" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Χατζηδάκης: Το όνομα της αναξιοπιστίας Κύριο

Συνεπέστατος στο πολιτικό του ήθος, αλλά κυρίως στα πολιτικά ήθη της ομάδας των νεοφιλελευθέρων οραματιστών, ο Χατζηδάκης υλοποίησε τις εξαγγελίες του, της 9ης του Οκτωβρίου του 2019, δηλαδή 7 μήνες πριν. Αναβάθμισε τους φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, μεταξύ άλλων ωραίων που πέτυχε με το νομοθέτημα που φέρει το όνομα του και ήρθε να υλοποιήσει τις εξαγγελίες του στην ημερίδα διαβούλευσης για τους Φορείς Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ), που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δηλαδή το ίδιο του το υπουργείο

Τι εξήγγειλε τότε ο υπουργός ειδικών, υπογείων και συνήθως βρώμικων αποστολών;

Ας το δούμε από το site ypodomes.com.

Με τίτλο «Χατζηδάκης: Αναβαθμίζουμε τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών» παρουσιάζει τις εξαγγελίες του πολιτικού ανδρός, όπου μεταξύ άλλων διακηρύττει και εξαγγέλει:

-Το περιβάλλον βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας όχι μόνο του δικού μας υπουργείου, αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά*. Δεν είναι τυχαίο ότι διάλεξε το βήμα των Ηνωμένων Εθνών, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μιλήσει για την πολιτική απολιγνιτοποίησης της χώρας, για την οποία θέλω να υπογραμμίσω ότι εμείς είμαστε η πρώτη κυβέρνηση η οποία όχι μόνο μιλάει, αλλά ξεκινάει να την κάνει πράξη.

-Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ανοιχτό στο διάλογο γιατί θεωρούμε ότι δεν έχουμε την «εξ’ αποκαλύψεως» αλήθεια. Ο διάλογος αυτός γίνεται χωρίς προειλημμένες αποφάσεις.

-Τα σημαντικότερα 7 προβλήματα των Φορέων Διαχείρισης που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε είναι:

– Η παραπομπή της Ελλάδας στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για  θέματα βιοποικιλότητας.

- Υπάρχουν 36 Φορείς σε όλη τη χώρα. Πολλοί από τους Φορείς αυτούς, παρά τις προσπάθειες των ανθρώπων που είναι στα διοικητικά συμβούλια, υπολειτουργούν και αρκετοί στην ουσία δεν λειτουργούν καθόλου (και αναφέρομαι στους 8 Φορείς που ιδρύθηκαν το 2018). Αυτοί ουσιαστικά υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

–Υπάρχουν Διοικητικά Συμβούλια που αδυνατούν να σχηματίσουν καν απαρτία.

–Οι Φορείς διαθέτουν περιορισμένα μέσα και ασαφείς αρμοδιότητες.

–Υπάρχουν μεγάλα προβλήματα συντονισμού με το κεντρικό κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και ζητήματα στην εποπτεία.

–Πολλοί Φορείς δεν έχουν διαχειριστική επάρκεια και αδυνατούν να απορροφήσουν πόρους από το πρόγραμμα του Υπουργείου, το ΥΜΕΠΕΡΑΑ για να υλοποιήσουν τις απαραίτητες δράσεις για τις περιοχές ευθύνης τους.

–Δεν υπάρχει η δυνατότητα για τους Φορείς να εξασφαλίζουν έσοδα από κάποιες ήπιες παραγωγικές δραστηριότητες, όπως γίνεται έχω δει σε άλλες χώρες.

 - Θέλουμε να προχωρήσουμε σε αναβάθμιση των φορέων, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο διοικητικό μοντέλο. Σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να δούμε το ρόλο των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον πρέπει να δούμε το θέμα μιας πιο ουσιαστικής χρηματοδότησης των φορέων.

 - Πρέπει να δούμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές. Ας δούμε τι κάνει η Ιταλία, ας δούμε τι κάνει η Ισπανία, ας δούμε τι κάνει η Αυστρία, ας δούμε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Και ας το προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα. Και αν κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν όλοι αυτοί, δεν νομίζω ότι όλοι αυτοί μαζί κάνουν λάθος και εμείς κάνουμε το σωστό, γιατί διαφορετικά θα είχαν παραπεμφθεί αυτοί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι εμείς. Διότι εμείς έχουμε παραπεμφθεί.

-Θέλω να ταυτιστώ με ένα συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο για το περιβάλλον. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλω να ταυτιστώ με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικής και όχι θεωρητικής προστασίας του πλούτου της χώρας μας, που είναι οι περιοχές Natura, που είναι οι προστατευόμενες περιοχές.

Όλα αυτά ενώπιον των «συνεργατών» του, του υφυπουργού του  Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων,  Αραβώση, και του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Μπακογιάννη. Και βέβαια και ενώπιον του «Μάρτη» της πολιτικής, που δεν λείπει από καμία Σαρακοστή από αυτές που ζούμε και εννούμε τον Πατούλη.

Συνεπέστατος πάντα με τον λόγο του, ως νεοφιλελεύθερος μεταπράτης του ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος, επτά μήνες μετά, αναβάθμισε τους φορείς διαχείρισης ….κλείνοντας τους.

Θα βρεθούν μειράκια του Χατζηδάκη που θα κρώξουν πως «δεν είναι αυτό που νομίζετε» ή «δεν είναι αυτό που φαίνεται» αλλά το ήθος του Χατζηδάκη, εκείνο που οδήγησε κάποιους πριν από 10 χρόνια να τον κυνηγήσουν στην Πανεπιστημίου, δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Οι πράξεις του άλλωστε μαρτυρούν τα πάντα.

*το ότι ο Μητσοτάκης δηλώνει πως στην κορυφή της ατζέντας του βρίσκεται και η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία, μόνο φόβο για το τι χειρότερο μπορεί να κάνει αυτός ο άνθρωπος (αν είναι άνθρωπος)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 15:55

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.