" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Πρέπει να φοβάσαι, παιδί μου. Έτσι θα γίνεις νομοταγής πολίτης. (J.P. Sartre) Κύριο

Η στερεότυπη αντίληψη ενός νεοφιλελεύθερου, είναι το ότι οι κρίσεις έχουν πάντα και την όψη της ευκαιρίας και επιτυχημένος στη ζωή, είναι πάντα αυτός που παραβλέποντας τις κρίσεις, εστιάζει στις ευκαιρίες, πλουτίζοντας. Τα θύματα των κρίσεων είναι ασήμαντα για τον νεοφιλελεύθερο. Αν δεν τα χαρακτηρίσει όλα, συλλήβδην «τεμπέληδες» και «άχρηστους», στην καλύτερη περίπτωση τα αντιμετωπίζει με επιδερμική  συγκατάβαση και μία επωδό στα σχόλια του  για αυτά, την γνωστή και αηδιαστική επωδό: «Ας πρόσεχαν».

Βλέπουμε αυτές τις ημέρες της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού (SARS-CoV-19) ή της επιδημίας με το όνομα COVID-19, πως έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας και προπαγανδίζεται σθεναρά το «Μένουμε Σπίτι». Η αιχμή της προπαγάνδας είναι η έγερση της ατομικής ευθύνης, η οποία αποτελεί (σύμφωνα με την προπαγάνδα πάντοτε) τη Λυδία λίθο της πολιτικής ταυτότητας μας. Αυτό θέλει η προπαγάνδα στήριξης του συστήματος υγείας, αυτό οφείλουμε να κάνουμε.

Την ίδια ώρα που ως πολίτες πειθαρχούμε και «Μένουμε Σπίτι», δηλαδή μένουμε μακριά από τις εξελίξεις και βουβοί μπροστά τους, οι κυβερνώντες έχουν αρπάξει τη χρυσή ευκαιρία της κοινωνικής παράλυσης και  (με τη σειρά που τα ζήσαμε)

  • Αυξάνουν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης
  • Ανοίγει η δυνατότητα μείωσης των μισθών, ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων, σχεδόν στο μισό
  • Εντάσσει σε αναπτυξιακό νόμο την κατασκευή 9οροφου ξενοδοχείου στην περιοχή της Ακρόπολης. Η σχετική οικοδομική άδεια είχε ακυρωθεί με απόφαση του ΣτΕ το Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει όπως καταγγέλλεται ότι από τα 11,2 εκατομμύρια ευρώ της επένδυσης, ο Έλληνας φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει 3,37 εκ. ευρώ
  • Ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση νομοσχέδιο που φέρει τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας» και που για το οποίο 23 περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν ζητήσει με επιστολή τους μετάθεση της διαδικασίας, μετά την περίοδο της κρίσης και πάντως όχι σε πρακτικά κλειστή Βουλή. Σημειωτέο πως στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται

α.  η κατάργηση στην ουσία της προστασίας των περιοχών Natura, ορίζοντας χρήσεις γης που τις καθιστούν επέκταση του αστικού χώρου,

β. η κατάργηση της αυτοτέλειας των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) που μέχρι τώρα ήταν ανεξάρτητοι επιστημονικοί/περιβαλλοντικοί  φορείς που επόπτευαν τις προστατευόμενες περιοχές και γνωμοδοτούσαν για τυχόν δραστηριότητες μέσα σε αυτές.

γ. η μεταφορά  των αρμοδιοτήτων των ανεξάρτητων επιστημονικών φορέων  αυτών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, (η απόλυτη κυβερνητική χαλιναγώγηση των διαδικασιών)

δ. η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων εντός δασικών εκτάσεων  και σε ορισμένες περιπτώσεις και εντός υγροτόπων και ρεμάτων.

