" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Όχι στα επεξεργασμένα-τυποποιημένα τρόφιμα Κύριο

Η διατροφή σας είναι καλύτερη όσο κοντύτερα βρίσκεται στην αρχική φυσική μορφή των τροφών. Η κονσερβοποίηση & η υπερβολική επεξεργασία θυσιάζει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά της τροφής στο βωμό της υγιεινής ή της πρακτικότητας.

Μετά από την επιστημονική πρόοδο που επιτεύχθηκε τους προηγούμενους αιώνες και τις άπειρες εφαρμογές στους τομείς της ιατρικής και της διατροφής (απολύμανση, ξερίζωμα λοιμωδών νοσημάτων και επιδημιών, κλπ.), τελικά… χάσαμε το μέτρο. Δεν είναι η τυχαία η παγκόσμια τρομακτική έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων τα τελευταία 30 χρόνια. Η χημική διατροφή κάνει τα κύτταρά μας αγνώριστα με αποτέλεσμα να δέχονται επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο δεν τα αναγνωρίζει ως κομμάτια του σώματος. Η παιδική παχυσαρκία και ο διαβήτης κάνουν θραύση. Και όλα αυτά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου η λεγόμενη «μεσογειακή διατροφή» ήταν ο κανόνας.

Ουσιαστικά δεν χρειαζόμαστε σχεδόν τίποτα από τις κονσερβαρισμένες συσκευασίες που έχουν κατακλύσει τα σούπερ-μάρκετ. Ακόμα και στους φούρνους της γειτονιάς έχει φτάσει η «κινέζικη ζύμη», οι πρώτες ύλες και για τα βασικά ακόμα ήδη διατροφής (ψωμί, κλπ.) έχουν αλλοιωθεί.

Άρα ο εθισμός από την παιδική ηλικία στις απλές φυσικές και όχι στις σύνθετες πλαστικές τροφές (τσιπς, γαριδάκια, σνακς, κρουασανάκια, γλυκά, κλπ.) είναι το καλύτερο δώρο ζωής που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας ! – φυσικά θα σας το αναγνωρίσουν πολύ αργότερα…

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 11:06

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.