" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ο Χαρχούδας και η "σύγχρονη πολιτεία" του Κύριο

Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι στην Ελλάδα ξεχνάμε εύκολα. Ξεχνάμε είτε γιατί απλά η ζωή μας τρέχει, μαζί με τα προβλήματα της καθημερινότητας και μας παρασύρει στη λήθη αυτών που μας παίδεψαν, είτε γιατί μας "πείθουν" με διάφορους τρόπους, να ξεχάσουμε. Η έλλειψη μνήμης δεν είναι κατ' ανάγκη κάτι κακό, όπως όταν ξεχνάμε το όνομα του συνομιλητή μας καμιά φορά αλλά όμως μπορεί να οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις. Όπως όταν ξεχνάμε αναμμένο τον θερμοσίφωνα που δεν έχει λειτουργικό θερμοστάτη, για παράδειγμα. 

Τα χειρότερα αποτελέσματα η έλλειψη μνήμης τα έχει στις εκλογές, όταν επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια και εμείς νομίζουμε πως τα ακούμε για πρώτη φορά. Όπως όταν ξεχνάμε τα πεπραγμένα μίας διοίκησης που μας παρουσιάζεται σε κάθε προεκλογική περίοδο, αθώα και άσχετη με τα μαύρα πεπραγμένα της και ζητά να την εμπιστευτούμε και πάλι (για να ολοκληρώσει προφανώς την καταστροφή). Και προς επίρρωση της επικαλούμενης αθωότητας της κακής διοίκησης, ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος δηλώνει σε κάθε προεκλογική περίοδο πως θα είναι "η τελευταία του φορά". Κάτι σαν την τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ δηλαδή,

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε και ακούμε τον νυν δήμαρχο Ραφήνας να μιλάει για το πρόγραμμα του πριν τις εκλογές του 2019 (τότε υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ) και να κομπάζει  και για το χρονοδιάγραμμα του -που πήγαν στον βρόντο.  Όπως και τώρα (που τώρα υποστηρίζεται από τη ΝΔ) που προαναγγέλλει τα ίδια. Ενδιάμεσα και στο τέλος του βίντεο υπάρχει και η πραγματικότητα των πεπραγμένων του.

Δεν είναι ένα διασκεδαστικό βίντεο αν και προκαλεί μία ευθυμία παρακολουθούμενο εκ των υστέρων. Είναι απλά μία σάτιρα της κοντής μας μνήμης που επιτρέπει στον κάθε υπερφίαλο και αλαζόνα να αξιώνει την εμπιστοσύνη μας -άρα και το συγχωροχάρτι μας- για όσα μας έχει κάνει. Καλή "διασκέδαση"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 12:21

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.