" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ο Κοντοζαμάνης υφυπουργός Κύριο

Εξώφυλλο: Οι γαλάζιοι Ντάλτον (από το ιστολόγιο ΚΟΜΙΣΤΕΣ

«Σε ο,τι αφορά την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων και των δομών σε ένα κρατικό σύστημα υγείας, η διεθνής συγκυρία έχει δείξει πως τέτοια πολιτικά συστήματα και συστήματα υγείας έχουν αποτύχει» .

Κοντοζαμάνης (η ενημέρωση των 18:00) - 3/5/2020

«…(η κυβέρνηση) έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς για να ενώσουν τις δυνάμεις τους με το σύστημα υγείας σε συγκεκριμένες συνθήκες που έχουμε ανάγκη, οπότε μελλοντικά ενδέχεται να προχωρήσουμε σε επίταξη γιατρών».

Κοντοζαμάνης (ό.π.)  20/11/2020

«Οι πολίτες δεν θα έχουν την δυνατότητα επιλογής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού το οποίο θα τους χορηγείται, όπως δεν διαλέγουν και το εμβόλιο της γρίπης*»

Κοντοζαμάνης (Ναυτεμπορική) 14/12/2020

«…τα εμβόλια ήδη κατασκευάζονται με το ρίσκο των εταιρειών**και δεν θα υπάρξουν ελλείψεις.»

Κοντοζαμάνης (Ναυτεμπορική) 14/12/2020

«…ο επίσημος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Έρικ Μάμερ, απαντώντας στο ερώτημα, γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εξετάζει το ενδεχόμενο της αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V, εφόσον το επίπεδο αποτελεσματικότητάς του όπως ανακοινώθηκε είναι πιο υψηλό από το επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.»

«Εξηγήσαμε πολλές φορές ότι η στρατηγική μας προσανατολίζεται σε εταιρείες οι οποίες παράγουν το εμβόλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση", δήλωσε ο Μάμερ»

(ΑΠΕ-ΜΠΕ 12/11/2020)

Από τη μία ο «γίγαντας» αξιοπιστίας Κοντοζαμάνης. Από την άλλη η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επιλογή εμβολίων. Στη μέση πάντα ο πολίτης.

Πρώτος πρώτος, ο Κοντοζαμάνης, που ως μαριονέτα εκφωνεί μονότονα ότι λέει ο  χειριστής της. Το θέμα της επίταξης των ιδιωτικών δομών υγείας και του προσωπικού τους, ένα θέμα αρχής, θέμα ελεύθερης αγοράς και ανταγωνισμού, για τους φιλόδοξους πολιτικούς, στην αρχή ήταν «ξεπερασμένα από τις διεθνείς πρακτικές», αφού τα αφεντικά – κλινικάρχες,  δεν ήθελαν καν να το ακούσουν.

Όταν τα πράγματα σκούρυναν, ξέχασε τη διεθνή συγκυρία» και άρχισε να μιλάει για ενδεχόμενα. Μετά, όταν μάλλον χρειάστηκε να βοηθήσουν οικονομικά και τους φίλους τους, προχώρησαν σε leasing που το βάφτισαν «επίταξη».  Οι δε επιταγμένοι χάρηκαν ιδιαίτερα, που ξελάσπωσαν από χρέη, έστω και προσωρινά και εφόσον σκόπευαν να τα πληρώσουν.

Τώρα, πάλι λεονταρίζει (ως φερέφωνο του χειριστή των σπάγγων) και μας λέει πως δεν θα έχουμε δικαίωμα επιλογής του εμβολίου που θα κάνουμε.  Ο «γίγας» προφανώς υπονοεί πως το (ήδη εγκεκριμένο στην Αγγλία και τις ΗΠΑ) σκεύασμα της Pfizer, λησμονεί όμως πως το «αφεντικό του αφεντικού», από τον Νοέμβριο κιόλας ξεκαθάριζε τη στρατηγική της Ε.Ε. η οποία είναι προσανατολισμένη στην προμήθεια εμβολίων που παράγονται στην Ευρώπη. Επειδή όμως τα αφεντικά όλων είναι οι ίδιες οι φαρμακοβιομηχανίες, θα γίνει ό,τι πουν εκείνες. Υποχρεωτικό θα είναι το εμβόλιο που θα παράγει ο πιο καλά διασυνδεδεμένος φορέας. Και οι πολυεθνικές βρίσκονται και είναι διασυνδεδεμένες  παντού, οπότε μάλλον -θεωρητικά- θα δοθεί "μάχη" για το κέρδος. 

Και ας λέει ο ... Κοντοζαμάνης

Το θέμα τελικά παραμένει ένα. Ποιος εγγυάται για το κάθε ή για όλα, τα εμβόλια;

Οι φορείς έγκρισης, που πάνω στην «στραβή» θα επικαλεστούν πίεση άνωθεν;

Οι κυβερνήσεις (π.χ.  το τρομερό Dalton δίδυμο Κικίλια – Κοντοζαμάνη);

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (που διαλέγει πριν από μας για εμάς);

Αυτοί που προέκριναν τον εμβολιασμό έναντι της φαρμακευτικής αγωγής, την οποία δεν την αναφέρουν καν;

Το θέμα είναι τελικά, να μη γίνει η «στραβή». Σε κανέναν άνθρωπο. Γιατί αν γίνει, όλοι θα σηκώσουν τα χέρια τους και θα δηλώνουν αθώοι. Μέσα στα κροκοδείλια δάκρυα και τους θεατρικούς λυγμούς, θα μιλούν για την ανάγκη, την πίεση, το κακό από το οποίο γλιτώσαμε και άλλες τέτοιες ανοησίες, που βέβαια τα ΜΜΕ θα τις αναδείξουν σε «στιβαρά επιχειρήματα».

Και μέσα στην αρρωστημένη αυτή κατάσταση, οι μόνοι που δεν θα δικαιωθούν ποτέ, θα είναι αυτοί που έγιναν δοκιμαστές του κάθε αδοκίμαστου –σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και τη λογική- εμβολίου, δίχως τη συγκατάθεση τους, είτε από φόβο είτε από κυβερνητική αδιαφορία.

*   Ο Κοντοζαμάνης παραλληλίζει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με το εμβόλιο της γρίπης, σε ένα λογικό αλμα που θέλει να ισχύουν τα ίδια για εμβόλιο δοκιμασμένο (σε όλες τις βελτιώσεις του) επί σειρά ετών με ένα σκεύασμα που επινοήθηκε, παρήχθη και δοκιμάστηκε μέσα σε 11 μήνες.  Την αξιοπιστία του την ξέρετε ήδη. Το λογικό άλμα που επιχειρεί είναι εξόφθαλμο. Είναι αποκλειστικά στη δική σας ευθύνη η αποδοχή των θέσεων ενός τέτοιου προσώπου και αυτών που εκφράζει

** Ο Κοντοζαμάνης βλέπει και μας τονίζει το «ρίσκο των εταιρειών», παραβλέπει και μας  υποχρεώνει στη λήψη του σκευάσματος που θα αποφασίσει η κυβέρνηση του, υποχρεωτικά, χωρίς να βλέπει κανένα δικό μας «ρίσκο»

Αλήθεια, που πήγε ο ανταγωνισμός  και η ελεύθερη αγορά, που θα μας επιτρέψει να διαλέξουμε ποιο εμβόλιο θα κάνουμε;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 14:44

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.