" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ο γνωστός και ο άγνωστος πόλεμος Κύριο

Στις 5/3/2020 παρακολουθήσαμε ένα δημοτικό συμβούλιο, στο δημαρχείο του Γέρακα, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης, την ενημέρωση σχετικά με μία νέα κλειστή δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, εντός των ορίων του δήμου. Την κατασκευή και τη λειτουργία της δομής θα αναλάμβανε και θα εγγυόταν η Εκκλησία της Ελλάδας (πιο ειδικά μία ΜΚΟ η οποία θα διοικείται από 2 μητροπολίτες και θα εκπροσωπείται από έναν αρχιμανδρίτη κ.ο.κ)

Η συνεδρίαση ήταν επανάληψη μας προηγούμενης απόπειρας, η οποία είχε αναβληθεί.  Φαινομενικά, τίποτα δεν απειλούσε τους «νοικοκυραίους» της περιοχής και όμως…. Φτάνοντας βρήκαμε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες της αστυνομίας να μας υποδέχονται έξω από το δημαρχείο. Είδαμε και ακούσαμε «νοικοκυραίους» και φανατικούς «νομιμόφρονες» να συγκεντρώνονται  για να φωνάξουν κατά των μικρών παιδιών που θα φιλοξενούνταν. Είδαμε και μία αντισυγκέντρωση, οργανωμένη από νέο κόσμο, με νέα μυαλά και υγιή σκέψη που θέλησαν να σταθούν απέναντι στους «ψεκασμένους» συνωμοσιολόγους που συγκεντρώνονταν υπακούοντας στο κάλεσμα της Ραχήλ Μακρή (της γνωστής Ραχήλ Μακρή) και του δημοτικού συμβούλου Καρκούλια (όπως μάθαμε από τους παρευρισκόμενους  γιατί δεν είχαμε την «τιμή» να τον γνωρίζουμε).

Για τη Ραχήλ Μακρή, φρόντισε η ίδια να μας πληροφορήσει για τους λόγους της πρωτοβουλίας της, από το site της (rachelmakri.com

«Ραχήλ Μακρή: «Οι δημότες δεν επιθυμούν καμία δομή στον Γέρακα. Δεν  υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοια δομή που έχει στόχο την διάλυση της κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ζωής του δήμου Παλλήνης»

Συνέντευξη στους Δ. Δημακόπουλο και Γ. Μισιάκα και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου στους 94 fm, παραχώρησε η Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «άλλη Πόλη» και π. Βουλευτής, κ. Ραχήλ Μακρή, για την σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Παλλήνης με θέμα την δημιουργία δομής στο Γέρακα.

 

karkoulias dimitris featured

Μέσα στο «νοικοκυραίικο μπλοκ των φίλων της Ραχήλ Μακρή, του ομόσταυλου της, Καρκούλια και των συν αυτοίς, ήταν και άλλα «άνθη», που κοσμούν τον νεοελληνικό ναζιστικό βάλτο. Απομεινάρια της ΧΑ που έσπασε και σκόρπισε βρωμερά θραύσματα μέσα στο περιθώριο που επιβίωνε.......

 

Η αντισυγκέντρωση

Cover Το πανό της αντισυγκέντρωσης

Οργανώθηκε αντισυγκέντρωση, πολύ πιο μεγάλη και φυσικά σοβαρή,  από τη συγκέντρωση του ακροδεξιού συνονθυλεύματος. Η αντισυγκέντρωση, είχε ενεργό συμμετοχή στα διαμειφθέντα στο δημοτικό συμβούλιο. Εξέφρασε ξεκάθαρα την συμπαράστασης της στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, ως συγκέντρωση ταξικών αδέλφών.  Στην αντισυγκέντρωση συμμετείχαν η Αντιεθνικιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Αττική (ΑΑΠΑΑ), μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, μέλη του ΚΚΕ, εκπρόσωποι συνδικάτων και συλλόγων εκπαιδευτικών.

