" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Δυο βραβεία στο ευρώ. Βραβεία για κάθε γούστο Κύριο

Όπως γράφαμε, ένα έγκλημα διεπράχθη τις προηγούμενες μέρες, στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας. Στο Μεγάλο Ποτάμι της πόλης.

Όπως επιβεβαιώνεται με τη σχετική νομική τεκμηρίωση, που περιέχεται στην καταγγελία που ήρθε στα χέρια μας, από την Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, δήμος και περιφέρεια παρανομούν.

Γιατί; Παρανομούν και εγκληματούν γιατί μπορούν. Το γεγονός πως το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά και η Άμεση Δράση (το 100) αδιαφόρησαν για τη μήνυση που υπεβλήθη κατά των υπευθύνων της καταστροφής και για παράβαση που κανονικά διώκεται αυτεπάγγελτα, μιλάει από μόνο του. Υπήρξε συνενοχή των αστυνομικών αρχών με τους παράνομους, αφού αν εμφανίζονταν, έπρεπε να προχωρήσουν σε συλλήψεις και  διαδικασία αυτοφώρου.  Εκτός αν υπήρχε «τόσος φόρτος εργασίας» που δεν τους επέτρεψε να εμφανιστούν, καθόλου  τη μία μέρα και με καθυστέρηση 3 ωρών και 2 λεπτά μετά την αναχώρηση των αυτουργών της αξιόποινης πράξης, την άλλη.

Τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει πια σε αυτή τη χώρα. Έχουμε τόσο συνηθίσει την αδιαφορία, το έγκλημα και τη διαφθορά (είμαστε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη) που σίγουρα θα δούμε και ακόμα χειρότερα. Όλα αυτό προμηνύουν. Και όποιος εκδηλώσει αλλεργία στην παρανομία, στη διαφθορά και τη συνδιαλλαγή, κακό του κεφαλιού του. Τόσο απλά.

Εγκληματίες με βραβείο

Εκεί που απειλούμε τη θέση που έχουν Βούλγαροι (Νούμερο 1 στην διαφθορά στην Ευρώπη) είναι στο ότι τους παρανομούντες εδώ τους βραβεύουμε. Και μάλιστα όσοι διαπράττουν περιβαλλοντικά εγκλήματα, αποκτούν περιβαλλοντικά βραβεία.  Φυσικά στην ιδιότυπη χώρα, ακόμα και το παράδοξο μπορεί να βρει απάντηση και ερμηνεία.

Διαβάζουμε στον ιστότοπο της ΕΡΤ, για μια παλιά «διάκριση» ενός  δημάρχου που αναζητούσε επίμονα «περγαμηνές», ίσως για να σκεπάζεται τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα,  ο ιστότοπος της ΕΡΤ αναφέρει «..το Global Club of Leaders (Παγκόσμιο κλαμπ Ηγετών) υποστηρίζει παγκοσμίως πόλεις και περιοχές πολλά υποσχόμενες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών επιλέχθηκε ως ένας από τους υποψήφιους Δήμους να βραβευθεί για την δυναμική του πρόοδο, την ανάπτυξη των επενδύσεων, την τουριστική προοπτική και την ελκυστική του εικόνα.

Με τη συμμετοχή του ο Δήμος Άργους Μυκηνών , έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει την Πιστοποίηση (Άδεια) να χρησιμοποιεί το brand του βραβείου για δημόσιες σχέσεις και γενικά για marketing.

Μπορεί να χρησιμοποιεί το logo και την εικόνα του βραβείου και γενικά να κάνει χρήση των διαπιστεύσεων, κάτι που θα ενισχύσει την εικόνα του σε υπάρχοντες και μελλοντικούς επενδυτές, παρέχοντάς τους επιπλέον εγγυήσεις για το κύρος του.  

Δύο βραβεία δηλαδή για τον δήμαρχο, σε αντίστοιχες βραβεύσεις που διοργάνωσε το Global Club of Leaders, που δημιουργήθηκε από το Europe Bussiness Assembly. Το ΕΒΑ αυτοπαρουσιάζεται ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος έχει άμεση συνεργασία με τον ΟΗΕ.

Τα βραβεία ως πιστοποίηση κύρους δηλαδή και «μαγνήτης επενδύσεων».

Ο δήμος Άργους – Μυκηνών βραβεύτηκε λοιπόν  για την δυναμική του πρόοδο, την ανάπτυξη των επενδύσεων, την τουριστική προοπτική και την ελκυστική του εικόνα. Μία «σύγχρονη πόλη» θα λέγαμε. Μία «Ευρωπαϊκή πόλη»…

Όμως….

