" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Rombe Xekoumbote - Η βαθιά γραμμή που χωρίζει τα σπονδυλωτά από τα ασπόνδυλα Κύριο

Μοιραίοι, άβουλοι και αναρμόδιοι αντάμα.

Συνέντευξη φερομένου ως δημάρχου στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Αποσπάσματα. Παρακαλούμε απομακρύνετε τα παιδιά από τις οθόνες .

Κίνδυνος για τη διάπλαση του χαρακτήρα τους

 …………………………………………………

ΕΦΣΥΝ: Ωστόσο, θα γίνουν κάποια έργα ορεινής υδρονομίας, ώστε να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά και να μην κατεβαίνει με δύναμη το νερό;

(Η ερώτηση αφορά την προστασία της πόλης από τις πλημμύρες μεττά τις πυρκαγιές και το θέαμα με τις μπουλντόζες της ΜΟΜΚΑ μέσα στο ρέμα)

Απάντηση (!): Δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος που κάνω τις μελέτες. Είναι αρμόδιες  υπηρεσίες, οι οποίες έχουν συντάξει τις μελέτες και τις έχουν υπογράψει, είναι επιστήμονες και μάλλον οι υπόλοιποι τοποθετούμαστε εκτός αυτού του επιστημονικού πεδίου

(μόνιμα αναρμόδιος, μόνιμα η ευθύνη είναι «του άλλου», μόνιμα  άσχετος, σταθερά επικίνδυνος και απαντάει για μελέτες που δεν υπάρχουν. Άλλωστε  οι μπουλντόζες μπήκαν χωρίς μελέτη και επειδή ο ίδιος το ζήτης ως «επείγον». Αγνοεί τι θα πει προστασία και πρόληψη και αυτό φαίνεται από το τι λέει και το τι κάνει. Παρακάτω γίνεται τελείως ρόμπα)

 ΕΦΣΥΝ: Γνωρίζουμε ότι η βλάστηση μπορεί να συγκρατεί τα φερτά υλικά, ώστε να μη δημιουργούνται πλημμυρικά φαινόμενα

Απάντηση (!!!) Εγώ ξέρω πως σε όλους τους ποταμούς που έχω δει στην Ευρώπη, που έχω ταξιδέψει,  η βαθιά γραμμή του ρέματος δεν είναι φυτεμένη. Τώρα αν εδώ εφαρμόζουμε άλλους τρόπους ανάσχεσης των νερών, να τους δεχτώ

(Το «αναρμόδιο Εγώ»  που είναι αναρμόδιος να αποφασίσει γιατί υπάρχουν άλλοι που «υπογράφουν μελέτες» λέει πως «το είδα κάπου και το κάνω» αλλά και αυτό είναι υπό αίρεση αφού μιλάει για ποτάμια όπως ο Άρνος στην Πίζα και τη Φλωρεντία, ο Τίβερης στη Ρώμη, ο Τάμεσης (!!) στο Λονδίνο, ο Σηκουάνας στο Παρίσι, ο Ρήνος στο Αμβούργο, άντε να έχει δει (που δεν το πιστεύω πως έχει δει κανέναν από  κανέναν από τους προηγούμενους) τον μέχρι πρότινος θαμμένο από κάτι τύπους που μοιάζουν με τους δικούς μας νεκροθάφτες των ρεμάτων, τον ποταμό Μανθανάρες της Μαδρίτης. Τον Μανθανάρες τον αποκάλυψαν οι Ισπανοί. Ο φερόμενος ως δήμαρχος μάλλον θα το έκρινε ως λάθος των Ισπανών .

Η ουσία είναι πως συγκρίνει αυτούς, τους στην πλειονότητα τους πλωτούς ποταμούς, με το Μέγα Ρέμα της Ραφήνας. Πληροφοριακά, τα ποτάμια αυτά, παρά τη ρύπανση που έχουν υποστεί, δεν δέχονται αποχετεύσεις σπιτιών και στα ελεύθερα σημεία τους σφύζουν από μανγκρόβια βλάστηση. Στην δε κοίτη τους αναπτύσσονται υδρόβια φυτά που αποτελούν κατά τόπους ενδιαιτήματα της δικής τους, λιγοστής αλλά υφιστάμενης ιχθυοπανίδας.

