" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Για το Πικέρμι ισχύει απόλυτα. Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος. Κύριο

(Υπότιτλος: Το "παραθαλάσσιο" Πικέρμι)

Το διαχρονικό δίλημμα επανεμφανίστηκε: Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος

Τελευταία και ξεκινώντας από το δημοσίευμα της Marathon Press στις 21/1/2019 και την ανάρτηση της στη σελίδα της atticavoice στο  FB στις 22/1/2019, αλλά και τις συνεχείς αναδημοσιεύσεις στους υπόλοιπους ιστοτόπους που εδρεύουν στην ανατολική Αττική, που ακολούθησαν, η κίνηση περί το ζήτημα της αναδιάταξης των δήμων, των συνενώσεων και των διαχωρισμών, είναι εντονότατη.

Μάλιστα ξεκίνησαν και οι «αυθόρμητες» αντιδράσεις συγκεκριμένων συλλόγων, οι οποίοι βαφτίστηκαν «οι σύλλογοι του Πικερμίου» που λένε όχι σε σενάρια μετακίνησης της δημοτικής ενότητας Πικερμίου. Προφανώς ένας ή δυο σύλλογοι, με δεδομένο προσανατολισμό και επιδιώξεις, εκφράζουν αυθαίρετα όλους τους συλλόγους του Πικερμίου, ή σε μία υπερρεαλιστική (και όχι υπερβατική) λογική, όλους τους κατοίκους του Πικερμίου. Ας αφήσουμε όμως τις αστειότητες και ας σοβαρευτούμε

Από έρευνες που έγιναν προέκυψε πως σενάρια συνένωσης δήμοτικών ενοτήτων με άλλο τρόπο εκτός του παρόντα,  δεν υπάρχουν. Είναι το πιο λογικό, τουλάχιστον αυτή την ώρα. Επικειμένων των εκλογών, κάθε απόπειρα αναδιάταξης θα ήταν όχι απλά παράλογη αλλά κυρίως ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ.

Το προφανές και απόλυτα λογικό είναι το ότι η κεντρική εξουσία μαγειρεύει  μία εκ νέου βολική για εκλογική χρήση, ανακατανομή των ψηφοφόρων και δεν επιδιώκει καμία αναβάθμιση της λειτουργικότητας των διαφόρων βαθμίδων τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτό αποδεικνύεται από τα ίδια τα γεγονότα και τη βούληση της εξουσίας, που θέτει μία δημοτική ενότητα του Πεντελικού όρους, ήτοι το Πικέρμι, σε ασύμμετρη συνύπαρξη (και όχι συμβίωση) με έναν παραθαλάσσιο δήμο, οποίος κινείται και ζει γύρω από ένα μεγάλο λιμάνι, το οποίο πρόκειται να μεγεθυνθεί ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με το προκριθέν master plan του,

Είναι αυτονόητο πως οι ανάγκες της καθημερινότητας στο Πικέρμι δε συνάδουν με τις αντίστοιχες της Ραφήνας. Με τον καιρό όμως, βρέθηκε ένας κοινός βηματισμός και παρά το ότι η παράδοξη αυτή εναρμόνιση ήταν πάντα εις βάρος του μικρού (του Πικερμίου), η καλή θέληση νίκησε και σε γενικές γραμμές επετεύχθη μία ισορροπία.

Οι κάτοικοι του Πικερμίου (τουλάχιστον οι αποσυνδεδεμένοι από τα μικροσυμφέροντα και τα ρουσφέτια κάθε είδους), γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει να σε ενσωματώνουν σε μεγάλο δήμο, προκειμένου να μην έχεις φωνή. Προκειμένου να λειτουργείς ως φιμωμένος ψηφοφόρος, βολικός για κάθε χρήση για τους δημάρχους – κυβερνήτες.

Επίσης, το ότι το Πικέρμι έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ των ανταγωνιζομένων (σύμφωνα με τις φήμες) δήμων, δεν είναι και το καλύτερο για τους κατοίκους του. Σίγουρα δε, δεν αποτελεί μήλο της Έριδος, αφού το μήλο της απαίσιας θεάς, ήταν επιθυμητό και σύμβολο κάλλους. Εδώ η κόντρα δεν έχει να κάνει με το κάλλος ή με την αισθητική, αλλά μόνο με τις ψήφους που διαθέτει η μικρή αυτή δημοτική ενότητα του Πεντελικού.

Οι κάτοικοι του Πικερμίου τελικά, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει να σε «μετακινούν» στην αγκαλιά του μεγαλύτερου δήμου, αλλά και το τι σημαίνει κατάργηση της βούλησης τους,  ηθικά συμπαραστέκονται στην αγωνία των συνδημοτών της Ραφήνας.

Κατά τα υπόλοιπα, το Πικέρμι δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα από τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, αλλά ούτε και να χάσει, δεδομένου πως η βούληση των κατοίκων του πάντα επισκιάζεται από τη βούληση των κατοίκων της Ραφήνας ή του μεγαλύτερου δήμου που ενδεχομένως θα το εντάξουν.

Με λίγα λόγια, για το Πικέρμι ισχύει το «τι Πλαστήρας τι Παπάγος» στην προκειμένη περίπτωση, αφού ένας τόπος, μία δημοτική ενότητα που η φύση την ενέταξε στην αγκαλιά της Πεντέλης, ο άνθρωπος το αποκόβει και το εντάσσει στα παράλια του Ευβοϊκού ή στον κάμπο των Σπάτων ή όπου αλλού το ρίξει η διεστραμμένη έμπνευση των σχεδιαστών του Κλεισθένη 2 ή 3 ή 100

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 08:24

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.