" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

«Προφανώς όχι!», ακόμα μία φορά ....δεν γνώριζε. Photo Update Κύριο

Σε έναν επικοινωνιακό ορυμαγδό, που δεν μπορείς και να τον αποφύγεις αφού διεξάγεται ένα ιδιότυπο Facebook Bombing,  που στοχεύει στη διαφήμιση της ειδησεογραφικής "πραμάτειας", μάθαμε για ένα σπίτι ή μία μικρή γειτονιά τελικά, που «τσουλάει»  (ολισθαίνει πάνω σε πρανές), στον Ν. Βουτζά. 

 Newsbreak

Όντως, από τις φωτογραφίες η κατάσταση αποδεικνύεται εξόχως επικίνδυνη. Η οικοδόμηση σε γαιώδη πρανή  ρέματος είναι αναμφισβήτητα από βλακώδης έως εγκληματική. Εντύπωση όμως προκαλεί και η εκμετάλλευση της ανοησίας για οποιονδήποτε λόγο.

Στα σχετικά δημοσιεύματα που γέμισαν την τοπική επικαιρότητα διαβάσαμε και το παρακάτω 

 «Το γεγονός ότι ένα από τα σπίτια έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και τα διπλανά μικρότερες, σήμανε συναγερμό στη Δημοτική Αρχή και κατόπιν πρωτοβουλίας (!) του Δημάρχου διενεργήθηκε αυτοψία αρχικά από την υπηρεσία Δόμησης (!!) και ακολούθως από κορυφαίους επιστήμονες (!!!) και ειδικούς που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα, μεταξύ των οποίων οι: Κώστας Λιόντος (στατικός), Ξενοφώντας Σταυρόπουλος (Πρόεδρος Ελλήνων Γεωλόγων), Νίκος Ίωνας, Πέτρος Σαντ, Σπύρος Παπαβασιλείου (τοπογράφοι)

(τα κόκκινα θαυμαστικά (!) παραπέμπουν και εξηγούνται σε σχετική παράγραφο παρακάτω)

Σε σύσκεψη που ακολούθησε οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι στην οδό Καρυωτάκη σε μήκος 400 μέτρων υπάρχει μετακίνηση πρανών, με βαθύτερα γεωλογικά αίτια, η οποία εξελίσσεται επί σειρά ετών.

Επίσης, υπήρξε το συμπέρασμα ότι το γεωλογικό φαινόμενο έχει επιταχυνθεί μετά τις φωτιές και δεν έχει άμεση συνάρτηση με τις απορροές των όμβριων υδάτων

 

Αφού επισημάναμε την έκπληξη μας δια θαυμαστικών και μάλιστα κόκκινων, για συγκεκριμένα σημεία που αναφέρονται στο δημοσίευμα, εξηγούμαστε και σαςαναλύουμε σε αδρές γραμμές, την έκπληξη που μας κατέλαβε, διαβάζοντας τα παραπάνω.

  • Ένα κόκκινο θαυμαστικό (!):

Δεδομένου πως σε έγγραφο (επισυνάπτεται όπως το δημοσίευσε ο τέως συμπολιτευόμενος καΙ αντιδήμαρχος Βασιλόπουλος) ο διευθυντής τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας ανατολικής Αττικής, Ι. Ασπρουλάκης στις 2/8/21 (ΑΠ 651593) ενημερώνει τον δήμο, μετά από αυτοψία της υπηρεσίας του στο σημείο, πως

«ο Δήμος, με δικές του ενέργειες, πρέπει να μεριμνήσει για την οριστική αποκατάσταση των καθιζήσεων στην οδό με τις αναγκαίες εργασίες αντιστήριξης καθώς και για τη διευθέτηση της απορροής των υδάτων του οδοστρώματος, ΄ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα διάβρωσης»

Η προτροπή, αν όχι  υπόδειξη με έντονο το ύφος της εντολής, του διευθυντή τεχνικών έργων χρειάστηκε τουλάχιστον 5 μήνες, μέχρι να προστεθούν και οι σοβαρές ζημιές που υπέστη παρακείμενο σπίτι, ώστε μόλις στις 16/1/2022 να δημοσιεύσει όλο περηφάνεια ο δήμαρχος Ραφήνας πως:

«Το γεγονός ότι ένα από τα σπίτια έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και τα διπλανά μικρότερες, σήμανε συναγερμό στη Δημοτική Αρχή και κατόπιν πρωτοβουλίας του Δημάρχου διενεργήθηκε αυτοψία αρχικά από την υπηρεσία Δόμησης και ακολούθως από κορυφαίους επιστήμονες και ειδικούς»

RPNsub

 

Ο δήμος Ραφήνας το ανακάλυψε τώρα, τον Ιανουάριο του 2022, αλλά ο Ι. Ασπρουλάκης από τη Δ/νση Τεχνικών ¨Εργων της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής είχε "ενοχλήσει" από τον Αύγουστο του 2021 (πηγή εγγράφου Oncamera.gr)

