" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η Πανδημία των έξαλλων δημάρχων Κύριο

Το χρώμα της εξαλλοσύνης

Δύσκολους καιρούς διανύουμε. Οι δυσκολίες απανωτές. Φτώχεια, υποβάθμιση ζωής και περιβάλλοντος, επιθετικές γειτονικές κυβερνήσεις, κορωνοϊοί και πανδημίες και στο τέλος, πάλι περισσότερη φτώχεια.

Τίποτα δεν είναι ευοίωνο, και δεν περιμέναμε άλλωστε να είναι.

Πάνω λοιπόν στα ζόρια μας, μετά τις δεκαετείς δοκιμασίες που περάσαμε, μετά την υποβάθμιση της ζωής και του περιβάλλοντος μας και πριν από τις σκληρότερες που ήδη ξεπροβάλλουν μπροστά μας, παρουσιάστηκαν έξαφνα με αξιώσεις, οι τοπικοί παράγοντες. Οι αιρετοί αλλά και επιφορτισμένοι από την κεντρική εξουσία με τη φροντίδα της καθημερινότητας, δήμαρχοι. Θυμήθηκαν λοιπόν οι δήμαρχοι, πως πρέπει να «δειχτούν», να «πουλήσουν μούρη» κατά το κοινώς λεγόμενο. Θυμήθηκαν πως το τελευταίο τρίμηνο τους έχει επισκιάσει το πανδημικό δίδυμο «Τσιόδρα - Χαρδαλιά» περιορίζοντας τους σε ρόλο ακολούθου και τοποτηρητή του Χαρδαλιείου  κώδικα. Της «Χαρδαλιείου νομολογίας» και της εφαρμογής της.

Έτσι, προκειμένου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, άρχισαν να «εκρήγνυνται» ήδη από τις τελευταίες μέρες ισχύος των αντιπανδημικών μέτρων.

Άρχισαν μάλιστα ως άλλοι «Μαινόμενοι Ομπράντοβιτς» να διαφημίζουν την έκρηξη τους, με τη βοήθεια των δικών τους -ή των λιγότερο δικών τους.

Δια μιας  έγιναν όλοι «έξαλλοι». Ο ιός της εξαλλοσύνης, αν και δεν ανήκει στην εστεμμένη οικογένεια των κορωνοϊών, αλλά σε εκείνη των «ψευδοϊών», πρόσβαλλε τους αιρετούς της τοπικής –κατ’ ευφημισμό αυτοδιοίκησης.

Exallos 1  Exallos 2

Στο πολεοδομικό συγκρότημα πρωτευούσης, όπως λέγαμε παλιά, φλεγόμενοι από ιερό πάθος και πιο έξαλλοι,  είναι ο Κηφισιάς και ο Νέας Σμύρνης. Ήταν και ο Αγίας Παρασκευής, αλλά μετά το κράξιμο που έφαγε, μάλλον έπαψε να είναι έξαλλος. Έξαλλοι οι δύο μητροπολίτες δήμαρχοι με τον συγχρωτισμό σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους των δήμων τους. Έξαλλος και ο Λαρίσης, αλλά με τις γεμάτες καφετέριες.

 

Exallos 4

Ο ιός της εξαλλοσύνης πέρασε τη Μεσόγειο και έφτασε και στην Λάρνακα της Κύπρου και χτύπησε και τον εκεί δήμαρχο. Όχι για τον συγχρωτισμό αλλά για την κωλυσιεργία στο έργο κατασκευής μαρίνας. Ο καθείς και τα προβλήματα του.

Exallos 3 Larnaka

 

 

Αλλά τι λέμε! Ας επιστρέψουμε στη γειτονιά μας.

 

Exallos 5

Ο ιός χτύπησε και εδώ. Στη Ραφήνα. Ξαφνικά και δίχως προφανή  λόγο, αφού ποτέ δεν είχε κάνει αναφορά στην μπόχα των καυσαερίων των πλοίων, ο δήμαρχος χτυπημένος από τον ψευδοϊό της εξαλλοσύνης υποτίθεται πως εξερράγη και διοχέτευσε βέβαια την σπουδαία είδηση δια των servers του (server = εξυπηρετητής στα ελληνικά). Επρόκειτο για την πιο εντυπωσιακή έκρηξη, η οποία ήταν και δηλωτική μετάλλαξης. Του δημάρχου, όχι του ιού. Ο ίδιος δήμαρχος ήταν που ενώ τα καυσαέρια  έπνιγαν την πόλη της Ραφήνας, με 18 δρομολόγια πλοίων κάθε μέρα, δεν μιλούσε ή απλά ψιθύριζε. Αυτές τις μέρες, με ελάχιστα δρομολόγια στο λιμάνι και αυτά με μισά πρωτόκολλα, τον πρόσβαλλε ο ιός της εξαλλοσύνης και μάλιστα σε μορφή που του επέφερε παραλήρημα λεονταρισμών.  Επειδή για πρώτη φορά –τουλάχιστον στα λόγια- δείχνει να συμμερίζεται όσα φωνάζουν οι δημότες, εδώ και καιρό, δεν του ευχόμαστε περαστικά. Αντίθετα του ευχόμαστε να κρατήσει μία επιθετική στάση απέναντι σε αυτούς που επιδιώκουν διαρκείς αυξήσεις δρομολογίων, οι οποίες τελικά θα πνίξουν τη Ραφήνα στο δικό της, «δημοτικό» νέφος.

ExallosBournous

 ΥΓ: Ο ιός της εξαλλοσύνης μπορεί να μην είναι ευγενής και διάσημος, δίνει όμως πανδημίες  που χτυπούν επιλεκτικά δημάρχους, υπουργούς και γενικά πρόσωπα της εξουσίας. Τους προσβάλλει όταν διαπιστώνουν πως πλησιάζει ο καιρός να δώσουν λόγο για θέματα για τα οποία ελέγχονται ως προς την «καθαριότητα της φωλιάς τους». Συνήθως είναι επικοινωνιακά παραμύθια, τα οποία εμπνέονται διάφοροι «σύμβουλοι» παλιάς κοπής, ξεπερασμένοι και από τις εξελίξεις και από την κοινωνία. Ας ευχηθούμε για τη Ραφήνα, να πρόκειται για εξαίρεση

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 15:14

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.