" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Σε διατεταγμένη υπηρεσία Κύριο

Οι κυβερνήσεις, ειδικά οι πιο αντιλαϊκές και πιο ακραίες, διαθέτουν αναλώσιμα «στελέχη», βγαλμένα μέσα από τον ιδεολογικό τους βόρβορο, προκειμένου να μένουν στον αφρό οι επίλεκτοι, αυτοί που προορίζονται για τις ηγετικές θέσεις. Οι αναλώσιμοι ταΐζονται επαρκώς, όπως τα σφάγια τον Μάρτη, για να μην χάσουν την προθυμία τους να εκτελέσουν τις αρχηγικές επιθυμίες ή να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των χρηματοδοτών και πραγματικών αφεντικών τους. Μάλιστα είναι τόσο «πιστά σκυλιά» όπως θα λέγαμε χαριτωμένα, που αγνοούν κινδύνους ή ηθικές αναστολες και στοχεύουν μόνο στην ικανοποίηση της επιθυμίας του αφεντικού τους. Δεν τους νοιάζει αν συγκεντρώνουν τη λαϊκή οργή στο πρόσωπο τους. Έχουν έτοιμη μία στρατιά από ΜΜΕ και άλλη μία από δικηγόρους -των ίδιων εργοδοτών- για να τος ξεπλύνουν. Αρκεί αυτοί να είναι τα καλά και πιστά μειράκια των αφεντικών.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, που ο σημερινός υπουργός Ενέργειας (το Περιβάλλοντος μοιάζει με ειρωνεία στο όνομα του) Χατζηδάκης, έπαιξε βρώμικο μεν, πρωταγωνιστικό δε ρόλο. Παραπλανούσε την κοινή γνώμη ισχυριζόμενος πως με  τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το δημόσιο από το κλείσιμο της Ολυμπιακής, θα έκτιζε κάθε μήνα από ένα νοσοκομείο και δεν θυμάμαι πόσα σχολεία. ΄Δεν χρειάζεται βέβαια να πάμε να δούμε αυτά τα νεόδμητα νοσοκομεία και σχολεία, γιατί δεν υπάρχουν.

Απλά, ο Χατζηδάκης λειτούργησε προς όφελος των αφεντικών του, που δια χειρών Βγενόπουλου (ο μέγας Βγενόπουλος) μετέτρεψαν το μονοπώλιο του Δημοσίου, σε μονοπώλιο ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας, ανταγωνίστριας της Ολυμπιακής. Κανείς δεν του ζήτησε τον λόγο του «υπουργού- υπαλλήλου»

Ο Χατζηδάκης έχοντας πάλι άγνοια κινδύνου και πέτσα χοντρή σαν  μουσαμάς, είχε πρωταγωνιστήσει και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Και στην εκκίνηση αλλά κυρίως σήμερα, που  «ξεκαθαρίζει»  ότι «οι καταναλωτές δεν θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για τη σωτηρία της ΔΕΗ», προετοιμάζοντας το ολοκληρωτικό της ξεπούλημα με μία προπαγάνδα που θυμίζει τα «νοσοκομεία και τα σχολεία» που θα έφτιαχνε με την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής. Βέβαια κάθε άνθρωπος που θα είχε λίγο φιλότιμο θα ντρεπόταν να ισχυριστεί τα ίδια δεύτερη φορά. Αλλά ο Χατζηδάκης απέδειξε επανειλημμένα πως δεν διαθέτει ούτε φιλότιμο ούτε συνείδηση.

Μαζί με τα παραπάνω προχωράει πραξικοπηματικά και με καταφανή παραβίαση σημαντικότατων Συνταγματικών διατάξεων στο εκτρωματικό «Νομοσχέδιο Χατζηδάκη» ή όπως παραπλανητικά το βάφτισε «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας», ένα σχέδιο νόμου φτιαγμένο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αφεντικών και πατρώνων του και ουδόλως υποστηρικτικό του δημοσίου συμφέροντος, όπως διατείνεται ο κατ’ εξακολούθηση ψευδόμενος «υπουργός - εκτελεστής». Είναι ψέμα ότι «το νομοσχέδιο είναι προς όφελος των πολιτών γιατί ανοίγει το δρόμο προς την ανάπτυξη», όπως ισχυρίζεται ο Χατζηδάκης.  Μόνο ότι προστατεύει το περιβάλλον υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα. Ότι προωθεί την κατανάλωση περιβάλλοντος προωθεί αλλότρια, σκοτεινά συμφέροντα.