ε.  η επαναφορά του απαράδεκτου, περιβαλλοντικά και πολιτικά, ορισμού των «οικιστικών πυκνώσεων» που έχει απορριφθεί από το  Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) νομιμοποιώντας τα αυθαίρετα εντός αυτών για 30 χρόνια, ενώ με την διατήρηση αυθαίρετων και καταπατήσεων αυξάνει τον πλημμυρικό κίνδυνο και καθιστά “απαραίτητα” τα έργα διευθέτησης των υδατορεμάτων, δηλαδή περαιτέρω καταστροφές.

στ. η ψευδεπίγραφη επιτάχυνση  των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων , που στην ουσία είναι η παγίωση της ασυδοσίας  των «επενδυτών» ακραίων έργων, όπωψς πχ η καύση σκουπιδιών κλπ

ζ.  η απλοποίηση των  διαδικασών  διαχείρισης στερεών αποβλήτων και η κατάργηση της άδειας μεταφοράς αποβλήτων, αντικαθιστώντας την από μια απλή εγγραφή σε ένα μητρώο.

η. η συστηματική παραβίαση του  Συντάγματος, Ευρωπαϊκών οδηγιών και Διεθνών Συμβάσεων, στις πλείστες των περιπτώσεων που υποτίθεται πως «εκσυγχρονίζει» Κάνει δηλαδή τη βρώμικη δουλειά που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα νεκροταφείο, μία απέραντη υποβαθμισμένη ζώνη

και άλλα πολλά που δεν μας παίρνει ο χώρος να τα παραθέσουμε.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη που ετοιμάζουν αυτοί που «νοιάζονται για την υγεία μας», αποτελούν ενέργειες που στρέφονται ευθέως κατά του λαϊκού συμφέροντος. Είναι ενέργειες εχθρικές προς την ίδια τη χώρα. Όσο εμείς «μένουμε σπίτι» και «φροντίζουν αυτοί για τα υπόλοιπα», προετοιμάζεται η καταστροφή που θα αλώσει τη χώρα τα επόμενα 50 χρόνια και θα προκαλέσει τεράστιες αλλοιώσεις και ζημιές στο οικονομικό, το κοινωνικό, το πολιτικό, το φυσικό περιβάλλον. Θα καταστρέψει, όχι μόνο τη ζωή  μας, όπως τη ζούμε εμείς σήμερα, αλλά και τη ζωή των επόμενων γενεών. Καταστροφές που θα είναι μη αναστρέψιμες, τουλάχιστον στον ορατό για την ανθρώπινη ζωή, ορίζοντα.

Μένουμε σπίτι λοιπόν, σημαίνει μένουμε αδρανείς. Και αν πρόκειται για την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία, τα πράγματα αποδεικνύουν πως τελικά το να μείνουμε αδρανείς, στο σπίτι μας, είναι το πλέον ανεύθυνο γιατί θα βαρυνόμαστε πάντα με την καταστροφή της χώρας και της ζωής που σαλεύει μέσα της.

Αν οι διοικούντες ήταν έντιμοι, θα φρόντιζαν η αδράνεια την οποία μας έχουν επιβάλει, να ήταν και δική τους αδράνεια. Τουλάχιστον σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των φίλων τους και των όσων αντιλαϊκών ρυθμίσεων σκοπεύουν να επιβάλουν. Όμως από τα αρχαία χρόνια η αδράνεια αποτελούσε χαρακτηριστικό του ιδιώτη. Του ενδεούς ιδιώτη και όχι του ελεύθερου πολίτη. Έτσι, μπροστά στα όσα σχεδιάζουν, ενώ εμείς «μένουμε σπίτι», πρέπει, ως πολίτες που διαθέτουμε πολιτική κουλτούρα και αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς που το αξίζουν, να ετοιμάσουμε την αντίδραση μας,

ΥΓ:Ένα παλιό απόφθεγμα που μας είχαν μάθει μερικοί φωτισμένοι καθηγητές στο σχολείο έλεγε, πως υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι να είσαι υπάκουος, αλλά το να μην έχεις την ικανότητα να είσαι ανυπάκουος δεν είναι ένας από τους καλύτερους λόγους.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 16:13

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.