" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ημέρα ελληνικής ανεξαρτησίας Κύριο

25η Μαρτίου 2022. 201 χρόνια από την ορισμένη ως ημερομηνία κήρυξης της ελληνικής επανάστασης, δηλαδή την 25η Μαρτίου του 1821. Ημέρα που αν και οι ιστορικές πηγές βεβαιώνουν  πως στην πραγματικότητα δεν έγινε τίποτα (η Επανάσταση είχε ξεκινήσει νωρίτερα στη Μάνη και η Καλαμάτα είχε απελευθερωθεί από τις 23/3), βασιλικό διάταγμα του Όθωνα την καθιέρωσε ως εθνική εορτή. Γιορτή της ελληνικής ανεξαρτησίας. Έκτοτε (15-27/3/1838) γιορτάζει η χώρα τη γέννηση του νεοελληνικού κράτους. Του ανεξάρτητου πλέον νεοελληνικού κράτους.

Η πικρή αλήθεια  είναι πως από το 1830 που με το Πρωτόκολλο του Λονδίνου γεννήθηκε το νεοελληνικό κράτος, ουδέποτε αυτό ήταν ανεξάρτητο.  Ήμαστε αναγκασμένοι να έχουμε πάντα «προστάτες» που άλλαζαν βέβαια ονόματα και προσωνύμια, αλλά αυτόν που εκμεταλλεύεται μία χώρα με κάθε τρόπο και την έχει πάντα εξαρτημένη για να μη πάψει ποτέ να την εκμεταλλεύεται πως αλλιώς να τον αποκαλέσει κανείς; Η λέξη «προαγωγός» ή η ακόμα πιο αγοραία,συνώνυμη της δεν είναι κατάλληλες, όταν μιλάμε για χώρες. Η «προστασία» μας ξεκίνησε  την Αγγλία του 1830, έφτασε  στους «Συμμάχους της εγκάρδιας συνεννόησης» -Ανταντ με επαναπρόσδεση στους Άγγλους το 1922, ακολούθως κατοχή από τους Γερμανούς, για να καταλήξουμε στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ τους το 1949 και σχεδόν συνεχόμενα μέχρι σήμερα. Η Ανεξαρτησία μας ήταν πάντα μία πλάνη.

Ο Θουκυδίδης αφόριζε πως η Ιστορία είναι φιλοσοφία δια των παραδειγμάτων, Παραδείγματα που ζούμε στον χρονικό ρου και αυτές τις μέρες είδαμε τον λόγο του αυτόν να επαληθεύεται με ειρωνικό τρόπο. Πέντε (5) μόλις μέρες πριν την εθνική γιορτή της νεοελληνικής ανεξαρτησίας, στις 20/3/2022, μία ομάδα αμερικανονατοϊκών ναυτών, μεταξύ των πολλών του αεροπλανοφόρου Τρούμαν, κατέβηκαν στα Χανιά και κατέλυσαν σε ξενοδοχείο όπου διέμεναν και άλλοι άνθρωποι, τουρίστες με τις οικογένειες τους.  Εκεί έγινε ένα απαράδεκτο περιστατικό με πρωταγωνιστές αμερικανονατοϊκούς ναύτες και ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, το οποίο βρισκόταν στο δωμάτιο της οικογένειας της, αλλά οι γονείς της και ο αδελφός της εκείνη την ώρα έλειπαν,

Ας  διαβάσουμε την περιγραφή της χανιώτικης εφημερίδας «Αγώνας της Κρήτης» αναφερόμενη σε έκτροπα που ακολούθησαν την αποβίβαση των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων στη Σούδα και στα Χανιά.

Οι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν από στρατιωτικούς του αεροπλανοφόρου Τρούμαν και όπως είναι φυσικό, υπήρξαν και έκτροπα.

Μία τέτοια περίπτωση για την οποία έγινε και καταγγελία στην αστυνομία αφορούσε εισβολή αμερικανοΝΑΤΟϊκών σε λάθος δωμάτιο λόγω μέθης ( ; ) όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι ήταν μόνο του στο δωμάτιο αφού έλειπαν οι γονείς του ενώ οι αμερικανονατοϊκοί όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά ξάπλωσαν στο δωμάτιο τρομοκρατώντας το νεαρό κορίτσι….

Ως ήταν φυσιολογικό δημιουργήθηκε ένταση, ήρθαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας με τα πράγματα να ξεφεύγουν με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Σημειώνουμε ότι στην εφημερίδα μας έφτασαν και άλλες αναφορές για απρεπείς συμπεριφορές μεθυσμένων αμερικανοΝΑΤΟϊκών.

Η Αστυνομία προσπάθησε να επέμβει αλλά οι αμερικανοΝΑΤΟϊκοί τους έλεγαν διαρκώς πως δεν μπορούν να τους κάνουν τίποτα. Αναφέρονταν στο αποικιακό καθεστώς που ισχύει βάσει της σχετικής συμφωνίας σε όλες τις ΝΑΤΟϊκές βάσεις, δηλαδή το καθεστώς ετεροδικίας, όπου ό,τι και να συμβεί από Αμερικανό στρατιώτη, η Ελλάδα δεν μπορεί να τον διώξει ούτε και να τον δικάσει.

Όπως ήταν αναμενόμενο,  οι στρατιώτες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολούθησαν καταγγελίες από εκπαιδευτικούς, συλλογικότητες, το ΚΚΕ  και απλούς κατοίκους των Χανίων που έζησαν το περιστατικό.

Δια του παραδείγματος φιλοσοφία λοιπόν είναι η Ιστορία κατά τον Θουκυδίδη και το παράδειγμα των Χανίων (ένα από τα πολλά μικρότερα και μεγαλύτερα) διδάσκει πως σήμερα γιορτάσαμε μία ανεξαρτησία που ποτέ δεν αποκτήσαμε και με τα δεδομένα του σήμερα, δεν θα αποκτήσουμε ποτέ.

Εκτός….

 

Πηγές

Αγώνας της Κρήτης 21/3/22

Αγώνας της Κρήτης 25/3/22

ΕΘΝΟΣ 22.3.2022

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 22:25

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.