" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Δελτίο τύπου της ΡεμΑττικής για την αυριανή συγκέντρωση - τελευταία ενημέρωση Κύριο

Οι φορείς και κινήσεις για την προστασία των ρεμάτων- Ρεματτική, εξέδωσαν το ακόλοθο Δελτίο Τύπου για το αντιπεριβαλλοντικό έκτρωμα Χατζηδάκη

 

Χρωματιστή και αποφασιστική η παρουσία περιβαλλοντικών κινημάτων  στη συγκέντρωση και πορεία της Πρωτομαγιάς στην Αθήνα, με αίτημα την «Άμεση Απόσυρση του Αντι-Περιβαλλοντικού Νομοσχεδίου»! (σχετικές φωτό)

Η κυβέρνηση, παρά τα πυρά που έχει δεχθεί από περιβαλλοντικά κινήματα, συλλογικότητες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, επιστημονικούς φορείς, επαγγελματικά σωματεία και χιλιάδες πολίτες,  επιμένει να φέρει προς ψήφιση σε μια βουλή που, λόγω κορονοϊού  λειτουργεί με 25 μόνο βουλευτές(!), ένα νομοσχέδιο που θυσιάζει το περιβάλλον της χώρας προς όφελος των επενδυτικών συμφερόντων.

Να θυμίσουμε ότι

α/11 περιβαλλοντικές οργανώσεις με επιστολή τους στις 28/4 έκαναν έκκληση προς την κυβέρνηση  να αναβάλει έστω και την ύστατη στιγμή την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή(ΑΝΙΜΑ, Αρκτούρος, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Καλλιστώ, Greenpeace, MEDASSET, MΟm, WWF Ελλάς).

β/οι παρακάτω φορείς τοποθετούνται σαφώς με την άποψη ότι  το νομοσχέδιο θα προκαλέσει άμεση ή έμμεση  υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας στη χώρα μας: ΤΜΗΜΑ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ - ΣΧΟΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜIΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΚΤΩΝ (ΣΕΠΟΧ), ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ,  Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ), ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΠΟ ΕΜΥΔΑΣ), ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα, Υμηττού και Νοτιοανατολικής Αττικής (ΦΟΔΕΠΑΣΜΥΝΑ), ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς και άλλοι ακόμη άμεσα εμπλεκόμενοι ούτε καν προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Είναι ψέμα ότι το νομοσχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών γιατί ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη, όπως ισχυρίζεται ο κ.Χατζηδάκης. Αυτοί που θα επωφεληθούν τις...επενδυτικές ευκαιρίες εις βάρος της φύσης είναι μόνο μία μειοψηφία.  Αντίθετα, η πλειοψηφία των πολιτών μόνο να χάσει μπορεί από την περαιτέρω λεηλασία του περιβάλλοντος που με μαθηματική ακρίβεια θα μας φέρει αντιμέτωπους με νέους κορονοϊούς.

Τη Δευτέρα 4 Μαίου, η κυβέρνηση φέρνει το νομοσχέδιο για συζήτηση στη βουλή με στόχο να τεθεί προς ψήφιση την Τρίτη 5 Μαίου.

Γι αυτό  τα περιβαλλοντικά κινήματα και συλλογικότητες κλιμακώνουμε τις δράσεις μας για την Άμεση Απόσυρση του  Αντι-περιβαλλοντικού Νομοσχεδίου:

  • Πλέον των προαναφερθέντων, την στήριξη τους εξέφρασαν ο Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων και το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
  • Συνεχίζουμε τη συγκέντρωση υπογραφών μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ στη διαδικτυακή καμπάνια www.change.org/savenatureGreece. Μέχρι στιγμής το ψήφισμα στηρίζεται από 140 περιβαλλοντικά κινήματα, 30 συλλογικότητες από επαγγελματικούς κλαδους, δημοτικές παρατάξεις, άλλα κινήματα και έχει συγκεντρώσει 16.000 υπογραφές. Ζητάμε τη συμμετοχή κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη στη διάδοση της καμπάνιας!
  • Οργανώνουμε συγκεντρώσεις τη Δευτέρα 4/5 στις 6μμ σε Αθήνα (στη Βουλή) και Θεσαλονίκη (στο Λευκό Πύργο) και διάφορες δράσεις σε άλλες πόλεις/περιοχές.

Επισυνάπτεται η αφίσα.

Μπορείτε να επικοινωνείτε το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Φορείς και Κινήσεις για την Προστασία των Ρεμάτων- Ρεματτική

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 07:15

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.