" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Αδιαμφισβήτητη ευθύνη, των αδιαμφισβήτητα ανεύθυνων Κύριο

Εξαιρετικά διαδεδομένο στην ελληνική πολιτική πανίδα, είναι το είδος των απολογητών κάθε είδους. Σε κάθε καταστροφή που οι ευθύνες των ενόχων είναι κραυγαλέες, σπεύδουν οι απολογητές να αμβλύνουν τις εντυπώσεις και τα πνεύματα, υποστηρίζοντας έτσι την προσπάθεια των ενόχων και κρινόμενων, στο να πέσουν στα μαλακά.

Ποιος θα ξεχάσει το πλήθος απολογητών (επαγγελματιών και μη)  μετά την πυρκαγιά στο Μάτι. Εστίαζαν στην ένταση των φαινομένων (ανέμων και άλλων μετεωρολογικών συνθηκών) παραβλέποντας τις πολιτικές ευθύνες, που όπως αποδείχθηκε κατόπιν, υπήρχαν. Η χρονική απόσταση όμως από τα γεγονότα άμβλυνε τη μνήμη όπως και τη ρητορική επί του θέματος. Το μόνο που αναφερόταν τότε, εντελώς επιδερμικά και χωρίς να του δίνει κανείς ιδιαίτερη σημασία, ήταν το ότι οι πολιτικές ευθύνες δεν είχαν προκύψει από ένα θαύμα παρθενογένεσης το 2018, αλλά ερχόντουσαν από πολύ παλιότερα. Από τότε που διεγράφη κάθε στρατηγικός σχεδιασμός στη διαχείριση των δασών και -ως επακόλουθο- στην προστασία τους από δασικές πυρκαγιές. Ταυτόχρονα, ένα πελατειακό κράτος χάιδευε (όπως εξακολουθεί να κάνει) όλους εκείνους που ασκούν πιέσεις σε ένα εξορισμού εύφλεκτο σύστημα, όπως είναι τα θερμομεσογειακά δάση που έχουμε στην Ελλάδα.

Σήμερα, Αύγουστος του 2021 και ενώ οι μεγάλες πυρκαγιές της Εύβοιας, της Αττικής, της Μεσσηνίας, της Ηλείας, των Γρεβενών και όπου αλλού, εξελίσσονται με άπνοια και περιμένοντας στωικά την επιδείνωση λόγω των αναμενόμενων  ανέμων, οι απολογητές της χειρότερης κυβέρνησης των τελευταίων 30 ετών, μιλούν για «ακραίες συνθήκες» και για «πραγματική αδυναμία σχεδιασμού».  Ξεχνούν βέβαια τις θριαμβολογίες των υπουργών και του ανεκδιήγητου πρωθυπουργού, για τις «πρόνοιες» που έλαβαν απέναντι στις πυρκαγιές, ήδη από τον Μάιο.

Ο Χρυσοχοΐδης- Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Πόση αντίφαση μπορεί να περιέχεται σε μία φράση 5 λέξεων;

Και ο Χαρδαλιάς. Υφυπουργός του από πάνω

Σχεδίασαν και υλοποίησαν εκχερσώσεις στην Αττική, προκαλώντας απώλεια δασικής γης και μπάζωσαν ρέματα με τα προϊόντα των εκσκαφών τους για να πετύχουν μία από τις κορυφαίες πυρκαγιές των τελευταίων δεκαετιών στην Αττική. Χωρίς σχέδιο, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τον χώρο στον οποίο επεμβαίνουν, άρχισαν τα «μαγικά» τους. Αυτοί που έστειλαν 3 διμοιρίες ΜΑΤ σε έργο δασοπυρόσβεσης γιατί έτσι αντιμετωπίζουν τις κρίσεις και τα προβλήματα.

Πανδημίες, πυρκαγιές, οικονομική ύφεση, τα πάντα θα λυθούν με προσλήψεις μπάτσων. Ούτε γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Ούτε δασολόγους και δασοφύλακες. Ούτε δασοπυροσβέστες, που όποιος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά του δασοπυροσβέστη από τον πυροσβέστη, θα πει πως είναι φανατικός οπαδός του Μητσοτάκη και ό,τι παθαίνει το διάλεξε και του αρέσει. Ούτε καν οικονομικά στελέχη - ελεγκτές που θα ελέγξουν (που δεν θέλουν) την αιμορραγία του λαϊκού εισοδήματος, που προκαλεί ένα σάπιο και κεφαλαιοκρατικό οικονομικό σύστημα. Με μπάτσους τα θεραπεύουν όλα. Υποβαθμίζουν το σύστημα υγείας και την ήδη υποβαθμισμένη δασική υπηρεσία, Παραδίδουν τη χώρα στις τράπεζες, τους εφοπλιστές και τους …επενδυτές. Αυτή είναι η πολιτική τους βούληση.

Παρέδωσαν, με τον νόμο Χατζηδάκη (Ν.4685/20) φυσικά αποθέματα της χώρας σε «επενδυτές» και αλλοίωσαν τόσο πολύ δομές και διαδικασίες προκειμένου να απαξιώσουν εντελώς υπηρεσίες και ανθρώπους που είχαν αντικείμενο τους την καλλιέργεια, τη φύλαξη και την προστασία του δάσους. Συλλήβδην τη δασική διαχείριση. Τώρα, με ελάχιστους πυροσβέστες -που δεν μπορούν να γνωρίζουν το πεδίο στο οποίο καλούνται να δουλέψουν- χωρίς εξοπλισμό και με διμοιρίες ΜΑΤ πάνε να σβήσουν δασικές πυρκαγιές.

