" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ανακοίνωση της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Οι μπουλντόζες τράβηξαν φρένο Κύριο

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25/8/18

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε  τη λήξη των εργασιών στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Μία ημέρα μετά την ομαδική εξώδικη διαμαρτυρία και προειδοποίηση 37 κατοίκων του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου προς την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και τον υπουργό Εθν. Άμυνας  Π.Καμένο, το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε την λήξη των εργασιών στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας!

Να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν εξωδίκως για την καταστροφή του ρέματος που πραγματοποιήθηκε μετά την πυρκαγιά σε Μάτι-Ραφήνα δήθεν για αντιπλημμυρικούς λόγους.  ως παρέμβαση που, όχι μόνο δεν συντελεί στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.  αντίθετα αυξάνει τον κίνδυνο πλημμύρας και επιφέρει ανυπολόγιστη βλάβη στο προστατευόμενο οικοσύστημα του ρέματος  και της εκβολής του.  Οι κάτοικοι  στη διαμαρτυρία τους ανέφεραν ότι η επέμβαση στην εκβολή και  στα πρανή του ρέματος, η αποψίλωση υδρόφιλης βλάστηση και  η μη έναρξη έργων ορεινής υδρονομίας ένα μήνα μετά τη φωτιά,

  παραβιάζουν πλήθος νόμων και ότι τόσο ο καθαρισμός όσο και οι επεμβάσεις στα πρανή χρειαζόντουσαν έγκριση περιβαλλοντικών όρων που δεν υπήρχαν, αφού όλα έγιναν χωρίς καμία μελέτη.  Στο εξώδικο οι κάτοικοι ζήτησαν την  άμεση διακοπή των εργασιών στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας και τους κλάδους του με ταυτόχρονη έναρξη  έργων ορεινής υδρονομίας στην καμένη υπολεκάνη. Τέλος,  κατέστησαν υπεύθυνους τους Περιφέρεια-Δήμο-Υπουργείο για κάθε άμεση ή έμμεση συνέπεια από την  παρέμβαση στο Μεγάλο Ρέμα.

Παρόλο που η απόφαση του Υπουργείου να λήξει τις εργασίες στο Μεγάλο Ρέμα αποτελεί σίγουρα μια δικαίωση των κατοίκων, ο αγώνας μας  δεν έχει τελειώσει εδώ. 

Χρειάζεται να εξασφαλίσουμε:

  • Την άμεση έναρξη έργων ορεινής υδρονομίας που θα ανακουφίσουν την πόλη από την απειλή της αυξημένης μεταφοράς φερτών υλών από τα καμένα και επομένως θα μειώσουν τον κίνδυνο πλημμύρας
  • Την υποβοήθηση της αποκατάστασης των βλαβών που επέφερε η επέμβαση στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας  με χρήση φυσικών μεθόδων, αφού οι καταστροφές που προκλήθηκαν  έχουν σημαντικότατες  επιπτώσεις στο περιβάλλον και την πόλη .

      Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου  Ρέματος Ραφήνας

            Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.%20">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                               https://www.facebook.com/1939192419688637

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 13:02

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.