" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Μία από τις πιο γνωστές κλασσικές συνθέσεις είναι το έργο “Adagio in G Minor” που φέρει το όνομα του Ιταλού συνθέτη Tomaso Albinoni (1671 - 1751). Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη, καθώς το έργο θεωρείται πως είναι δημιουργία του Ιταλού βιογράφου και μουσικολόγου Remo Giazotto (1910-1998).

Όπως ισχυρίζεται ο Giazotto, ενορχήστρωσε και συνέθεσε το έργο βασιζόμενος σε ένα μικρό κομμάτι χειρόγραφης παρτιτούρας του Albinoni, το οποίο ανακάλυψε στη Σαξονική Κρατική Βιβλιοθήκη της Δρέσδης μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού κατοχύρωσε τα πνευματικά δικαιώματα, ο Giazoto δημοσίευσε το έργο το 1958, με τον τίτλο (Adagio in G Minor for Strings and Organ, on Two Thematic Ideas and on a Figured Bass by Tomaso Albinoni).

Ο Giazotto βέβαια, δεν εμφάνισε ποτέ το απόσπασμα της παρτιτούρας, αφήνοντας για πάντα να επικρέμεται η αμφιβολία για το αν η σπουδαία αυτή σύνθεση είναι όντως δική του ή αν πρόκειται για σύνθεση του Albinoni, την οποία σφετερίστηκε ο μουσικολόγος.

Όπως και να έχει όμως, το Adagio in G Minor έχει καταστεί ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κομμάτια της κλασσικής μουσικής και η μελαγχολία που εκπέμπει είναι συγκλονιστική

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.