" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Έγκλημα σε εξέλιξη: το μεγάλο ποτάμι της ανατολικής Αττικής καταστρέφεται Κύριο

Την ώρα που γράφεται η παρούσα ανάρτηση, μηχανήματα του αναδόχου του έργου διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας έχουν εισβάλλει στο ποτάμι ξεκινώντας τις εργασίες καταστροφής του. Είναι πράγματι οδυνηρή η εικόνα της βαρβαρότητας και της αναισθησίας μπροστά στο τείχος επιχειρημάτων για τον αποτρόπαιο χαρακτήρα της επέμβασης. Ο άνθρωπος δείχνει να συμμορφώνεται στα αναπτυγμένα κράτη, με την ανάγκη της ένταξης των κατασκευών του σε Natural Based Solutιons (επιλογές βασισμένες στη φυσική τάξη και συμβατές με την ίδια τη Φύση θα το αποδίδαμε για την καλύτερη κατανόηση). Στην τριτοκοσμική (με την αρνητική έννοια του όρου) Ελλάδα, δείχνουμε να "μην ιδρώνει το αυτί μας". Η Ελλάδα πιστή και υπάκουη σε συμφέροντα άσχετα με το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, επαναλαμβάνει λάθη που για την υπόλοιπη Ευρώπη είναι ένα κακό παρελθόν.

Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν σήμερα ενώ ακόμα δεν έχει εκδικαστεί η δεύτερη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κατά παράβαση κάθε λογικής, ακόμα και αυτής που θέλει να είναι προσκολλημένη στην τυπολατρία και σε διαδικασίες. Αυτή είναι η εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας, η εικόνα ενός κράτους που ζει 200 χρόνια πίσω από τον πραγματικό χρόνο. Και όλα όσα ισχυρίζονται οι εξουσίες περί δήθεν εκσυγχρονισμού και προόδου, καταρρέουν μπροστά στην αποτρόπαια εικόνα των πράξεων.

Ξαναδημοσιεύουμε σήμερα το βίντεο από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα των ΗΠΑ και τον καθηγητή Jason Vogel για τη διαχείριση των ποτάμιων ροών εκεί. Για να καταλάβουμε το πόσα χρόνια πίσω μας έχουν σπρώξει  τα συμφέρονται και οι μικρονοϊκοί της αδίστακτης εξουσίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 11:01

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.