" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Τα μπάζα στον Βαλανάρη μένουν. Ο δήμος λέει πως "καθαρίζει" των άλλων αφού τα δικά του δεν τα βλέπει Κύριο

Επικεφαλίδα: Παρατημένα αδρανή (μπάζα) στην οδό Καρπασίας. Γιατί δεν ρίχνει ένα πρόστιμο ο δήμος στον ..εαυτό του;

Αυτό που οι εξουσίες σιχαίνονται είναι η ευθύνη. Μάλλον σωστότερα διατυπωμένο, αυτοί που αναλαμβάνουν την εξουσία «με ευθύνη» είναι αυτοί που σιχαίνονται την ευθύνη περισσότερο απ’ όλους. Όταν έρχεται η στιγμή της λογοδοσίας επιλέγουν να λογοδοτήσουν για ότι άλλο εκτός από εκείνα τα θέματα που φέρθηκαν ανεύθυνα ή –ακόμα χειρότερα- με εγκληματική αδιαφορία. Σε πολλά δύσκολα ζητήματα, η αδιαφορία μπορεί να μην είναι απλά πλημμελής άσκηση καθηκόντων, αλλά στοχευμένα και με αντάλλαγμα, κάλυψη πλημμελειών τρίτων. Και εδώ είναι  που μπερδευόμαστε πάρα πολύ.

Ο δήμος Ραφήνας διατυμπανίζει από τα «δικά του» φερέφωνα* (που πια δεν είναι ένα ή δύο) την ψευδεπίγραφη επιμέλεια του στην καθαριότητα, την επιβολή προστίμων (sic) για εγκαταλειμμένα προϊόντα εργασιών συντήρησης πρασίνου, για ογκώδη αντικείμενα κλπ.  Χρησιμοποιούμε τη λέξη «διατυμπανίζει» αφού κραυγάζει για μία ή δύο περιπτώσεις, που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένας παρατημένος καναπές από κάποιον απαράδεκτο δημότη ή για πέντε σάκους με φύλλα και κλαδιά από κάποιον άλλο, εξίσου αντικοινωνικό πολίτη. Όμως δεν λέει κουβέντα για τα μπάζα που έχουν απορριφθεί στον Βαλανάρη ποταμό του Πικερμίου από εργολάβο, εργαζόμενο υπό την εποπτεία του δήμου του ίδιου και για την αποκομιδή των οποίων έχει εκδοθεί εντολή από την Περιφέρεια Αττικής, αντιπεριφέρεια ανατολικής Αττικής. Η οποία μάλιστα τον καταδεικνύει ως υπεύθυνο.

20200602KarpasiasLeftPipe

Στην  οδό Καρπασίας, εκτός από μπάζα, έχει και παρατημένα πλαστικά υλικά (σωλήνες ύδρευσης από πολυαιθυλένιο)

Το θέμα το ανακινούμε διαρκώς στην Attica Voice**. Το ανακινούμε σε συζητήσεις, σε σχόλια, πλην όμως οι υπεύθυνοι (ο δήμος και η τεχνική του υπηρεσία) κωφεύουν. Παρίστανται βέβαια σε αντιγόπιννγκ (συλλογή αποτσίγαρων και άλλων μικροαπορριμμάτων από εθελοντές) Αυτή η αδιαφορία είναι τόσο εξόφθαλμη που παραπέμπει σε άλλους συνειρμούς για τα ερείσματα της και τον σκοπό που εξυπηρετεί. Γιατί όσο εγκληματικά και αν φέρεται στο φυσικό περιβάλλον ο δήμος Ραφήνας, η  συγκεκριμένη περίπτωση είναι πραγματική ντροπή, όχι μόνο για τους υπαίτιους και όσους τους ανέχονται, αλλά και για όλη την κοινωνία του τόπου.

