" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η ανεπαρκής και ελαστική συνείδηση Κύριο

Πηγή φωτογραφίας Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας Πηγή φωτογραφίας Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

 «Πλέουμε όπου φυσάει ο άνεμος για μία πορεία από τα ίδια» γράφαμε στις 20 του περασμένου Αυγούστου στην Attica Voice, έξι μέρες μετά την ανακοίνωση της κοινής καθόδου στις εκλογές του Οκτωβρίου, της παράταξης του Κ. Ξηντάρα (Πλέουμε μπροστά) και της Δ. Τσεβά (Νέα πορεία)  στο υβριδικό σχήμα «Πλέουμε μπροστά σε μια νέα πορεία». Το σχήμα αυτό κέρδισε τις εκλογές στον δεύτερο γύρο, σηματοδοτώντας δύο πράγματα. Αφενός την αποστροφή του εκλογικού σώματος για την αλαζονεία και την έπαρση  του πρώην δημάρχου που δεν ήταν άλλο από προκάλυμμα της ανεπάρκειας αλλά και των απαράδεκτων μεθόδων και επιλογών του και αφετέρου, την καταλυτική για το αποτέλεσμα, συμπεριφορά των ψηφοφόρων του Πικερμίου, που με κοντά 67% έδωσαν  τη νίκη στη Δ. Τσεβά και τον Κ. Ξηντάρα. Φυσικά το αποτέλεσμα κρίθηκε σε σημαντικό βαθμό από τη συμπαράταξη του Α. Βασιλόπουλου στον δεύτερο γύρο με τους Τσεβά – Ξηντάρα, αλλά και από τη  στήριξη που παρείχε και η νεοπαγής παράταξη «Γη & Ελευθερία» μετά από δημόσια  γραπτή δέσμευση της σημερινής δημάρχου για επικείμενη παραίτηση του νέου δημοτικού συμβουλίου από κάθε αναρμόδια παρέμβασή του στο θέμα του έργου διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος, την προώθηση ενδεδειγμένων ενεργειών για  την επανεξέταση της παραχώρησης δημοτικής έκτασης 12 στρεμμάτων (με Χρήση Γης: Α Πράσινο), στην εταιρεία INTRAKAT για χρήση εργοταξίου, για τον έλεγχο των εργασιών που μεταβάλλουν τον χαρακτήρα του λόφου του Οχυρού και για την προτεραιοποίηση της προστασίας των υγροτόπων της περιοχής. Δεσμεύσεις υψηλής σημασίας για τον τόπο που  τελικά έκριναν την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα της νικήτριας των εκλογών.

Τίποτα από αυτά για τα οποία είχε δεσμευτεί η τότε υποψήφια και σημερινή δήμαρχος δεν τηρήθηκε. Μάλιστα το γεγονός πως η δήμαρχος χωρίς δεύτερη σκέψη, αθέτησε τις δεσμεύσεις της με δικαιολογίες που αβίαστα θα της απέδιδαν τον χαρακτηρισμό του ασπόνδυλου, αφού δεν αντέταξε έναν λόγο απέναντι στις πιέσεις που ισχυρίστηκε πως δέχτηκε, προκειμένου να διασώσει κάτι ελάχιστο από την αξιοπρέπεια της.  Αντίθετα λοιπόν από τις δεσμεύσεις της ίδιας αλλά και διαθέτοντας  στελέχη που επέδειξαν παροιμιώδη άγνοια στα όσα εγκληματικά συμβαίνουν στον δήμο στου οποίου το τιμόνι βρέθηκε, συνεχίζει την κατηφορική πορεία του εκδιωχθέντα Μπουρνούς και μάλιστα με ταχύτητα που πράγματι κάνουν τον προκάτοχο της να ζηλεύει.

Η σημερινή καταστροφή κλίμακας που έλαβε χώρα στην εκβολή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, με την εκρίζωση (δίχως παρουσία και έλεγχο ειδικών και αρμόδιων) των δέντρων που υποτίθεται θα "μεταφυτεύονταν",  έχει ταυτότητα και ονοματεπώνυμο. Θα είχε αποκλειστικά το ονοματεπώνυμο του προκατόχου της, ο οποίος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για το περιβάλλον, το μέλλον της πόλης και του δήμου αλλά μόνο για  μικροσυμφέροντα και την προσωπική του ανάδειξη (!!!), όμως η νέα δήμαρχος τον προσπέρασε και έδωσε αυτή το όνομα της στην καταστροφή. Έτσι, μαζί με τη συνάφεια (ή την ταυτότητα αν προτιμάτε)  που απέκτησε το όνομα της με την έννοια της αναξιοπιστίας, τώρα το όνομα της έγινε και συνώνυμο της καταστροφής.

Δεν είναι η ίδια ο εκτελεστικός βραχίονας. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλωστε. Είναι όμως η ηθική αυτουργός και επιπλέον η αποδεδειγμένα πιο ανεπαρκής στην εξυπηρέτηση της προστασίας του τόπου και του μέλλοντος του.

AV Pic3

Αν βλέπουμε σήμερα να παραδίδεται αμαχητί η πόλη, στις ορέξεις και τους σχεδιασμούς ενός υπουργείου που είναι ταγμένο σε οτιδήποτε άλλο εκτός από το δημόσιο συμφέρον, είναι γιατί μία άβουλη και απερίσκεπτη δήμαρχος ανάλαβε την τύχη του τόπου. Με την έγκριση των κατοίκων και αυτό είναι ακόμα πιο πικρό, γιατί ενώ η γνώση πως αυτά τα έργα δεν προστατεύουν αλλά καταστρέφουν και κλιμακώνουν τον κίνδυνο -γνώση που έρχεται από σοβαρούς ακαδημαϊκούς και τεχνικούς- η δήμαρχος αντί να συνταχθεί υπέρ της προστασίας, συμπεριφέρεται ως μαριονέτα που ελέγχεται πλήρως από ξένα προς το καλό του τόπου, συμφέροντα. Ίσως πάλι να το κάνει γιατί το πιστεύει, όπως δηλώνει για τον εαυτό του και ο εκδιωχθείς προκάτοχος της. Αλλά τότε ποια είναι η διαφορά της με αυτόν; Καμία τελικά. Και ας παριστάνουν πως έχουν διαφορές, σε κάθε ευκαιρία. Μαζί δούλευαν άλλωστε επί χρόνια και ο προκάτοχος της, είναι γνωστό, πως όποιον συνεργάστηκε μαζί του, του μετάδωσε και το μικρόβιο της κενοδοξίας και της ελαστικής συνείδησης

 

ΥΓ1 Περιμέναμε μία κάποια αντίδραση από δημοτικούς συμβούλους της υβριδικής παράταξης Τσεβά – Ξηντάρα αλλά φαίνεται πως η μόλυνση με το μικρόβιο της ελαστικής συνείδησης έχει ήδη εξαπλωθεί ανάμεσα τους.

ΥΓ2: Επειδή θα αρχίσουν οι προσβλητικοί για την κοινή λογική και κάθε επιστημονική γνώση, ισχυρισμοί περί μεταφύτευσης (όπου να 'ναι) οι φωτογραφίες δείχνουν και τον απαραίτητο σεβασμό στο ριζικό σύστημα των δέντρων που θα ...μεταφυτευθούν

 

πηγή οπτικού υλικού: Μέλη της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 16:40

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.