" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Μία από τις πιο γνωστές κλασσικές συνθέσεις είναι το έργο “Adagio in G Minor” που φέρει το όνομα του Ιταλού συνθέτη Tomaso Albinoni (1671 - 1751). Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη, καθώς το έργο θεωρείται πως είναι δημιουργία του Ιταλού βιογράφου και μουσικολόγου Remo Giazotto (1910-1998).

Όπως ισχυρίζεται ο Giazotto, ενορχήστρωσε και συνέθεσε το έργο βασιζόμενος σε ένα μικρό κομμάτι χειρόγραφης παρτιτούρας του Albinoni, το οποίο ανακάλυψε στη Σαξονική Κρατική Βιβλιοθήκη της Δρέσδης μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αφού κατοχύρωσε τα πνευματικά δικαιώματα, ο Giazoto δημοσίευσε το έργο το 1958, με τον τίτλο (Adagio in G Minor for Strings and Organ, on Two Thematic Ideas and on a Figured Bass by Tomaso Albinoni).

Ο Giazotto βέβαια, δεν εμφάνισε ποτέ το απόσπασμα της παρτιτούρας, αφήνοντας για πάντα να επικρέμεται η αμφιβολία για το αν η σπουδαία αυτή σύνθεση είναι όντως δική του ή αν πρόκειται για σύνθεση του Albinoni, την οποία σφετερίστηκε ο μουσικολόγος.

Όπως και να έχει όμως, το Adagio in G Minor έχει καταστεί ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα κομμάτια της κλασσικής μουσικής και η μελαγχολία που εκπέμπει είναι συγκλονιστική

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.