άνθρακα.

Από άποψη βιοηθικής είναι απαράδεκτος ο Εγκλεισμός, Βασανισμός, Σφαγιασμός των ζώων. Οι σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες ανά τον κόσμο είναι τα Νταχάου των ζώων, και μάλιστα ζώων με υψηλή νοημοσύνη. Κι όλα αυτά για …γαστριμαργική απόλαυση του είδους μας;

Αν το κρέας είναι σε κάτι απαραίτητο στον οργανισμό μας είναι για το σίδηρο και τις ζωικές πρωτεϊνες που περιέχει. Είμαστε όμως σε θέση να γνωρίζουμε πιά και εναλλακτικές πηγές σιδήρου και πρωτεϊνης, πλήρως συμβατών με τον ανθρώπινο οργανισμό από φυτά, φύκια, μανιτάρια, μαλάκια. Το κρέας εξ άλλου δημιουργεί ιδιαίτερα όξινο περιβάλλον στο σώμα με τα γνωστά επακόλουθα (δημιουργία ελεύθερων ριζών, περιβάλλον για ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων & εκφυλιστικών νόσων). Αν προσθέσετε στα παραπάνω και τις ορμόνες συν την αντιβίωση με τα οποία ντοπάρονται τα εκτρεφόμενα ζώα, δεν έχουμε παρά να σας …καλωσορίσουμε στον κόσμο των χορτοφάγων!

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 11:09

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.