" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Αττική 24-25-26/1/2022: Ξεβράκωτοι στο χιόνι - vol.1 Κύριο

Ο δολοφονημένος το 1963 πρόεδρος των ΗΠΑ J.F. Kennedy αρεσκόταν στο να λέει πως «Στα Κινέζικα, η λέξη «κρίση» γράφεται με δύο γράμματα. Το ένα σημαίνει κίνδυνος και το άλλο σημαίνει ευκαιρία». Αυτός ο σκληρός αφορισμός αποτέλεσε και ένα από τα θεμέλια του νεοφιλελευθερισμού και του «πάπα» του, M. Friedman, διατυπωμένο εν πολλοίς ως: «μια οικονομική κρίση ή ένα γεγονός καταστροφής ή πολέμου είναι η ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε ένα κράτος». Μεταφέροντας τους αφορισμούς των 2 παραπάνω τεράτων (στην κυριολεξία) στο σήμερα, 25/1/2022, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε που είναι κρυμμένη αυτή η ευκαιρία. Και για την υπόθεση του φιάσκου της Αττικής Οδού η ευκαιρία βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στο τραπέζι των μνηστήρων της, ενόψει της ανανέωσης της σύμβασης παραχώρησης και στα ΑΡΔ που φροντίζουν για "τα περαιτέρω". Και όταν στον βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια, δηλαδή όλοι εμείς.

Στην πρόσφατη αποκάλυψη των ικανοτήτων του επιτελικού κράτους του Μητσοτάκη, είμαστε όλοι θύματα, Θύματα υπερφίαλων εξουσιών, που προσπαθούν να καλύψουν την ανικανότητα τους με δηλώσεις και δημοσιεύσεις, που φροντίζουν οι απολογητές τους και τα φιλικά τους Μέσα και Συγκροτήματα, να μεταφέρουν στον πληθυσμό, θεωρώντας πως απευθύνονται σε άτομα μειωμένης αντίληψης ή τόσο πολύ καλοπροαίρετα πρόβατα, που δεν πιστεύουν πως ο βοσκός τους θα τα οδηγήσει στο σφαγείο. 

Ξεκινώντας με εκείνον τον ανεκδιήγητο υπουργό Πολιτικής Προστασίας (ναι, έχει τέτοια αρμοδιότητα)  Στυλιανίδη, που μέσα στο άγχος του να βρει κάποιον να φορτώσει το φιάσκο του επιτελικού του κράτους και του προϊσταμένου του, βρήκε εύκαιρη την κοινοπραξία της Αττικής Οδού, η οποία πελάγωσε όταν χιλιάδες αυτοκίνητα πλημμύρισαν τον δρόμο για να αποφύγουν τους αδιάβατους δρόμους της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων. Όντας πελαγωμένος ο ανέτοιμος μηχανισμός της Αττικής οδού, έδωσε χέρι να πιαστεί ο υπουργός που δεν έκανε τίποτα μια εβδομάδα που οι μετεωρολόγοι προέβλεπαν τα φαινόμενα. Πρώτα πρώτα, μόλις ξεκίνησαν τα φαινόμενα και αφού δεν είχε κάνει τίοτα προηγουμένως,  φρόντισε να κλείσει την Εθνική οδό (τη Νέα Οδό του πεθερού Γεραπετρίτη για να ακριβολογούμε). Μετά άρχισε να ιδρώνει. Εκεί λοιπόν που ιδρώνει και ξεϊδρώνει ο υπουργός, πετάει το αμίμητο πως «για όλα φταίει η Αττική οδός» χωρίς να εξηγεί πως το μπούκωμα του αυτοκινητοδρόμου των 2,80€ επηρέασε το σύνολο της Αττικής. Αλλά το πιο καλό είναι αυτό που ξεστόμισε μετά, ανταγωνιζόμενος σε ελαφρότητητα τον αξεπέραστο στο θέμα προϊστάμενο του, Κ. Μητσοτάκη. Είπε με καμάρι ο υπουργός πως «Μπορέσαμε και κρατήσαμε τη χώρα λειτουργική»

DrapikeiDropi

Πηγή

Θεός ο  Στυλιανίδης. Θεός επί γης, αντικαταστάτης και απολογητής του πραγματικού θεού της ελαφρότητας και της κωμωδίας, Μητσοτάκη, ο οποίος έσπευσε να εξαφανιστεί παρέα με τους λογογράφους του, για να ετοιμάσουν μάλλον κάποιο νέο διάγγελμα που να αρχίζει με το «Συμπολίτες μου». Διάγγελμα για το πόπολο δηλαδή, επιπέδου Δελφιναρίου και αυτό, όπως και τα προηγούμενα. Αλλά όταν το πόπολο δικαιολογεί και χάφτει τα πάντα, το επίπεδο του διαγγέλματος είναι το αρμόζον.

patoylis xionia

Πέρυσι, στο Σύνταγμα στεκόταν αγέρωχος, δίχως λόγο και αιτία. Φέτος μυκτηρίζει μονότονα

Ο άλλος ήρωας των ημερών ήταν ο πολύς Πατούλης. Ναι, ο χρυσοκέντητος περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος είχε ένα μονότονο ποιηματάκι, σαν μουρμούρικο της φυλακής,  που επαναλάμβανε σε όποιον του ζητούσε εξηγήσεις (που δεν ήταν και πολλοί αυτοί) για το χάος της Αττικής. Τραγωδία ο άνθρωπος και όσο επιχειρούσε να παίξει την κασέτα του, τόσο πιο θλιβερός γινόταν. Και δεν είχε εύκαιρο και κανέναν απολογητή. Ούτε έναν αντιπεριφειάρχη καλό στις απολογίες

Avger

 

Και μέσα σε όλα, να απουσιάζει ο θεός των διακοπών και της Νιρβάνα, Ο πολιτικός πρόσφυγας έξι μηνών, ο εξόριστος των Παρισίων και εργάτης στις φάμπρικες του Χάρβαρντ και στης Βοστωνης τις στοές. Ο ανέμελος, ο "Συμπολίτεσμου" (μία λέξη). Ο διανομέας συσσιτίου με τη λοξή ματιά (όπου είναι η κάμερα). Ο ένοικος του Μαξίμου. Ο άνθρωπος με τα σταυρωμένα δάχτυλα. Αυτός που επέλεξε το 40 και πλέον τοις εκατό των Ελλήνων για να τους κυβερνήσει. Ο άνθρωπος που τα hashtag με το όνομα του στο Internet χτυπάνε πρωτιές. Ο #δικό_σας,  Συμβαίνουν όλα τα παραπάνω και αυτός παραμένει ανέμελος, σε άγνωστη διεύθυνση.

Αυτος ο τυπος, αυτός ο απών, ειναι πρωθυπουργος της χωρας που ο μισός της πληθυσμός πνίγηκε στα χιόνια.  Αλλά έχει τον τρόπο του να το διαχειριστεί. Έχει τον Πέτσα του ο άνθρωπος, άσχετα αν του λείπει η τσίπα. Πέτσα έχει και τον ανασύρει κάθε φορά που θα του χρειαστεί.

Τον λογαριασμό θα μας τον στείλει μετά

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαρτίου 2022 17:16

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.