Αυτοί που θα επωφεληθούν από τις...επενδυτικές ευκαιρίες εις βάρος της φύσης είναι μόνο μία μειοψηφία. Αντίθετα, η πλειοψηφία των πολιτών μόνο να χάσει μπορεί από την περαιτέρω λεηλασία του περιβάλλοντος. Αν ήταν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος θα άντεχε και τη συζήτηση στην κανονική λειτουργία της Βουλής και δεν θα το έφερνε προς ψήφιση εν μέσω πανδημίας και σε βουλή 25 βουλευτών. Αλλά όπως με την Ολυμπιακή, όπως με τη ΔΕΗ, έτσι και τώρα ταϊζει με ψέμα τον λαό για να του κλέψει το φυσικό περιβάλλον και να το προσφέρει στο πιάτο των αφεντικών του που φυσικά δεν έχουν καμία αναστολή για να το καταναλώσουν.

Αυτό που προκαλεί απορία πάντως  στους τύπους αυτούς, είναι η αδιαφορία τους μπροστά στην άσχημη παρακαταθήκη που θα αφήσουν στην οικογένεια ρους, που θα κουβαλάει ένα όνομα λερό, μαύρο από την καταισχύνη. Βλέποντας βέβαια κανείς την κοντή μνήμη του ελληνικού λαού, θα έλεγε πως μάλλον αισθάνονται ασφαλείς.

Η πολλή ασφάλεια που νιώθουν καμιά φορά δεν τους βγαίνει σε καλό. Ποιος θα ξεχάσει τον Χατζηδάκη που ήθελε να περάσει μέσα από την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τον Δεκέμβρη του 2010 αγέρωχος και ατάραχος; Ήταν μία κακοζυγισμένη απόφαση του (όπως όλες άλλωστε). Ενώ περνούσε λοιπόν έγινε δέκτης της λαϊκής οργής για το μνημόνιο που άλλαζε τη χώρα και που είχε αδιάντροπα συνεργήσει και ο ίδιος για να επιβληθεί

 Η επίθεση ήταν αναιτιολόγητη, σύμφωνα  με την ειδησεογραφία, αλλά μάλλον οι λόγοι και τα αίτια της επίθεσης ήταν καλά γνωστά, τόσο στους επιτιθέμενους όσο και στον δέκτη. Μόνο αυτοί ξέρουν

20101215

Η χώρα υφίσταται σημαντικό πλήγμα, τόσο περιβαλλοντικό με την εκποίηση του φυσικού της περιβάλλοντος σε επενδυτικά σχέδια αμφιβόλου ποιότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Δέχεται πλήγμα με την αφαίρεση χιλιάδων στρεμμάτων δάσους από το δασολόγιο της. Δέχεται πλήγμα με την επιβράβευση της παρανομίας και της αυθαιρεσίας. Αλλά δέχεται και ισχυρό θεσμικό πλήγμα με την αισχρή παραβίαση του ίδιου του Συντάγματος από έναν τύπο που ορκίστηκε (με θρησκευτικό όρκο παρακαλώ) να το προστατεύει και να το υπηρετεί.

Οι 25 που θα ψηφίσουν για όλους μας πρέπει να ξέρουν καλά τι κάνουν γιατί άσχετα αν θα ισχύσει το έκτρωμα ή θα καταπέσει λόγω των αμέτρητων αντισυνταγματικών ρυθμίσεων αλλά και της ίδιας της διαδικασίας, τα ονόματα τους θα τα συνοδεύει η ντροπή για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 16:01

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.