" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Πόσο θράσος μπορείς να ανεχτείς; Πόσες προσβολές αντέχεις; Κύριο

Μία φωτογραφία, Όχι μία οποιαδήποτε φωτογραφία, αλλά μία φωτογραφία της περιφερειάρχισσας.

 

Μία φωτογραφία προφίλ του twitter. Του προφίλ της περιφερειάρχισσας

Της συνενόχου για την μεγαλύτερη τραγωδία  που γνώρισε ποτέ η χώρα στο μακάβριο ιστορικό της στις δασικές πυρκαγιές.

Της συνενόχου για την περσινή  τραγωδία της Μάνδρας.

Της περιφερειάρχισσας που ήθελε να επιβάλλει την τσιμεντοποίηση ρεμάτων στο όνομα της «αντιπλημμυρικής θωράκισης» της Αττικής.

Που δεν δίστασε να στείλει το υποπόδιο της με το όνομα Φιλίππου να κάνει τον πλασιέ της καταστροφής του ρέματος στην Ραφήνα.

Εκεί που βρήκε και αυτός το δικό του υποπόδιο, το προσποιούμενο τον δήμαρχο Ραφήνας, που τον λένε και Μπουρνούς, για να του προωθήσει τα σχέδια της αφεντικίνας του. Αλλά κάηκε κι αυτός στη φωτιά του Ματιού

Της περιφερειάρχισσας που προεκλογκά ήταν στο μετερίζι του αγώνα για την αποτροπή της εγκατάστασης ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και μετεκλογικά δήλωνε πως αν κάποιος σηκώσει μαύρη σημαία στο άνοιγμα των χωματερών της, θα την βρει μπροστά του.

Της περιφερειάρχισσας που προωθούσε τα σχέδια για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Ακόμα και αν ήξερε πως όλος ο σχεδιασμός ήταν στο πόδι, με αγωγούς λυμάτων να διασχίζουν ρέματα και η απορροή να είναι μπροστά στις παραλίες της Ραφήνας και της Αρτέμιδας, εκείνη τον προωθούσε σαν να ήταν ο σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ «οικογενειακή υπόθεση»

Της περιφερειάρχισσας που ακόμα και το αναθεωρημένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που προώθησε, λειτουργούσε υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων και εξυπηρετούσε συγκεκριμένη εταιρεία  και συγκεκριμένες δομές. Στους κατοίκους έμενε το σκουπίδι και η υποχρέωση να πληρώνουν το «τέλος ανακύκλωσης»,  που δεν το έπαιρναν ποτέ πίσω γιατί το ενθυλάκωναν οι εκλεκτοί της περιφεριάρχισσας.

Της περιφερειάρχισσας που μετέτρεψε  τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης που δεν διέθεταν ηθικό ανάστημα ή απλά δεν διέθεταν αξιοπρέπεια, σε υποπόδια της και πλασιέ των συμφερόντων της, καθώς και των συμφερόντων της παρέας της.

Της περιφερειάρχισσας που όρισε πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, «δικολάβο» ο οποίος έβγαζε αποτελέσματα περιφερειακών συμβουλίων χωρίς ψηφοφορία αλλά με πρόσθαφαίρεση των δυνάμεων των παρατάξεων, λες και οι σύμβουλοι είναι πρόβατα και πάντα συμφωνούν με τις επιλογές της Νονάς. Νομότυπο μεν, ανήθικο δε.

Διαβάστε το tweet που συνοδεύει η φωτογραφία. Διαβάστε και θυμώστε. Θυμώστε περισσότερο αν υπήρξατε ψηφοφότρι της. Γελασμένοι ή όχι, λίγο μετράει. Το ότι αφήσατε τον εαυτό σας να τον κοροϊδέψει η περιφερειάρχισσα και τα πρόθυμα υποπόδια της θα σας (θα μας) κυνηγάει μια ζωή και κάθε φορά που θα καλούμαστε στις κάλπες θα το σκεφτόμαστε 100 φορές πριν απλώσουμε το γεμάτο με φάκελο και άποψη χέρι μας προς την κάλπη.

Την ίδια ώρα που τσιμεντώνει και μπαζώνει ουσιαστικά το ρέμα του Ποδονίφτη (φωτογραφία που ακολουθεί - Αύγουστος 2018 πηγή FB Δημήτρη Θεοδοσόπουλου)

Tin idia ora pou grafei tweet

Την ίδια ώρα αμολάει το tweet του τίτλου, που το παραθέτουμε σε μεγέθυνση εδώ. Ακόμα μία φορά μήπως καταλάβουμε με τι έχουμε τελικά να κάνουμε

Eikona toy thrasous

 

Πόσο θράσος ακόμα μπορούμε να ανεχτούμε;

Και μέχρι να έρθει και πάλι αυτή η ώρα, σκεφτείτε πόσο ακόμα θα αντέξετε, θα αντέξουμε αυτή  την προσβολή; Την προσβολή του να μας επιδεικνύει το θράσος της; Η ίδια και τα υποπόδια της.

 ΥΓ Μέχρι τη στιγμή της κάλπης, η περιφερειάρχισσα μάλλον θα μας ατενίζει με ειρωνικό χαμόγελο από τα Βρυξέλλες όπου βρίσκουν καταφύγιο οι αποτυχημένοι της εγχώριας πολιτικής πραγματικότητας. Θα γυρίσει όμως κάποτε και με το θράσος που έχει θα μας ξαναζητήσει την εμπιστοσύνη μας. Ας τη θυμόμαστε.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 12:51

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.