" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η καταστροφή του Μεγάλου Ρέματος συνεχίζεται. Κύριο

Στις 6 Σεπτεμβρίου η κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής και μελών της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας εμποδισαν την καταστροφή  που υλοποιούσε η Περιφέρεια Αττικής, με εκτελεστικούς βραχίονες την ανάδοχο ΦΡΑΤΕΚ ΑΕ και τον υπεργολάβο της ΙΕΡΑ ΑΤΕ (κατά τη δημοσιευμένη σύμβαση και τα όσα δήλωσαν οι ευρισκόμενοι επί τόπου του μακάβριου έργου).

 ρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, νεόκοποι αλλά και παλαιάς κοπής, να κομπάσουν για την "αποτελεσματικότητα των επαφών τους"  και την παρέμβαση τους, πιστεύοντας πως ετσι επιδεικνύουν "περιβαλλονττική συνείδηση".

Τέλος πάντων, όταν οι άνθρωποι έχουν μάθει να λειτουργούν με την "επαφή", το "μέσο" και τη γνωριμία, τα αποτελέσματα των ενεργειών τους είναι ελλιπή. Όπως, στην περίπτωση μας, ήταν και τα αποτελέσματα του αγώνα του κόσμου για την προστασία του μεγάλου ρέματος. Η καταστροφή είναι ο στόχος και δεν ανακόπτεται.

Προσωρινά οι εργασίες εκχέρσωσης του ρέματς σταμάτησαν, μέχρι τις 11/9 που τραβήχτηκαν οι ακόλουθες φωτογραφίες που δείχνουν τι εννοούν ως καθαρισμό οι ανάδοχοι και οι υπεργολάβοι και τι εννοεί ως παρακολούθηση και επίβλεψη έργου (η υπηρεσίας) η περιφέρεια Αττικής.

20190911 c Pic 20190911 b Pic

20190911 a Pic

Οι εκτελεστικοί βραχίονες της καταστροφής του Μεγάλου Ρέματος, οι οποίοι υποτίθεται "ελευθέρωναν" τη διατομή του από εμπόδια που θα προκαλούσαν ανάσχεση στη ροή του νερού, μπάζωσαν την κοίτη (ξεκάθαρα παράνομη ενέργεια και ποινικά κολάσιμη) σε σημείο τέτοιο που η επίχωση τους να μοιάζει με κατασκευή βάσης για έργο οδοποιίας.

Η κοροϊδία από την περιφέρεια Αττικής είναι προφανέστατη. Εκτός από το έγκλημα των φωτογραφιών, όταν αναζητήθηκαν αρμόδιοι επί τόπου (επιβλέποντες ή υπεύθυνος του εργοταξίου) δεν βρέθηκε κανένας, παρά την αναμονή.

Σήμερα, 12/9/2019 διαπιστώσαμε πως οι εργασίες (δίχως έλεγχο, δίχως επίβλεψη και με τον εγκληματικό αυτον τρόπο) συνεχιζονται.

ΥΓ: Το κωμικό ενσταντανέ της 6ης Σεπτεμβρίου ήταν η διαβεβαίωση με περισσή σιγουριά, εκ μέρους πολιτευόμενου στα αυτοδιοικητικά, πως

"αφού μιλήσαμε να είστε σίγουροι πως δεν θα ξαναεμφανιστεί μπουλντόζα (sic) στο ρέμα στον αιώνα τον άπαντα!!"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 09:02

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.