" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ένα φεστιβάλ γεννήθηκε Κύριο

26 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 23:30. Κόσμος βγαίνει από τον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ της Ραφήνας. Χαμογελαστοί οι περισσότεροι (από όσους προλάβαμε να ρωτήσουμε) δηλώνουν ικανοποιημένοι από το θέαμα που παρακολούθησαν, για τις σχεδόν 3,5 προηγούμενες ώρες.

«Ήταν πράγματι σπουδαίο φεστιβάλ, με φρέσκιες ταινίες, νεανική έμπνευση και προπάντων, μία εντελώς νέα και πρωτοποριακή  κινηματογραφική εμπειρία για την πόλη».

Αυτή ήταν, λίγο έως πολύ, η σταθερή πρόταση που περιέγραφε για τους περισσότερους, την εμπειρία που έζησαν το διήμερο  25 και 26 Σεπτεμβρίου 2020. Ένα διήμερο που διεξήχθη εν μέσω πανδημίας και σε ένα περιβάλλον διαμορφωμένο έτσι, ώστε να αποτρέπει την κοινή εμπειρία της τέχνης. Με κλειστά τα θέατρα και τους χειμερινούς κινηματογράφους να μη μπορούν να ανοίξουν. Με περιορισμούς και απαγορεύσεις, για την προστασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αυξανομένων των κρουσμάτων της COVID-19, ένα ενδεχόμενο τοπικό ή και εθνικό Lock down να καραδοκεί. Και όμως….

Η δίψα για τη νέα, τη φρέσκια κινηματογραφική πρόταση, η διάθεση παρακολούθησης μίας κινηματογραφικής γιορτής, ώθησε τους κινηματογραφόφιλους (και όχι μόνο της περιοχής) να επισκεφτούν το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Ραφήνας -2020. Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, τις αποστάσεις μεταξύ των θεατών, την σχολαστική καθαριότητα με αντισηπτικά και σαπούνι, κατά τη διάρκεια των προβολών, τη χρήση μάσκας, ήρθαν και παρακολούθησαν και τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ. Παράλληλα, η αλλαγή του καιρού σε σχέση με την πρώτη μέρα, ήταν μία άλλη μικρή δυσκολία που καλούνταν οι θεατές να ξεπεράσουν. Ο αέρας που είχε παραδροσίσει και οι ψυχρές ριπές του, ήταν ένας επιπλέον αρνητικός παράγοντας για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Τέλος, ήταν και η διάρκεια των προβολών της δεύτερης μέρας, η  οποία ήταν μεγαλύτερη από εκείνη της πρώτης (3,5 ώρες).

Απέναντι σε κάθε αντίξοο παράγοντα, αποδείχθηκε στην πράξη η δύναμη της αληθινής τέχνης και η υψηλή ποιότητα της κινηματογραφικής εμπειρίας, που μας έφερε το FESTIVAL PSAROKOKALO. όλες οι ταινίες που περιλαμβάνονταν στο Psarokokalo Travel Pack και που προσέφερε για τη δεύτερη μέρα της γιορτής  κινηματογράφου της Ραφήνας, ήταν τόσο ενδιαφέρουσες, που κανείς δεν κατάλαβε πως πέρασε η ώρα.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και της δεύτερης ημέρας του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ραφήνας -2020, οι συνδιοργανωτές, δηλαδή:

η  κινηματογραφική λέσχη Πικερμίου,  Ciné Σχολειό

η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, και

ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νηρέα Ραφήνας

έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι και να σχεδιάζουν την διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ραφήνας, για το 2021 πια. Ένα αυτοοργανωμένο πό την κοινωνία φεστιβάλ, υποστηριζόμενο μόνο από τους λάτρεις της 7ης τέχνης και των συλλογικών και λαϊκών πρωτοβουλιών, για όλον τον κόσμο.

m40

Εμείς από την Attica Voice συγχαίρουμε και τους τρεις συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ και απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας  στο φεστιβάλ PSAROKOKALO και την καλλιτεχνική διευθύντρια του, Σουλτάνα- Τατιάνα Κουμούτση, που μας σύστησε δημιουργούς από όλο τον κόσμο, κατά τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ. Ένας δημιουργός μάλιστα, ο σκηνοθέτης της βραβευμένης ταινίας Marie, ο Παναγιώτης Κράββαρης, ήταν παρών στη δεύτερη μέρα προβολών

Ευχαριστούμε επίσης το Ciné Σχολειό Πικερμίου για την επιλογή, συλλογή και προβολή των ταινιών της πρώτης μέρας, των διακριθέντων ελληνικών παραγωγών στο φεστιβάλ Δράμας και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ

Εμείς από την Attica Voice σπεύσαμε να τους κλείσουμε ραντεβού για του χρόνου. Εσείς τι λέτε;

Anna Maria

Η μικρή Άννα Μαρία, μαθήτρια της Γ' δημοτικού σήμερα, ήταν ανάμεσα στους θεατές τιυ φεστιβάλ. Η παρουσία νέων παιδιών σε κινηματογραφικά γεγονότα, είναι η πιο αξιόπιστη υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον γiα την τέχνη και τον τόπο. Στην φωτογραφία, επί της κινηματογραφικής οθόνης, η Άννα Μαρία με το σκυλάκι, 6 χρόνια πριν (φωτογραφία: Αντώνης Λαζαρής)

Μερικές ακόμα στιγμές

reception40

Στην υποδοχή

Dim40

Στάθης Δημητρακός

Kravvaris

Παναγιώτης Κράββαρης, σκηνοθέτης - δημιουργός της ταινίας Marie

Inferno40

El infierno του Raul de la Fuente

Dante30

Στο μεσοστράτι απάνω της ζωής μας /  σε σκοτεινό πλανήθηκα ρουμανι /  γιατί ήταν ο δρόμος ο σωστός χαμένος.

Θεία Κωμωδία - Δάντης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 15:26

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.