Document OnCamera

Αντιπαρερχόμαστε την μη αναφορά δημάρχου και λοιπών ..μέσων επί πεντάμηνο αλλά και τώρα, στην παλαιότερη αυτοψία από τη διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας ανατολικής Αττικής, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε πως, ως αρμόδιος παραλήπτης, την αγνόησε. Μάλιστα, όπως λέει και στο βίντεο της συνέντευξης στη μαχητικη(!) δημοσιογραφο(!) του εγκυρου(!), αξιοπιστου(!) και αμεροληπτου(!) ΡΠΝ(!) (Rafina Pikermi News 16/1/2022) προφανώς και δεν γνώριζε την περίπτωση

 

Προφανώς ήθελε να πει, πως επειδή η υπόθεση έχει οσμή Ιουλίου 2018 και εγκυμονεί αναζήτηση ευθυνών και υπευθύνων, δεν θα ήθελε να την είχε πληροφορηθεί.

Ο πρώην αντιδήμαρχος και συνεργάτης του στη διοίκηση του δήμου, έφερε την από 5μήνου επιστολή στην επιφάνεια. Καλώς την έφερε, αλλά μήπως θα έπρεπε να το κάνει νωρίτερα; Και μήπως θα ήταν καλύτερα να επεδίωκε τότε να ακολουθηθούν οι υποδείξεις του Δ/ντη Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας;

 

  • Δύο κόκκινα θαυμαστικά (!!)

Δεδομένου πως γνωρίζουμε το διατυπωμένο σε επιστολή από 2/8/2021, πόρισμα της αυτοψίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της περιφερειακής ενότητας ανατολικής Αττικής, σε αντίθεση με τον επίσημο παραλήπτη του, τον δήμαρχο Ραφήνας, ο οποίος «προφανώς και δεν το γνώριζε» κατά δήλωση του, φανταζόμαστε πως η ΥΔΟΜ του δήμου θα συμφωνεί σε όλα με τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας. Η απορία μας συνίσταται στο αν η ΥΔΟΜ κάθε δήμου στην Ελλάδα, για να ενημερωθεί για θέματα του δήμου στον οποίο ανήκει από αδελφή της υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας, χρειάζεται η καθυστερημένη κατά 5 μήνες, διαμεσολάβηση του δημάρχου ή αν ενημερώνεται παράλληλα, έγκαιρα και με άλλη διαδικασία.

 

  • Τρία κόκκινα θαυμαστικά (!!!)

Η συγκρότηση άτυπης επιτροπής κορυφαίων (η χρήση του όρου θα έπρεπε να γίνεται με προσοχή γιατί οι διακριθέντες και κορυφαίοι θα παρεξηγηθούν ανεπανόρθωτα). Δεν συντρέχει λόγος πρόκλησης εντυπώσεων, ειδικά με την επίκληση πανελληνίου δέους (sic) - (video RPN - 9:27-9:50) . Ούτως ή άλλως οι ελεγκτές της περιφερειακής ενότητας είχαν εντοπίσει, περιγράψει και προειδοποιήσει για το θέμα εγκαίρως (από τον Αύγουστο του 2021). Γιατί δεν συγκροτήθηκε η επιτροπή «κορυφαίων» τότε, προκειμένου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το πόρισμα των ελεγκτών;

 

Σκέψεις αδαών.

Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα διάφορα sites 1,2  (βλ. και παραπάνω) αλλά και από τους χάρτες Google, το Google Earth και το Street View, είναι ξεκάθαρο πως το συγκεκριμένο σπίτι και τα διπλανά του, είναι χτισμένα σε πρανές ρέματος. Ουσιαστικά ΜΕΣΑ ΣΕ ΡΕΜΑ . Ρέμα το οποίο γεννήθηκε από την επιφανειακή απορροή του νερού και τη διαβρωτική δράση του πάνω στο έδαφος. Οι περιγραφές των «βαθύτερων γεωλογικών αιτίων» φανταζόμαστε πως αφορούν ακριβώς αυτό. Το ρέμα το οποίο ΠΑΡΑΝΟΜΑ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ χτίστηκε.

legend

Τα σπίτια και οι μάντρες τους, όλα χτισμένα στα πρανή, πάνω στην Α ή Β όχθη του ρέματος (εντός οριοθέτησης λέγεται αυτό και θα την πληρώσει όπως πάντα ....το ρέμα χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα γλιτώσουν οι αυθαιρετούχοι από τον κίνδυνο)

EntosRematosDomisiCroppedtxt

UPDATE: Η κατάσταση όπως φαίνεται από την απέναντι όχθη. Βλέπετε κάποιο "γεωλογικό φαινόμενο" ή αυθαίρετα μέσα σε ρέμα;

 

