" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Αστυνομική εισβολή στη ΒΙΟΜΕ Κύριο

Η νέα ιδιοκτησία του οικοπέδου, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, προχώρησε στην περίφραξη του χώρου. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ δηλώνουν ότι δεν υποχωρούν και ότι θα συνεχίσουν τη λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση, ενώ παράλληλα καλούν τον κόσμο στο φεστιβάλ συνεργατισμού CoOpenAir festival 2.5,  που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 15/10 στο χώρο του κατειλημμένου εργοστασίου

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕΒΙΟΜΕ

Σήμερα το πρωί αιφνιδιαστικά ήρθε η νέα ιδιοκτησία, παρουσία εισαγγελέα, με υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ ασφάλεια), μας εγκλώβισαν στο κατειλημμένο κτίριο του ακινήτου 60 αναγκάζοντάς μας να μεταφέρουμε τα πράγματα και περιέφραξαν το χώρο.

Μας απείλησαν ότι θα έρθουν με περισσότερες δυνάμεις για να μας εκδιώξουν και από τον χώρο που μας περιόρισαν. Απέκλεισαν όλους τους δρόμους της γύρω περιοχής που οδηγούν στο εργοστάσιο, απαγορεύοντας την πρόσβαση σε εργαζόμενους, αλληλέγγυους, κατοίκους της περιοχής και όποι@ περνούσε.

Απαντάμε ότι με φράχτες ή χωρίς εμείς συνεχίζουμε τη λειτουργία του εργοστασίου με αυτοδιαχείριση και γι αυτό σας καλούμε όλους αύριο να έρθετε στο φεστιβάλ από τις 16.00.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΣΕΒΙΟΜΕ έχουν διοργανώσει και φιλοξενήσει εκατοντάδες εκδηλώσεις με δεκάδες χιλιάδες κόσμου και έχουν περιφρουρήσει τον χώρο χωρίς να προκληθεί ποτέ καμιά ένταση, συνεπώς οποιαδήποτε επίθεση στο φεστιβάλ μας θα προέρχεται από την άλλη πλευρά.

Το CoOpenAir festival 2.5, το φεστιβάλ του συνεργατισμού και των συνεργατικών εγχειρημάτων της πόλης, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο οικόπεδο του κατειλημμένου 60. Η πρόσβαση θα γίνεται από την οδό Λητούς (φανάρι Ανωτέρας Σχολής Πολέμου και Σχολείου Ειδικής Αγωγής - Στάση ΒΙΑΜΥΛ)

Σωματείο Εργαζομένων ΒΙΟΜΕ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ΒΙΟΜΕ

 

Οι Social Waste είναι ένα από τα συγκροτήματα που θα παίξουν αύριο στο φεστιβάλ. Είναι γνωστή η στήριξή τους στο αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, ενώ η «Γιορτή της Ουτοπίας», ένα από τα πιο όμορφα τραγούδια τους είναι γυρισμένο στο χώρο του κατειλημμένου εργοστασίου. Σε ανακοίνωσή τους, δε, στο λογαριασμό τους στο fb καταγγέλουν την αστυνομική επέμβαση και καλούν σε υποστήριξη

"Από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τη ΣΕ ΒΙΟΜΕ, όχι μόνο το εκπλειστηριασμένο κομμάτι, αλλά ολόκληρο το χώρο.

Παρ' όλα αυτά οι εργαζόμενοι, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης, και αλληλέγγυος κόσμος είναι εκεί να υπερασπιστούν κοινωνικά κεκτημένα μιας δεκαετίας.

Η αυριανή συναυλία θα γίνει κανονικά, και είναι ίσως πιο σημαντικό από ποτέ να γίνει κανονικά.

Τα λέμε εκεί"

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.