  

Η αποθέωση της ανευθυνότητας και η προσμέτρηση της μικρότητας άμα τε και της ασημαντότητας, βρίσκεται στην παρακάτω στιχομυθία.

ΕΦΣΥΝ: Εντούτοις σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στα 27 Ιουλίου, την ημέρα που μπήκαν στο ποτάμι τα μηχανήματα της ΜΟΜΚΑ, «οι εργασίες εκτελούνται κατόπιν αιτήματος των δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα και τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής»

Απάντηση: Βεβαίως  εγώ έκανα το αίτημα γιατί θεωρώ πως αυτό το ποτάμι θα ξαναπλημμυρίσει  την χειμερινή περίοδο που έρχεται, επιβαρυμένο κι από τις φωτιές οι οποίες έχουν μπει και ζήτησα τη συνδρομή του κράτους ώστε να αποφευχθεί η πλημμύρα ανθρώπων που έχουν χτίσει εκτός σχεδίου.

(το ότι θα πλημμυρίσει από αυτά που έκαναν οι μπουλντόζες του δεν το αναφέρει)

ΕΦΣΥΝ: Οπότε αφού έχετε κάνει τέτοιο αίτημα γιατί λέτε πως το εξώδικο των πολιτών δεν σας αφορά;

Απάντηση: Το ότι διατυπώνω μία άποψη δεν σημαίνει πως έχω τη δυνατότητα να αποφασίσω. Εγώ έκανα ένα αίτημα το οποίο έτυχε της έγκρισης της Περιφέρειας, γιατί η Περιφέρεια είναι αρμόδια για το ρέμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμαρχος έπαιξε το ρόλο του θεσμικού φορέα που διατύπωσε ένα αίτημα σε αυτόν που έχει την αρμοδιότητα και εκείνος έδωσε την έγκριση.

 

ΣτΣ: Ναι μεν αποφάσισα να κάνω το αίτημα αλλά άλλος αποφάσισε!

Να γιατί δεν είναι, ούτε θα γίνει ποτέ δήμαρχος, ουτε σοβαρός αυτοδιοικητικός. Γιατί δεν έχει το κουράγιο να επωμισθεί το βάρος των επιλογών του. Ποιος μπορεί να εμπιστευθεί έναν τέτοιον άνθρωπο που ψάχνει πάντα κάποιον άλλο για να φταίει; ΄Όποιος τον εμπιστευθεί, ξέρει πως είναι ο επόμενος που θα φταίει για κάτι. Γι οτιδήποτε δεν πάει καλά, αλλά ο φερόμενος ποτέ δεν φταίει.

 

ΕΦΣΥΝ: Και όμως στην προαναφερόμενη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ αναφέρεται ότι τα έργα που εκτελούνται στο μέγα ρέμα Ραφήνας, περιλαμβάνουν τη διευθέτηση, τον καθαρισμό και την κοπή δέντρων και θάμνων με σκοπό την απρόσκοπτη διοχέτευση των ομβρίων υδάτων προς τη θάλασσα

-Απάντηση: Το ρέμα αυτό έχε ένα πλάτος 8-9 μέτρα. Η  μελέτη που έχει εγκριθεί προβλέπει ένα πλάτος από 17 έως 25 μέτρα. Επομένως για ποια διευθέτηση μιλάμε; Δεν υπάρχει διευθέτηση στα όρια της συγκεκριμένης μελέτης. Υπάρχει καθαρισμός στην υπάρχουσα κατάσταση του ρέματος

Επισήμανση: Ώστε κάνει λάθος το ΓΕΕΘΑ;

Απάντηση Προφανώς, στη διατύπωση κάνει λάθος

Τώρα βρήκε κι άλλον φταίχτη. Το ΓΕΕΘΑ.

 

Δεν περιγράφω άλλο. Τα υπόλοιπα στη σημερινή Εφημερίδα των Συντακτών και στο άρθρο του Τάσου Σαραντή "Ανησυχούν οι κάτικοι για τα έργα στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 15:40

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.