" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

του συνεργάτη μας κοινωνιολόγου, Αλέξη Κροκιδά

 

Ψηφίζετε; Τι ερώτηση. Βεβαίως και ψηφίζουμε. Τι είμαστε, αναρχικοί; Ζαμανφουτίστες; Δεν ντρέπονται αυτοί. Δεν σέβονται τη δημοκρατία.

Εμείς τη σεβόμαστε γι' αυτό ψηφίζουμε τα Αδέρφια (μας) της Ιταλίας (FdI), την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), τους Σουηδούς Δημοκράτες, το Vox στην Ισπανία, την παλιά αγαπημένη Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, τον αφοσιωμένο φίλο μας τον Όρμπαν στην Ουγγαρία και το φιλαράκι του βέβαια τον Μοραβιέτσκι στην Πολωνία. Αμέ, εμείς τους ψηφίσαμε. Έτσι είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία και να μη ξεχνάμε βέβαια Αυστρία, Φινλανδία, Εσοθνία, και προσεχώς - παραμείνετε στο ακουστικό ή ακόμα καλύτερα στις οθόνες σας - Ρουμανία, Συμμαχία για την Ενωση Ρουμάνων (AUR).

Εδώ ας μας επιτραπεί να εκφράσουμε και την εθνική συγκίνηση μας, μέρα που είναι, για τους Σπαρτιάτες μας που εμείς τους βάλαμε στη βουλή (ο Κασιδιάρης κωλυόταν γαρ, αλλά το λύσαμε αυτό) να πολεμάνε δίπλα στους Μακεδονομάχους μας, τους χριστιανούς της Νίκης μας (σιγά μη ψηφίζαμε Μουσουλμάνους ή άθεους) και φυσικά τον Κούλη μας που ακόμα τον εκπαιδεύουμε βέβαια, αλλά να το πούμε, ο μπαγάσας μαθαίνει πολύ γρήγορα. Φτου να μην τον ματιάσουμε.

Ολους και όλες αυτές, εμείς τους ψηφίσαμε και σημειωτέον, μιλάμε εδώ μόνο για την Ευρώπη για να μη πλατειάζουμε. Έτσι είναι η κοινοβουλευτική δημοκρατία και σ' όποιον αρέσει. Σ' όποιον δεν αρέσει ας πάει στη Κούβα, στη Βενεζουέλα κι άμα δεν θέλουν να φύγουν, θα τους στείλουμε εμείς και καλά τσακίδια.

Τι είπατε; Ακροδεξιά, νεο και παλαιο ναζί, φασίστες και φασιστόφιλοι; Ψηφίζουμε ή δεν ψηφίζουμε; Ψηφίζουμε, Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία ή δεν έχουμε; Έχουμε. Μη ξεχνάτε ότι και το ΚΚΕ χωράει στη βουλή μας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Καλά σπρώχνονται λίγο, αλλά χωράνε. Δημοκρατία γαρ.

Πάντως εμείς συνεχίζουμε. Και φράχτες θα φτιάξουμε στα σύνορα μας και γυναικόπαιδα θα αφήσουμε να πνίγονται στη Μεσόγειο ή τέλος πάντων αν δεν πνίγονται μόνοι τους θα τους βοηθάμε εμείς. Πώς αλλιώς να το πούμε; Δεν γουστάρουμε φτωχούς αφρικανο-συριο-αφγανο- πακιστανο-μπαγκλαντεσιανούς στην Ευρώπη. Τελεία. Τι δεν καταλαβαίνετε; Έχουμε τους δικούς μας φτωχούς στην Ευρώπη. Θα 'ρθουν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα δηλαδή;

Εν κατακλείδι - α ρε φίλε Μπαμπινιώτη, αν αποφασίσεις να κατέβεις κι εσύ σε εκλογές, σε ψηφίζουμε αβλεπί - νενικήκαμεν.

 

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε και στην Εφημερίδα των Συντακτών της 26ης Ιουνίου 2023

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 15:28

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.