" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Κρόουλ στις ακτινοβολίες Κύριο

Η τεχνολογική ανάπτυξη δημιούργησε άπειρες συσκευές που άλλαξαν ολοκληρωτικά την καθημερινότητά μας. Πρωταθλητής των πωλήσεων τα κινητά τηλέφωνα. Ακολουθούν υπολογιστές, τηλεοράσεις, φούρνοι μικροκυμάτων, wi-fi δίκτυα και άπειρα γκάτζετς.

Δεν είμαι τεχνοφοβικός, αλλά νομίζω πως είναι κοινή πεποίθηση ότι έχει χαθεί το μέτρο. Η απουσία ανεξάρτητων ερευνών σε βάθος χρόνου για τις επιδράσεις της μη ιονίζουσας υψηλής συχνότητας ακτινοβολίας στο σώμα μάς μετατρέπει σε ζωντανά πειραματόζωα.

Ειδικά τη νέα γενιά που από μικρή ηλικία χρησιμοποιεί τέτοιες συσκευές. Οι παιδοψυχολόγοι έχουν αποφανθεί αρνητικότατα σε σχέση με τους κινδύνους εξάρτησης και φαινομένων «αυτιστικής» κοινωνικής συμπεριφοράς.

Οι εταιρίες παρουσιάζουν δήθεν έγκυρες έρευνες για την ακινδυνότητα των συσκευών. Το ίδιο έκαναν και στο παρελθόν άλλες εταιρίες για την βενζίνη με μόλυβδο, αλλά και για τη χρήση καπνού.

Το θέμα είναι τεράστιο. Καλό είναι σε κάθε περίπτωση να ελαχιστοποιούμε τη χρήση τέτοιων συσκευών και όταν τις χρησιμοποιούμε να παίρνουμε τα αναγκαία μέτρα στοιχειώδους προφύλαξης ( όχι το κινητό στην τσέπη, απαραιτήτως hands-free ή blue-tooth, να μην κοιμόμαστε κοντά σε ασύρματα δίκτυα, κλπ.)

Σε κοινωνικό επίπεδο, όταν εντοπίζουμε κεραία κινητής τηλεφωνίας εγκατεστημένη σε ένα κτίριο σε κατοικημένη περιοχή, να κάνουμε επειγόντως μαζί με τους γείτονες τις αναγκαίες κινήσεις για την απομάκρυνσή της – η νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένες αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές που φυσικά παραβιάζονται συνεχώς.

Όλα αυτά ίσως φαίνονται παρωχημένα και η κατάσταση πραγμάτων μη αναστρέψιμη, ειδικά σήμερα που προ των πυλών βρίσκονται η τεχνητή νοημοσύνη, οι κβαντικοί υπολογιστές και τα νέα δίκτυα 5G που θα κατακλύσουν το ανθρώπινο σύμπαν και θα μετατρέψουν την καθημερινότητά μας σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν οι κίνδυνοι πολιτικού και οικονομικού ελέγχου της ανθρωπότητας από τα νέα κέντρα εξουσίας. Όσον αφορά την υγεία μας πάντως, καλό είναι να μη καταπίνουμε αμάσητη τη διαφήμιση των τεχνο-εταιριών και να καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι τα όρια χρήσης των ηλεκτρονικών συσκευών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 11:35

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.