Το μόνο φαινόμενο που κλιμακώθηκε μετά τις πυρκαγιές είναι βέβαια η έλλειψη δασικής βλάστησης για τη συγκράτηση του νερού  και τη μείωση της απορροής. Φαινόμενο που το επιτείνουν επίσης, η αύξηση των σκληρών επιφανειών και η αυθαίρετη δόμηση εντός πρώην δασικών και αποχαρακτηρισμένων δασικών εκτάσεων του Πεντελικού. Αυτά συλλήβδην ονομάστηκαν «βαθύτερα γεωλογικά αίτια»

 

Και πάνω που απορούμε για τη φανφάρα που ακόμα παιανίζει στα αυτιά μας για την αυθαιρεσία που αποκαλείται «βαθύτερα γεωλογικά φαινόμενα», διαβαζουμε και στο oncamera.gr (δελτίο τύπου δημοτικής παράταξης Βασιλόπουλου )

 Ανδρέας Βασιλόπουλος: «Κύριε Μπουρνούς, γνωρίζατε 9 μήνες για την καθίζηση των σπιτιών στο Νέο Βουτζά και τα αφήνατε να γκρεμιστούν. Φτάνουν τα ψέματα.»

 Και καταλήγοντας, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του πρώην (και μέχρι πρόσφατα συμπολιτευομένου)  αντιδημάρχου Βσιλόπουλου, αναφέρει:

«Απαράδεκτη η ολιγωρία του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου. Απαράδεκτα τα ψέματα ότι δήθεν ο κ. Μπουρνούς δε γνώριζε. Απαράδεκτο ότι πρέπει πρώτα να καταρρεύσει μία περιοχή και μετά να «ενδιαφερθεί» κάτω από τις πιέσεις μας και την απειλή των αποζημιώσεων μεγάλων ποσών σε στους θιγόμενους ιδιοκτήτες…….

 

Η λογική λέει πως η λύση σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί

1. να είναι νομικά συμβατή (το αυθαίρετο εντός ρέματος παραμένει αυθαίρετο εντός ρέματος, ακόμα και αν ο νόμος γίνει λάστιχο όπως πάντα)

2. να εξαφανίσει το ρέμα από τον πλανήτη ή να το μετατρέψει σε «βαθύτερα γεωλογικά αίτια»

3. να αλλάξει την φύση των πρανών του

4. να πείσει το νερό να «ξεχάσει» και να αλλάξει διαδρομή

Αλλά ποιος έχασε τη λογική σε αυτόν τον τόπο της συστηματικής αρπαγής και καταπάτησης φυσικών πόρων, προκειμένου να καταλήξουν χωματερές ελαστικών, μπάζων, σκουπιδιών, ρουσφετιών και άλλων ανθρωπογενών παραπροϊόντων της πλαστής μας ευμάρειας.

Τελικά το μόνο που μένει είναι η πάντα νομιμοποιημένη ή τακτοποιημένη αυθαιρεσία, οι προφάσεις και χιλιάδες αιτιάσεις για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Και όλα εις βάρος της φύσης, που σημαίνει εις βάρος όλων μας και του ίδιου του μέλλοντος του τόπου

 

Παρατήρηση: Στο τέλος τη ανάρτησης επισυνάπτεται όλο το απόσπασμα της συνέντευξης στη μαχητικη(!) δημοσιογραφο(!) του εγκυρου(!), αξιοπιστου(!) και αμεροληπτου(!) ΡΠΝ(!) (Rafina Pikermi News 16/1/2022), που αναφέρεται στην υπόθεση του "ολισθαίνοντος σπιτιού" που χτίστηκε πάνω σε όχθη ρέματος και όπου θαυμάζουμε τη βαθιά γνώση του δημάρχου Ραφήνας για τον τόπο. Στον συνημμένο χάρτη - απόσπασμα από τη μελέτη οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος, που ο δήμαρχος πιστοποιεί την ορθότητα του διατεινόμενος πως "Είναι χάρτης του κράτους, άρα είναι σωστός", βλέπουμε με δύο κόκκινους κύκλους, το ρέμα Αγίας Παρασκευής και το ρέμα Νταού. Δύο ξεχωριστά ρέματα που τα συγχωνεύει ο δήμαρχος με τον λόγο του, σε ένα. Χαρακτηριστικά στο βίντεο λέει "...το ρέμα Νταού ή Αγίας Παρασκευής"!!!! (06:25-06:30). Ή ως συνήθως κάνει λάθος (που ποτέ δεν θα παραδεχτεί) ή κάτι άλλο επιδιώκει. Ίσως και την εξαφάνιση τους, μαζί με το μεταξύ τους ρέμα, το ρέμα Διασταύρωσης.

Agia Paraskevi kai Ntaou

Το τμήμα της συνέντευξης, 5 μήνες μετά το έγγραφο της ΠΕ
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 08:04

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.