Τον Οκτώβριο του 2019 η ιστοσελίδα Elllinika Hoaxes, μετά από λίγο ψάξιμο, σε δημοσίευμα με τίτλο «Τα αγορασμένα “βραβεία ματαιοδοξίας” του δημάρχου Άργους-Μυκηνών»,  μας πληροφορεί πως

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Times (διαβάστε εδώ το πλήρες άρθρο) και της The Telegraph, πίσω από την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (private limited company) EBA με αριθμό 03964500 (που βέβαια δεν είναι “μη κερδοσκοπικός οργανισμός” όπως αναφέρουν), βρίσκεται ένας Ουκρανός επιχειρηματίας ονόματι Anton Savvov, μαζί με τον γιο του Ivan. Η εταιρία ξεκίνησε εκμεταλλευόμενη, εκτός των άλλων, την παγκόσμια φήμη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μέσω του ονόματος της ιστοσελίδας (ebaoxford.co.uk), για την πώληση βραβείων αξίας εκατομμυρίων στερλινών.

Excellence1

Ρόμπα ο Καμπόσος δηλαδή και έγινε από κάμποσος, ελάχιστος. Το θέμα είναι πως σαν την EBA υπάρχουν κι άλλοι πολλοί «ευαγείς οργανισμοί» που βραβεύουν από «καλύτερη πόλη» μέχρι περιβαλλοντικά ανδραγαθήματα. Με το αζημίωτο πάντα. Με έναν πηχυαίο μεν, ακαταλαβίστικο δε κώδικα «επιχειρηματικής αργκό» απονέμουν διακρίσεις αφειδώς.  Αρκεί να καταβληθεί το αντίτιμο τους από τον ενδιαφερόμενο, δηλαδή τον δήμο, Το βραβείο φυσικά θα αναφέρει και το όνομα του δημάρχου, που στο κάτω κάτω, ήταν εκείνος που αξίωσε τον δήμο του στο να «βραβευτεί». Ο δήμαρχος δεν πληρώνει, αφού έχει πληρώσει ήδη ο δήμος του.

Απορεί κανείς στην Ελλάδα, που ο προσφιλέστατος και λαοπρόβλητος δήμαρχος Πάτρας, Κ. Πελετίδης**, ενώ είναι διακεκριμένος δήμαρχος και εξαιρετικά αγαπητός στον κόσμο, τον οποίο στηρίζει σθεναρά, δεν πήρε κάποιο βραβείο «Excellence». Μάλλον δεν του ταιριάζει. Αυτά τα βραβεία τα κυνηγούν όσοι κουβαλάνε άπλυτα για πλύσιμο και όσοι δεν γνωρίζουν πως η σχετική φάμπρικα είναι από χρόνια γνωστή στον κόσμο. Και ό κόσμος πια, δεν την «καταπίνει τη ρέγγα με το ρεγγοκέφαλο» όπως θα έγραφε και ο μεγάλος Ν. Τσιφόρος.

Αυτά για τους «βραβευμένους» από αυτοσχέδιους βραβευτικούς (και πιστοποιητικούς ενίοτε) φορείς, που  απλά εκδίδουν χαρτιά που αξίζουν όσο το χαρτί που τυλίγουν το τυρί στο σούπερ μάρκετ ή ανήκουν στους ίδιους τους βραβευόμενους (όταν δήμαρχος βραβεύει δήμαρχο ή βουλευτής βραβεύει βουλευτή κλπ).

Vraveia

Δήμαρχοι βραβεύουν δημάρχους (2017)

Το περιβαλλοντικό έγκλημα και το βραβείο Pet City  π.χ.

Η αναφορά στο περιβαλλοντικό έγκλημα της Ραφήνας, τους ενόχους, τους συνεργούς τους, τη σαπίλα που υπάρχει κάτω από το χαλί εδώ και δεκαετίες, γίνεται ακόμα μία φορά γιατί σύντομα θα αρχίσουν οι περιβαλλοντικοί εγκληματίες να βγάζουν γλώσσα (όπως πάντα) και να αναφέρουν τα «βραβεία» που έχουν λάβει, πχ για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες τους ή τον «Ευρωπαϊκό δήμο» κλπ

Το κακό γι’ αυτούς είναι πως οι πράξεις τους μιλάνε καλύτερα και πιο καθαρά και από τα λόγια τους.

Και από τα βραβεία τους, ακόμα.

2 temaxia

"Ευχαριστώ τον Θεό, τους γονείς μου, τον εαυτό μου, τους άλλους δημάρχυς και τον πολυβραβευμένο περιφερειάρχη  και για τον κόσμο εύχομαι Ειρήνη"

*Δήμος (με κεφαλαίο Δ), χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον γραφειοκρατικό μηχανισμό εξυπηρέτησης διαδικασιών και συμφερόντων και να  καταδείξει την αντίθεση με τον δήμο (με μικρό, που δηλώνει την κοινωνία ενός τόπου και τις ισότιμες σχέσεις μεταξύ των μελών της. Το κεφαλαίο Δ είναι δηλωτικό ματαιοδοξίας και ύβρεως και γι΄ αυτό χρησιμοποιείται εκεί που ταιριάζει

**Αξίζει να διαβάσετε τη λίστα με τους βραβευθέντες, όπου έχουν βραβευτεί όλοι (μεταξύ τους) και η Πάτρα (που όλοι γνωρίζουμε την καταπλητική δουλειά του Κ. Πελετιδη) απουσιάζει. Εδώ η λίστα από άρθρο του e-Evros τον πολυνίκη Ζαμπούκη της Αλεξανδρούπολης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021 09:58

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.