" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. Round 2 Κύριο

Στο editorial της προηγούμενης εβδομάδας, είχαμε τοποθετηθεί αναφέροντας ποιους υποψηφίους δε θα θέλαμε να εκλεγούν. Ως επιβεβαίωση της ρήσης του Μπρεχτ που χρησιμοποιούμε στην προμετωπίδα του site μας, τα αποτελέσματα ήταν αντιστρόφως ανάλογα των προσδοκιών και της επιθυμίας μας. Έτσι, στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου είδαμε το δήμαρχο της φωτιάς Ε. Μπουρνού, να σημειώνει άνετη νίκη με 43%. Όχι μόνο δεν αποδοκιμάστηκε για την ολέθρια απραξία του και την χωρίς ίχνος ευαισθησίας και αυτοκριτικής παραμονή του στο δημαρχιακό θώκο, αλλά επιβραβεύθηκε από τους αγαπητούς μας συμπολίτες με ένα επιβλητικό ποσοστό, αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους υπόλοιπους υποψηφίους και κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε για ακόμη μια φορά σχετικά με το δείκτη της πολιτικής ωριμότητας ενός μεγάλου μέρους του εκλογικού κοινού.

Αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο θα είναι ο Δαμιανός Φαφούτης, με ένα ποσοστό πολύ μικρότερο, κοντά στο 17%, που δεν του αφήνει πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Παρόλα αυτά, ο Δ. Φαφούτης κατόρθωσε τις τελευταίες ημέρες να εξασφαλίσει τη στήριξη δύο άλλων συνυποψηφίων του, που έχουν διατελέσει στο παρελθόν δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου: του Β. Πιστικίδη και του Γ. Χριστόπουλου.

Οι άλλες δύο παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές, δεν πήραν θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου. Και αν για την παράταξη του ΚΚΕ, η ουδετερότητα ήταν στάση αναμενόμενη και πολιτικά εξηγήσιμη, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Α. Βασιλόπουλο, τον και καθηγητή αυτοαποκαλούμενο.

Κόντρα στο γενικό κλίμα εναντίον του Ε.Μπουρνού που επικρατεί σε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, ο «καθηγητής» επέλεξε το δρόμο της ουδετερότητας. Μια ουδετερότητα, όμως, που αναμένεται να πληγώσει βαθιά την παράταξή του, καθώς πολλές φωνές μέσα από αυτήν φαίνεται να διαφωνούν με την επιλογή αυτή. Μια ουδετερότητα που φαίνεται ασύμβατη με τις βαριές κατηγορίες που εξαπέλυε ο «καθηγητής» εναντίον του νυν δημάρχου μέχρι πρόσφατα για ύποπτες και άχρηστες αναθέσεις έργων. Μια ουδετερότητα που, στα μάτια των πολλών, είναι σαν να κλείνει το μάτι στον νυν δήμαρχο και να υποκρύπτει κάποια υπόγεια συμφωνία μαζί του.

Όπως και να έχει, η δεύτερη Κυριακή αναμένεται πολύ ενδιαφέρουσα και εμείς, ως site, συνάδοντας με το αρχικό μας editorial, εξακολουθούμε να διαδηλώνουμε περίτρανα την κάθετη αντίθεσή μας με τα πεπραγμένα και τα μη πεπραγμένα του Ε. Μπουρνού και να επιθυμούμε την αποκαθήλωσή του, ως νέμεση για την ύβρη που εξακολουθεί να διαπράττει από τον περσινό Ιούλιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 08:04

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.