" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η Αυτοοργάνωση και η Αλληλεγγύη τρομάζουν Κύριο

Μία από τις συλλογικότητες που χτυπήθηκε την Τρίτη 22/11 από την εισβολή δυνάμεων της αστυνομίας στην κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών στην Λ. Αλεξάνδρας ήταν και η Συλλογική Κουζίνα της Ομάδας Αλληλεγγύης Αστέγων

Από το αυτοπαρουσιαστικό κείμενο της ομάδας διαβάζουμε: “Η Ομάδα Αλληλεγγύης Αστέγων αποτελεί ανοιχτή συλλογικότητα η οποία έχει ως κύριο στόχο της την κάλυψη βασικών αναγκών των αστέγων της Αττικής. Ως ελάχιστες βασικές ανάγκες αντιλαμβανόμαστε την ένδυση, την καθημερινή τροφή, την υγιεινή και την πρωτοβάθμια φαρμακευτική φροντίδα.

Λειτουργώντας αυτοοργανωμένα κι αντιιεραρχικά, μέσα από ένα δίκτυο ανθρώπων, συλλέγουμε με τη βοήθεια του κόσμου και μόνο, όλα τα απαραίτητα αγαθά τα οποία ελέγχουμε, καταγράφουμε, ταξινομούμε, πακετάρουμε και παραδίδουμε οργανωμένα στους αστέγους. Παράλληλα, τις καθημερινές η κουζίνα μας μαγειρεύει περίπου 150 μερίδες φρέσκου ζεστού φαγητού και τις διανέμει στο κέντρο της Αθήνας”

 

Μετά από ενάμιση χρόνο φιλοξενίας στο Κοινωνικό Κέντρο Βοξ, η κουζίνα της ομάδας  μεταφέρθηκε για να συνεχίσει τη λειτουργία της στην κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών στη Λ. Αλεξάνδρας.

Την Τρίτη 22/11, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων των Προσφυγικών και αλληλέγγυων, πραγματοποιήθηκε στρατιωτικού τύπου επιχείρηση της αστυνομίας, όπου συνελήφθησαν 79 άτομα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με πλήθος κατηγοριών. Κατηγορίες καρμπόν, καταγέλαστες και ίδιες για όλους. Μια πρακτική που αδιαμφισβήτητα παραπέμπει ευθέως σε στρατό κατοχής και γελοιοποιεί το θεσμό της Δικαιοσύνης

Ας αφήσουμε όμως το θέμα της σύλληψης των 79 ανθρώπων – που μας έχει απασχολήσει σε άλλες αναρτήσεις εδώ,  εδώ και  εδώ και θα μας απασχολήσει και σε νεότερες αναρτήσεις με αφορμή την επικείμενη δίκη τους την Παρασκευή 2/12 – και ας επιστρέψουμε στη συλλογική κουζίνα της Ομάδας Αλληλεγγύης Αστέγων για να παρακολουθήσουμε τις αναρτήσεις της ομάδας τις τελευταίες ημέρες, ως ένα ημερολόγιο των όσων διεξήχθησαν στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας

 

solidarity 05

 

Διαβάζουμε την Τρίτη 23/11:

«Υπό άλλες συνθήκες σήμερα θα μαγειρεύαμε κανονικά.

Ωστόσο το πρωί έγιναν έφοδοι της ελας σε σπίτια μέσα στα μπλοκ των Προσφυγικών και προσαγωγές ατόμων. Αυτή τη στιγμή η Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών είναι περικυκλωμένη από πολλές δυνάμεις των ματ και οπκε.

Χρειάζεται άμεσα στήριξη από κόσμο. Καλείται αλληλέγγυος κόσμος να έρχεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ακόμα και μεταμεσονύκτια.

Έκτακτη ανοιχτή συνέλευση ΣΗΜΕΡΑ στις 16:00 στο στέκι των Κατειλημμένων Προσφυγικών στο 6ο μπλοκ στην συμβολή των οδών Κουζή και Τριχωνίδος, για ενημέρωση και για την περαιτέρω οργάνωση της περιφρούρησης της γειτονιάς.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!»

 

Λίγες ώρες αργότερα, η συλλογική κουζίνα ανακοινώνει την προσωρινή αναστολή της δράσης της

 

«Ακόμη μία επιχείρηση αστυνομοκρατίας έλαβε χώρα σήμερα στην κατειλημμένη κοινότητα των προσφυγικών, στην οποία στεγάζεται η κουζίνα της ομάδας το τελευταίο διάστημα.

Ακόμη μια απόπειρα εκκένωσης και τρομοκράτησης ενός χώρου που αγωνίζεται και υπερασπίζεται την αλληλεγγύη με κάθε τρόπο.

Ένα μπλοκ κτιρίων με τεράστια ιστορία. Άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο (αν συνεχιστεί η εκκένωση) για χάρη των επενδύσεων και της διπλής ανάπλασης.

Μόνο οργή για τις πρακτικές που ακολουθούνται σε χώρους που αντιστέκονται στο ζοφο που ζούμε.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η λειτουργία της συλλογικής μας κουζίνας παγώνει μέχρι νεωτέρας.

Αύριο, Τετάρτη, ολοι/ες/α στις 8:30, στο κτίριο 16 της Ευελπίδων για τα 79 +1 συλληφθέντα άτομα από τα προσφυγικά.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ»

 

Παρά την τεράστια επιχείρηση της αστυνομίας και παρά τη σύλληψη 79 ανθρώπων, τα Προσφυγικά δεν εκκενώθηκαν. Κάτοικοι και Αλληλέγγυοι είναι ακόμη εκεί, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν το αυτοοργανωμένο εγχείρημά τους. Μέσα σε αυτούς και η Συλλογική Κουζίνα που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 28/11 την επαναλειτουργία της

 

 solidarity 04

 

«Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΑΙ!

Λίγες μέρες μετά την τραμπούκικη εισβολή των δυνάμεων καταστολής και τη σύλληψη δεκάδων ατόμων στην Κοινότητα των Κατειλημμένων Προσφυγικών, η συλλογική μας κουζίνα ξεκινά ξανά το καθημερινό της μαγείρεμα!

Παρά τις προσπάθειες του κράτους να ισοπεδώσει ανθρώπους και χώρους αντίστασης, εμείς επιμένουμε μαγειρεύοντας και σερβίροντας αλληλεγγύη!

Δύναμη στα 78+1 συλληφθέντα!

------

Λίστα αναγκών:

Κριθαράκι, κονσέρβες μανιταριών, ζυμαρικά, ρύζι, ρεβίθια, φάβα, μπουκαλάκια με λεμόνι/ξύδι, πελτέδες»

 

Περισσότερα στοιχεία για τη δράση των αυτοοργανωμένων ομάδων αλληλεγγύης μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

 

 

Αυτούς τους ανθρώπους χτυπάει η Αστυνομία, την ίδια στιγμή που οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια της κυβέρνησης προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν και να τους παρουσιάσουν στα μάτια των αποχαυνωμένων νοικοκυραίων, ως απειλή για την Τάξη. Ποια Τάξη αλήθεια; Αυτή της ακρίβειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και του σπρωξίματος στο περιθώριο όλο και περισσότερων τμημάτων της κοινωνίας; Ας μας λείπει μια τέτοια Τάξη.

 

solidarity 01

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 02:12

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.