" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η ατίμωση της Ακρόπολης συνεχίζεται Κύριο

Άρθρο του Κώστα Καναβιούρη. Αναδημοσίευση από το  ARTInews

 

Μετά τον φωτισμό-ντισκοτέκ του Παρθενώνα, μετά το θάψιμο της ιστορίας από τους μπετατζήδες της Ακρόπολης υπό τον Μητσοτάκη, η ατίμωση του μνημείου των μνημείων συνεχίζεται, σύμφωνα (και αυτό είναι το φριχτό), με το σχέδιο. Δηλαδή σύμφωνα με την σύμβαση δωρεάς μεταξύ του Δημοσίου, του Ιδρύματος Ωνάση και της εταιρείας «Αριόνα».

Θα τοποθετηθούν μαρμάρινες πλάκες με το όνομα του χορηγού και της υπουργού (καταστροφής του) Πολιτισμού, σε τρία σημεία του Ιερού Βράχου! Φαίνεται ότι η κυρία Μενδώνη, η πιο ανατριχιαστική υπουργός (καταστροφής του) Πολιτισμού που πέρασε από το πολύπαθο υπουργείο, οδεύει βλακωδώς προς την αυτογελοιοποίηση, που όμως είναι οδυνηρότατα προσβλητική για το μνημείο, την ιστορία και την δημοκρατία.

Ουδείς τόλμησε ποτέ κάτι τέτοιο. Μήτε ο ίδιος ο Περικλής. Μήτε ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης. Μήτε ο Φειδίας, ο Μνησικλής, ο Καλλίμαχος, ο Αγορακρίτης, ο Αλκαμένης.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της καταστροφικής γελοιότητας, αρκεί να ειπωθεί τούτο μόνο: κατά τις εργασίες συντήρησης του Παρθενώνα, αποκαλύφθηκαν στις επιφάνειες επαφής των σπονδύλων (11 σπόνδυλοι ο κάθε κίονας), να έχουν χαράξει οι λιθοξόοι, τα μαστόρια της αρχαιότητας, τα ονόματά τους. Με σεμνή συνείδηση αιωνιότητας. Με αιώνια ευγνωμοσύνη και περηφάνεια. Με τη ανωνυμία που κάνει τον άνθρωπο δημιουργό. Μόνο αυτοί το ήξεραν. Αυτοί και ο χρόνος.

Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε τη χειμαρρώδη βλακεία της Υπουργού (καταστροφής του) Πολιτισμού και το χυδαίο νεοπλουτισμό που προσβάλει την Ιστορία, από τον χορηγό. Αυτή η ατίμωση όμως προσβάλει και μολύνει τους πάντες και τα πάντα.

Την Ιστορία, τη Δημοκρατία, τον ίδιο τον Ελληνικό λαό. Δεν πρέπει να περάσει. Είναι έγκλημα καθοσιώσεως.

[ Κώστας Καναβούρης / Ελλάδα / 06.04.21 ]

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 16:06

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.