Pallini

Εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση των ακροδεξιών στα συνθήματα της αντισυγκέντρωσης. Οι ακροδεξιοί «φώναζαν» διακριτικά πάντα, αφού δεν είναι συνηθισμένοι να εκφράζουν άποψη, «Να πάνε στον Έβρο να πολεμήσουν», «Εκεί να σας δούμε, όχι  εδώ» και τα σχετικά και απαράδεκτα. Οι πατριώτες της πεντάρας (Μπατριώτες κατά το κοινώς λεγόμενο) ονείδιζαν ανθρώπους που αξίωναν ανθρωπιά για τον συνάνθρωπο και αγάπη για τον πλησίον. Μπορεί αυτοί οι «υπερπατριώτες και γενναίοι»  να εκσπερμάτιζαν με την ιδέα του «αμύνεσθαι περί πάρτης» αλλά ταυτόχρονα παρέλειπαν να προβούν σε περιγραφή του τι σήμαινε αυτό. Ίσως γιατί το να κυνηγάς ρακένδυτους και ξυπόλυτους δυστυχισμένους ανθρώπους δεν έχει κανένα κλέος, καμία δόξα. Και ατό τους χάλαγε τη μαζική ονείρωξη.

 

Στο πεδίο του χαρτοπολέμου, χειραψίες αντί για σφαίρες

synantisi

Από την άλλη μεριά, την ώρα που οι γενναίοι μπατριώτες ακόνιζαν τα γιαταγάνια τους για να κόψουν την μπριζόλα τους, οι ομόσταυλοι τους «φιλελεύθεροι» επιχειρηματίες  συναντιόνταν στη Θεσσαλονίκη με τους αντίστοιχους πολιτικά συστεγαζόμενους,  Τούρκους

Ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, της κυβέρνησης που πολεμάει την ασύμμετρη απειλή στον Έβρο, Θεόδωρος Καράογλου παρατήρησε μάλιστα πως είναι θετικό ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν αναβλήθηκε υπό την πίεση του κλίματος των ημερών. «Το εμπόριο ανοίγει δρόμους και ότι πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι οι δύο λαοί έχουν πολλά κοινά σημεία, οι επιχειρηματίες το ίδιο και με υπόβαθρο αυτές τις σχέσεις θα πρέπει να πλησιάσουν και ηγεσίες των δύο χωρών. Ο υπουργός συμπλήρωσε ακόμη ότι η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα της Ελλάδας και της Τουρκίας πρέπει να προχωρήσει. Άσε τα χαϊβάνια να μιλάνε για ασύμμετρες απειλές και υβριδικούς πολέμους. Εδώ έχουμε εμπόρια και με τα λεφτά δεν παίζουμε.

 

Business

Αμηχανία στις τάξεις των «πολεμιστών».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ Γιώργος Κωνσταντόπουλος –εμφανώς συγκινημένος- στο χαιρετισμό του έκανε λόγο για μήνυμα φιλίας, συνεργασίας, ειρήνης και αμοιβαίας κατανόησης που επιθυμεί να στείλει η πρωτοβουλία για την υπογραφή του Μνημονίου. Όπως είπε ελπίζει οι κινήσεις του ΣΕΒΕ και του DEIK που θα γίνουν από εδώ και πέρα και εντάσσονται στην ουσία στο πεδίο της οικονομικής διπλωματίας να συμβάλλουν στην διεύρυνση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο πλευρών. «οι συμπράξεις είναι απαραίτητες για να πετύχουμε αυτό το στόχο» σημείωσε, εξηγώντας ότι στη Β. Ελλάδα υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες, αλλά και πολλές δυνατότητες συνεργασίας ανάμεσα σε ελληνικές και τουρκικές επιχειρήσεις.

Στην δική του παρέμβαση ο πρόεδρος του Τουρκοελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου του DEIK κ. Λεβέτ Σαδίκ ήταν ακόμη πιο συγκεκριμένος. Αφού υποστήριξε ότι από τη συνεργασία και οι δύο πλευρές θα βγουν κερδισμένες (win win), έθεσε δύο μετρήσιμους στόχους:

Πρώτον, τον διπλασιασμό των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας από τα περίπου 4 δισ. δολ. του 2019 στα 8 δισ. δολ. τα επόμενα λίγα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον μήνα Ιανουάριο του 2020 οι εμπορικές σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας διαμορφώθηκαν σε 376 εκατ. δολάρια, κάτι που για την Ελλάδα σημαίνει εξαγωγές 155 εκατ. και εισαγωγές 221 εκατ. δολ.

Δεύτερον, τη δυνατότητα ανάληψης έργων και επενδύσεων από κοινού σε τρίτες χώρες. Αυτό το σενάριο –δηλαδή η επενδυτική συνεργασία ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων σε τρίτο έδαφος είτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε χωρών της Ασίας και της Αφρικής με τις οποίες η Τουρκία διατηρεί προνομιακές σχέσεις- έχει διατυπωθεί αρκετές φορές τις τελευταίες δεκαετίες, χωρίς όμως να ευοδωθεί. Παρά το ότι στη θεωρία φαίνεται βολικό, στην πράξη δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα. Φαίνεται, όμως, ότι ως προοπτική εξακολουθεί να απασχολεί το μυαλό κάποιων.

