" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Γη & Ελευθερία: Νίκη του κινήματος η έδρα της ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου Κύριο

Η ανεξάρτητη κίνηση πολιτών ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ανάρτησε την ακόλουθη ανακοίνωση στο ιστολόγιο της, με την ευκαιρία της επίσημης ανακοίνωσης από το υπουργείο εσωτερκών, της έδρας που κατέκτησε στις πρόσφατες εκλογές, στο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας - Πικερμίου

Gi Anakoinosi

Η περασμένη Κυριακή ήταν μία ιστορική ημέρα για το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου!

Στον  Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, οι δημότες Ραφήνας-Πικερμίου καταδίκασαν με την ψήφο τους την αντιπεριβαλλοντική, αντιδημοκρατική και αδιαφανή πολιτική, που ακολούθησε τις τελευταίες δύο θητείες ο απερχόμενος δήμαρχος Ευ.Μπουρνούς. 

Σήμερα ανακοινώθηκε η κατανομή των εδρών  στην ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών, με βάση την οποία η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Γη & Ελευθερία» καταλαμβάνει μία έδρα στο επόμενο  δημοτικό συμβούλιο!  Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο περιοριστικό πλαίσιο του νόμου Βορίδη, σύμφωνα με τον οποίο ο πρώτος σε σειρά ψήφων συνδυασμός πριμοδοτείται με τα 3/5 των δημοτικών συμβούλων, οι συνδυασμοί που πιάνουν λιγότερο από 3% χάνουν το δικαίωμα εκπροσώπησης, οι δημοτικοί σύμβουλοι μειώνονται (για να εκπροσωπούνται ακόμα λιγότερες παρατάξεις) και οι αυτοδιοικητικές εκλογές αραιώνουν στα 5 χρόνια.

Είναι μία νίκη όλων όσων παλέψαμε το προηγούμενο διάστημα για να σώσουμε το περιβάλλον και εμποδίσαμε με τη συλλογική μας δύναμη το ξεκίνημα αρκετών καταστροφικών εργολαβιών, που θα είχαν ανεπανόρθωτες συνέπειες για τους κατοίκους και τον τόπο μας! 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις φίλες και τους φίλους που μας ψήφισαν και στήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο την προσπάθειά μας, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δράση μας όλα τα τελευταία χρόνια για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και της δημοκρατίας στον τόπο μας. Τους καλούμε να συστρατευτούν μαζί μας, γιατί το επόμενο διάστημα θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις εργολαβίες που έχουν ξεκινήσει, δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται. 

Η νέα δημοτική αρχή έχει ακόμη 2,5 μήνες μέχρι να αναλάβει καθήκοντα στις 01.01.24. Μέχρι τότε, η απερχόμενη δημοτική αρχή οφείλει με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες (όχι άλλα δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς) να περιοριστεί αποκλειστικά και μόνον στα τρέχοντα διαχειριστικά θέματα, που σχετίζονται με τη λειτουργία του δήμου και των υπηρεσιών του. 

Σε ζητήματα σημαντικά, όπως ενδεικτικά το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, το εργοτάξιο ΙΝΤΡΑΚΑΤ, το Οχυρό, ο υγρότοπος Μαρικών, για τα οποία η νέα δημοτική αρχή έχει δεσμευθεί γραπτά και δημόσια για μία διαφορετική πολιτική από αυτήν της απερχόμενης, θα πρέπει να αποφασίσει το νέο δημοτικό συμβούλιο. 

Ευχόμαστε στη νέα δήμαρχο Δήμητρα Τσεβά-Μήλα και στους νέους δημοτικούς συμβούλους, μία δημιουργική θητεία προς όφελος του τόπου μας και των κατοίκων.

Οι αγώνες για τη ΓΗ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ συνεχίζονται μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο!

 

Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2023 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 19:18

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.