Κατά τ΄ άλλα ήταν «πρωτόγνωρα τα φαινόμενα»…..

Το ψάρι πάντα βρωμάει από το κεφάλι και ας ωρύονται οι απολογητές (που προφανώς αγνοούν την παροιμία) για «ξερόλες που δεν βλέπουν πως δεν είναι πολιτικό το ζήτημα των καταστροφών». Πτωχοί το πνεύματι ή στημένοι; Προφανώς το δεύτερο, αφού οι απολογητές και ειδικότερα τα καλοθρεμμένα ΜΜΕ, χρωστάνε χρήμα που εισέπραξαν από την εξουσία για να ουρλιάζουν την ανοησία τους. Η ατιμωρησία των υπευθύνων κοστίζει και πληρώνεται προκαταβολικά και αδρά, με δημόσιο πάντα χρήμα.

Εδώ σταματάμε το σχολιασμό. Προτιμάμε να παραθέσουμε μία σειρά από παραπομπές και βίντεο από αυτή την περίοδο. Μόνοι σας θα μπορέσετε να καταλάβετε τελικά το αν υπάρχουν ή όχι πολιτικές ευθύνες και τελικά ποιος είναι ο σχεδιασμός αυτού του κράτους – παρωδία, για τα καυτά προβλήματα της ζωής, σήμερα το 2021.

Ενώ τον Μάιο του 2021 και έχουν ήδη καεί τα Γεράνεια στην Αττική και συνεπώς έχουν μία ιδέα του τι να περιμένουν

-25 Μαίου 2021. Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τον αντιπυρικό σχεδιασμό. Ακατάσχετη μπαρουφολογία και εστίαση στο «ακόμα πιο ειδικό σχέδιο προστασίας των …δασών», όπως αποκαλεί τις Δρυάδες της εκχέρσωσης. Μιλάει για εναέρια μέσα και άλλα …θαύματα. Και βέβαια αναφέρει και τον πανταχού παρόντα γέρο που ανάβει τις φωτιές

-15/6/2021 Χρυσοχοϊδης κομπάζει, Η επιτομή του πολιτικάντη, ανίκανου και άσχετου που μιλάει με άγνοια κινδύνου

-18/6/2021. Χρυσοχοϊδης - Χαρδαλιάς ανακοινώνουν το σχέδιο «Η χαρά του εκχερσωτή». Σχέδιο Δρυάδες και πολλές υποσχέσεις για….. το μέλλον

-Ιούλιος 2020. Μητσοτάκης (ομιλών ως πρωθυπουργός για τον Ερημίτη της Κέρκυρας). Το δάσος κάποια στιγμή θα καεί, οπότε ας γίνει ξενοδοχείο. Ήδη φαίνονταν οι προτεραιότητες του

Και ενώ στις 26/7 καίγεται η Ζήρεια και ο Μητσοτάκης κάνει μπάνια, οπότε δεν έχουμε και διάγγελμα (οι συμπολίτες), έρχεται η τρομερή φωτιά που ζούμε αυτές τις ημέρες για να τον ξαναβγάλει για διάγγελμα. Στις 4/8 μίλησε για λίγο μαζί με τον Ράμπο από τα Λιντλ στις τηλεοπτικές κάμερες. Προφανώς δεν έχει καταλάβει τίποτα από τα παρακάτω

  1. Οι αγροτοδασικές πυρκαγιές είναι -μέχρι σήμερα- 20% περισσότερες, από το 2020 και 10%,από το 2019
  1. Οι καμένες εκτάσεις είναι -μέχρι στιγμής- 50%, απ’ ότι ολόκληρο το 2020 και 120%, απ’ ότι ολόκληρο το 2019
  1. Μέχρι τις 31 Ιουλίου είχαν καεί 162.000 στρέμματα, περίπου όσο όλη η Πελοπόννησος. Είμαστε ήδη στα 200.000 με τις φωτιές της Βαρυμπόμπης, της Ευβοίας και της Ρόδου.
  1. Το 2021, χωρίς να τελειώσει ακόμα, έχει ξεπεράσει σε καμένες εκτάσεις ΄λο το 2019, όλο το 2020, όλο το 2018 και όλο το 2017.

Και ο Μητσοτάκης στις 4/8 κάνει δηλώσεις μαζί με τον Χαρδαλιά, αποδεικνύοντας είτε πως κοιμόταν και μόλις ξύπνησε είτε πως ζει σε άλλον πλανήτη

Αξίζει να προσθέσουμε και την ανάρτηση του Άρη Παπαϊτσέτρα στο facebook. Μήπως καταλάβουν τίποτα οι απολογητές (αν καταλάβαιναν, ούτε επαγγελματίες απολογητές θα ήταν ούτε μεροκάματο θα είχαν)

FBPapaitsetra

ΥΓ1: Μέσα σε όλα τα ευτράπελα, γράφτηκαν και μερικά πολύ αστεία, όπως η πρόταση κάποιου χρήστη του facebook, να κοπούν όλα τα πεύκα και στη θέση τους να φυτευτούν ….οξυές ή χαρουπιές που …δεν καίγονται. Τι να εξηγήσεις σε αυτόν τον άνθρωπο; Μήπως θα καταλάβει ποτέ του τι θα πει και πως λειτουργεί ένα οικοσύστημα; Μήπως θα καταλάβει κάτι παραπάνω απ’ όσα αφορούν τις γλάστρες του μπαλκονιού του;

ΥΓ2: Συμπολίτη μας! Εκείνη η ώρα της κριτικής πότε θα φτάσει; Της αυτοκριτικής ούτως ή άλλως δεν θα έρθει ποτέ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Οκτωβρίου 2021 12:44

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.