Επίσης, ο κ. Σαδίκ κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία και τυχόν αντιμετωπίζουν προβλήματα να απευθυνθούν στο DEIK για να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει. «Θα τα αντιμετωπίσουμε σαν δικά μας προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά, δήλωση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση, καθώς οι περισσότεροι από τους Έλληνες επιχειρηματίες που ήταν παρόντες κάνουν ήδη δουλειές με στην Τουρκία.

(πηγή «Voria.gr»)

Η επιχειρηματικότητα είναι αμείλικτη και δεν χάφτει το σανό για υβριδικούς ή μεταλλαγμένους πολέμους

Διαβάζουμε στις ειδήσεις που αφορούν στην συνάντηση  

Μεταξύ των εταιρειών που ήταν στις συζητήσεις συμπεριλαμβάνονται

η Alumil (το παρόν έδωσε ο κ. Γιώργος Μυλωνάς),

η Kleemann (δια του εμπορικού διευθυντή Γιώργου Μοσχοβάκη),

η ΟΛΘ ΑΕ (διά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Σωτήρη Θεοφάνη),

η Olympia Electronics (ήταν παρόν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Λακασάς),

η Λουφάκης Χημικά (δια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου κ. Κυριάκου Λουφάκη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας),

η ΔΙΟΠΑΣ ΑΕ (το παρόν έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Σίμος Διαμαντίδης),

 η ISOMAT (δια του Γενικού Διευθυντή κ. Θάνου Τζιρίτη),

ο όμιλος Χαίτογλου (εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής κ. Μιχάλης Κότσης),

η Ευρωσύμβουλοι ( δια του κ. Στάθη Ταυρίδη),

η Σαμαράς & Συνεργάτες (το παρόν έδωσε ο επικεφαλής κ. Δημήτρης Σαμαράς),

ο πρώην πρόεδρος του ΣΒΒΕ κ. Δημήτρης Συμεωνίδης,

καθώς και από τον κλάδο των εκκοκιστών η Αφοί Καραγεώργου (το παρόν έδωσε ο κ. Νίκος Καραγεώργος» και η ΑΥΓΗ (δια του κ. Αναστάσιου Αυγερινού).

Όπως βλέπετε ούτε υβριδικός πόλεμος υπάρχει, ούτε ασύμμετρη απειλή. Τα μόνα που υπάρχουν στον ιμπεριαλιστικό απαίσιο κόσμο μας είναι η απανθρωπιά και η κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους που υποφέρουν από τον ξεριζωμό που τους επέβαλαν οι «μεγάλοι». Έναν ξεριζωμό που τους μετέτρεψε σε ικέτες ενός κόσμου, που από χρόνια έχει πάψει να σέβεται τον ενδεή και τον κατατρεγμένο.  Αντίθετα, υπάρχει η απανθρωπιά και μία κρίσιμη μάζα ασυνείδητων που θεωρούν εαυτούς απογόνους ενδόξων προγόνων και δεν ντρέπονται να εκδιώξουν και να φερθούν με βαναυσότητα ακόμα και σε ένα μωρό παιδί που κλαίει μπροστά τους

Mythologia

 Σίγουρα αν μας έβλεπε ο Δίας, ο προστάτης των ικετών και των ενδεών από τον Όλυμπο, δεν θα το είχε σε τίποτα να μας εξαφανίσει με έναν κεραυνό. Αφού η διαρκής  ύβρις μας θα πρέπει νομοτελειακά, να μας επιφέρει τη Νέμεσι

 

Πηγές:

https://www.ethnos.gr/

 https://www.voria.gr/

  

Ο ορισμός του υβριδικού πολέμου από το armyvoice.gr

Ο υβριδικός πόλεμος είναι μια μορφή πολέμου, η οποία στοχεύει τον πληθυσμό ενός κράτους και όχι τις Ένοπλες Δυνάμεις της xώρας, τον οποίο χρησιμοποιεί το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έναντι της Κύπρου και Ελλάδας.

Οι επιχειρηματίες των δύο χωρών, σίγουρα έχουν πολύ διαφορετική άποψη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 16:29

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.