20200602ValanarisDump1

Βαλανάρης. Στο ύψος της σύνδεσης ομβρίων στην οδό Φιλικής Εταιρείας (υπάρχει και επιστολή - εντολή από την περιφέρεια για τον καθαρισμό)

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην παρούσα ανάρτηση είναι χθεσινές, 2/6/2020 και δείχνουν πως τα μπάζα βρίσκονται ακόμα στην κοιλάδα του Βαλανάρη, καλύπτοντας το νότιο πρανές της, στο σημείο που έγινε το έργο της αποχέτευσης ομβρίων (προς το ποτάμι!). Μπάζα επίσης έχουν απορριφθεί (και διαστρωθεί) στο έργο σύνδεσης ύδρευσης της οδού Καρπασίας, όπου όχι μόνο διαστρώθηκαν (αντί να φορτωθούν και να απομακρυνθούν) αλλά έχουν μείνει και τα σημάδια της εκχέρσωσης τμημάτων της παρακείμενης δασικής έκτασης. Φωτογραφίες που αποτελούν μνημείο των πεπραγμένων του πιο αναίσθητου περιβαλλοντικά και πιο εγκληματικά αδιάφορου δήμου, ίσως και όλης της Ελλάδας. Εκεί ακούστηκε η γελοία δικαιολογία πως «δουλεύει ακόμα η αρχαιολογία» αλλά αυτό ισχύει σε ένα μικρό κομμάτι. Στο υπόλοιπο που «δεν δουλεύει πια κανένας;»

20200602ValanarisDump2

 Βαλανάρης. Στο ύψος της σύνδεσης ομβρίων στην οδό Φιλικής Εταιρείας. Το πρανές του ποταμού έχει καλυφθεί

20200602KarpasiasPendingand dumpspread

Καρπασίας και Αδαμοπούλου. Η εκκρεμότητα(;) και τα στρωμένα μπάζα στην απέναντι μεριά του δρόμου, επίσης στο πρανές του Βαλανάρη

* Υποχρεωτική αποσαφήνιση- διάκριση των εννοιών:

 1. Ενημερωτικό Μέσο, ΜΜΕ (παλαιότερα: Τύπος) συνώνυμο Τέταρτη εξουσία (πρβλ Μοντεσκιέ)= δημοσιογραφικά όργανα και μέσα ή οργανισμοί που επιτελούν τον σκοπό του ελέγχου της εξουσίας. Δρουν ελεγκτικά απέναντι στην εξουσία και παρακολουθούν την άσκηση της εξουσίας, αποκαλύπτοντας τυχόν καταχρήσεις και εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια, επιτελούν δηλαδή το ρόλο "φύλακα".

Επίσης παρέχουν ενημέρωση σχετικά με δημόσια ζητήματα σε ολοένα και περισσότερες ομάδες διευρύνοντας έτσι το πολιτικό έθνος., ενισχύοντας έτσι τη δημοκρατικότητά του.

Μεταφέρουν τη φωνή του λαού, ενοποιώντας όλες τις διαφορετικές απόψεις που έρχονται από τη κοινωνία και αξίζει να ακουστούν μέσα από το κοινό πρίσμα στο οποίο αυτές συγκλίνουν. Μεταδίδουν δηλαδή τη δημόσια ομοφωνία όπως προκύπτει μέσα από τον κοινωνικό διάλογο.

Αντίθετα,

2. Φερέφωνο= χαρακτηρισμός για πρόσωπο, ομάδα, έντυπο κτλ. που δεν έχει ή που δεν προβάλλει δική του γνώμη, άποψη αλλά μέσο αυτού μεταφέρεται, προβάλλεται άκριτα ή διαδίδεται η γνώμη, η άποψη τρίτων και προκειμένου για ονομαζόμενα «ΜΜΕ» διαφημίζεται δι΄αυτών η άποψη της εξουσίας. (παράδειγμα: από τότε που η εφημερίδα Χ πήρε διαφήμιση από τον δήμο έγινε φερέφωνο του)

**Τα σχετικά δημοσιεύματα

Πικέρμι. Στο ίδιο έργο (κυριολεκτικά) θεατές

Βαλανάρης: Το ποτάμι που πληγώνουν η αδιαφορία και η υποκρισία

Κάνατε το ποτάμι χωματερή. Ακούει κανείς;

Τώρα που οι εθελοντές μάζεψαν τα σκουπιδάκια, πάρτε και τα μπάζα από το ποτάμι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 06:36

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.