" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Όχι στους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ) ! Κύριο

Οι υπέρμαχοι των μεταλλαγμένων (ΓΤΟ ή GMO) ισχυρίζονται, αναμασώντας τα επιχειρήματα της Monsanto, κ.α., ότι θα σώσουν την ανθρωπότητα από την πείνα, διότι με δεδομένους τους ρυθμούς αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, η γη δεν θα είναι αρκετή για να μας θρέψει και θα είμαστε καταδικασμένοι σε λιμό ή σε έξοδο προς άλλους πλανήτες. Ας το εξετάσουμε εν τάχει:

1.Ο πληθυσμός αυξάνεται στις χώρες του «τρίτου κόσμου» με εκρηκτικούς ρυθμούς, και όχι στην Ευρώπη & Αμερική. Γιατί άραγε;

Διότι οι φτωχοί γεννάνε από παράδοση πολλά παιδιά, κατ’ αρχήν για να έχουν μία ασφάλεια για τα γεράματά τους, δεύτερο επειδή η παιδική θνησιμότητα τους θερίζει, τρίτο επειδή είναι ανεκπαίδευτοι και παραδοσιακοί στον τρόπο που ζουν, τέταρτο επειδή θέλουν εργατικά χέρια στην οικογενειακή επιχείρηση (αγροτικές οικογένειες).

Η προφανής απάντηση είναι ότι οι φτωχοί θα πάψουν να γεννούν τόσο πολύ, όταν πάψουν να είναι τόσο φτωχοί. Δεν θα επεκταθώ (Είναι τεράστιο θέμα το πώς οι φτωχοί μπαίνουν σε τροχιά δυτικού τύπου «ανάπτυξης»). Η αναγκαιότητα της αναδιανομής του παγκόσμιου πλούτου προβάλλει επιτακτικά, ώστε να σταθεροποιηθεί αριθμητικά ο πληθυσμός της γης.

2.Τα μεταλλαγμένα μετά από 25 περίπου χρόνια ύπαρξής τους σε διάφορα εδάφη, έχουν αποδείξει στην πράξη την προβληματικότητά τους για τους παραγωγούς. Το σίγουρο είναι ότι το τοξικό ζιζανιοκτόνο Roundup έχει δηλητηριάσει εκατομμύρια εκτάρια γης. Τα ζιζάνια φυσικά έχουν σχετικά προσαρμοστεί και ξαναφυτρώνουν ισχυρότερα, οπότε το ισχυρότερο δηλητήριο glyphosate έχει σειρά. Το τοξικό δηλητήριο περνάει στα φυτά, στα ζώα, ειδικά στις μέλισσες και τελικά στους ανθρώπους.

3.Τα μεταλλαγμένα έχουν αποδειχτεί τουλάχιστον καρκινογόνα δοκιμαζόμενα σε πειραματόζωα. Και υπεύθυνα για τερατογενέσεις & αλλοιώσεις του DNA σε δεύτερη και τρίτη γενεά.

4.Δεν υπάρχει λόγος (εκτός από την κερδοφορία της Monsanto, νυν Bayer) για καλλιέργεια μεταλλαγμένων. Η επιστήμη και η πρακτική γνωρίζει πλέον εναλλακτικές απολύτως φυσικές μεθόδους καλλιέργειας που είναι ικανές να αυξήσουν την παραγωγικότητα των εδαφών διατηρώντας τη φυσική ισορροπία.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 11:08

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.