" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το τραγούδι της ημέρας. Το νερό των Σταγιατών Κύριο

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι από εκείνους τους καλλιτέχνες που, σαν το καλό κρασί, όσο περνάει ο καιρός ωριμάζει καλλιτεχνικά και πολιτικά και γίνεται πιο όμορφος. Μία από τις πιο εμβληματικές κοινωνικές επεμβάσεις του ήταν το τραγούδι που έγραψε για να στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων του χωριού Σταγιάτες στο Πήλιο, οι οποίοι αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του νερού τους που δρομολογεί ο δήμαρχος του Βόλου και συνάμα και η ντροπή του, ο Αχιλλέας Μπέος. Ένας αγώνας για ελεύθερο νερό που διαρκεί χρόνια και που αποδεικνύει πως οι μόνοι αγώνες που θα χαθούν σίγουρα είναι αυτοί που δε θα δοθούν ποτέ. 

Μία από τις επικείμενες συναυλίες του Αλκίνοου είναι στις 26 Ιουνίου στη Ραφήνα, μια πόλη που έχει ως δήμαρχο έναν μικρό Μπέο. Εμείς θα φροντίσουμε να πληροφορήσουμε τον Αλκίνοο για το ποιόν του μικρού Μπέου της πόλης μας. Και πιστεύουμε πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον εκείνη η βραδιά, ιδιαίτερα αν τολμήσει ο μικρός Μπέος να εμφανιστεί.

Ας ακούσουμε όμως το ανατριχιαστικό τραγούδι του Αλκίνοου για το νερό των Σταγιατών, ας δούμε τους όμορφους ανθρώπους που το τραγουδούν, ας ξεχάσουμε για μια στιγμή την ασχήμια που μας κατακλύζει και ας θυμηθούμε παράλληλα τον Βασίλη Μάγγο που , στο Βόλο και αυτός κατά διαβολική σύμπτωση, έφευγε από τη ζωή ένα μήνα μετά τον ξυλοδαρμό και το βασανισμό του από αστυνομικούς: " Κι ας μην νικήσουμε ποτέ ... Θα πολεμάμε πάντα ! "

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 01:55

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.