" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια αγάπησαν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη Κύριο

 «Φοβοῦ τοὺς Δαναοὺς καὶ δῶρα φέροντας» 

Πάντα οι Δαναοί θα φέρνουν δώρα και πάντα οι Τρώες θα ξεγελιούνται. Άλλωστε η μεγάλη μάζα, αυτή η εκκωφαντικά σιωπηρή πλειοψηφία έχει αποδείξει ότι δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ελεγχθεί και να χειραγωγηθεί. Το παιχνίδι είναι παλιό και δοκιμασμένο. Θα εμφανιστεί ο μεγάλος «ευεργέτης», θα εξαγοράσει και θα χειραγωγήσει συνειδήσεις και θα μπορέσει να κάνει ήσυχα τη δουλειά του.

Τα “Ελληνικά Πετρέλαια”, λοιπόν, άρχισαν να μοιράζουν δώρα στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Πατώντας πάνω σε πραγματικά προβλήματα που οφείλονται στην ανυπαρξία του κράτους και την αδυναμία του να στηρίξει τις δομές του, η εταιρεία βρήκε την ευκαιρία να παραστήσει τον ευεργέτη. Θέλοντας να προλειάνει το έδαφος, να αμβλύνει τις αντιδράσεις και να εξαγοράσει συνειδήσεις ενόψει της έναρξης των εξορύξεων στο Ιόνιο, εμφανίζεται ως μεγάλος χορηγός μοιράζοντας πετρέλαιο στα σχολεία και ιατρικό εξοπλισμό στα Κέντρα Υγείας των δύο νησιών.

Στην τελετή δωρεάς παρίστανται, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι τοπικοί άρχοντες. Φωτογραφίζονται, αποκτούν τα χρήσιμα λεπτά διασημότητας και δεν παραλείπουν να ευχαριστήσουν τη φιλεύσπλαχνη εταιρεία : «Σ’ ευχαριστούμε, ω εταιρεία, που ανιδιοτελώς και ανυστερόβουλα ευεργετείς τα νησιά μας»

“Κάνε το καλό και ρίξτο στο γιαλό”, έλεγε μια παλιά παροιμία. Παραφράζοντάς την και προσαρμόζοντάς την στη σημερινή εποχή, θα μπορούσαμε να πούμε “Κάνε το καλό και κάνε μια εξόρυξη»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 10:44

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.