" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Κάλεσμα της Συνέλευσης Κατειλημμένων Προσφυγικών για συμπαράσταση στους 79 διωκόμενους. Κάλεσμα στην Ευελπίδων, κτήριο 7, Παρασκευή 24/2, 9 π.μ Κύριο

Αύριο, Παρασκευή 24/2 και ώρα 9.00 π.μ , μετά την πρώτη αναβολή της δίκης, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτήριο 7 , δικάζονται 79 άνθρωποι, με καταγέλαστα και μεγεθυμένα κατηγορητήρια συλλογικής ευθύνης ναζιστικού τύπου. Πρόκειται για ανθρώπους που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επίθεσης στρατιωτικού τύπου της αστυνομίας  στα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στις 22/11/2022

Για το λόγο αυτό, η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, με ανακοίνωσή της καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης

Τις δύο προηγούμενες φορές, την πρώτη κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια  μία ημέρα μετά τη σύλληψή τους και τη δεύτερη κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της δίκης , οι ένστολοι υπάνθρωποι της ΕΛΑΣ χτύπησαν βίαια και απρόκλητα τους αλληλέγγυους συγκεντρωμένους

Το σχεδόν βέβαιο είναι ότι αυτό αναμένεται να γίνει και αύριο. Το πιο εξοργιστικό όμως είναι πως αυτή η κοινωνία έχει μάθει να αντιμετωπίζει ως κανονικότητα τη βαρβαρότητα της αστυνομίας.

Λένε πως ακόμη δεν έχουμε χούντα και πως είναι ντροπή για τους χιλιάδες βασανισμένους της επταετίας να το ισχυριζόμαστε.

Όχι, λοιπόν, δεν έχουμε ακόμη χούντα. Ούτε οι παρακολουθήσεις, ούτε οι ξυλοδαρμοί, ούτε ο έλεγχος των Μέσων Ενημέρωσης, ούτε το ξεπούλημα αυτού του τόπου συνιστούν χούντα.

Όχι, λοιπόν, δεν έχουμε ακόμη 100% χούντα. Ας περιμένουμε πρώτα να ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός. Και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε

 

Ακολουθεί το κείμενο των συλληφθέντων μετά την σύλληψη:

 

"Είμαστε καλά και στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στους εκτός των τειχών, με το πρόταγμα να στηριχθεί έμπρακτα η κοινότητα των κατειλημμένων προσφυγικών. Κυβέρνηση και κράτος επανέφεραν τα σχέδια επίθεσης στις καταλήψεις στο δημόσιο διάλογο και πρακτικά.

Από τη δική μας πλευρά, σχεδόν εκατό άτομα, διαμένοντα και μη, αλληλέγγυοι/ες/α γνωστοί και άγνωστες, επιλέξαμε να σταθούμε απέναντι στην εισβολή υπερασπιζόμενοι/ες/α τα σπίτια του αγώνα. Παρόλη την πρωινή επίθεση και την περικύκλωση της γειτονιάς για ώρες, συνεχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε παρά τη μειονεκτική θέση που βρισκόμασταν και κόντρα στο φόβο και την παραίτηση. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια κάνοντας τη δουλειά της καταστολής όσο πιο δύσκολη γινόταν. Αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν ΜΑΤ, Δέλτα, ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ, απέναντι σε ανθρώπους, που δεν έχουν να χάσουν τίποτα άλλο πέρα από τις αλυσίδες τους.

Έχοντας την ευθύνη της πολιτικής μας συνείδησης υπερασπιζόμαστε τα εδάφη του αγώνα μέσα στη μητρόπολη και παντού. Γι' αυτό και επιλέξαμε τη μαχητική υπεράσπιση της γειτονιάς των προσφυγικών.

Είναι σαφής η επιλογή του κράτους να χτυπά τις φτωχές και τους ταξικά καταπιεσμένους, όπως έγινε χθες με την Ιωάννα Κολοβού, που για 15.000 ευρώ της έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο σπίτι της για να επιβάλουν τη βίαιη έξωσή της.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ .ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

10 100 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

Το κράτος της καταστολής χρησιμοποίησε τη σύλληψη του συντρόφου μας για να επεκτείνει την επίθεση του συνολικα στη γειτονιά. Ο σύντροφος δεν είναι μόνος. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας ενάντια στην κρατική τρομοκρατία."

Συλληφθέντα & αλληλέγγυα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 12:15

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.