" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Εσχ(κ)ατολογικόν Κύριο

Σε αντίθεση με το ποίημα του Καβάφη, οι βάρβαροι ήρθαν στην ώρα τους. Ήρθε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ήρθε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ήρθε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Από την εταιρεία MYTILINEOS ήρθε η κ. Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου, ήρθαν και στελέχη του Τομέα Έργων EPC - METKA. Ήρθανε, λέει, να στηρίξουν την πυρόπληκτη περιοχή μας. Έτσι μας είπανε, έτσι σας λέμε

skata12abc

Ο μικρός μας αυτοκράτορας ήταν εκεί, όπως πάντα. Τους υποδέχθηκε με τιμές, κορδωμένος και φουσκωμένος από υπερηφάνεια. Είχε πάρει μαζί του και έναν περισσευούμενο περιπλανώμενο καθηγητή, σε περίπτωση που η υπουργός διαπίστωνε ελλείψεις στο σχολείο. Καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους οδήγησε όλους μαζί στο χώρο του θεάτρου, εκεί όπου θα παιζόταν η παράσταση

skata13abc

 

Αρχικά, πήρε το λόγο η εκπρόσωπος της εταιρείας, στη συνέχεια ο δήμαρχος και τέλος η υπουργός. Ήτανε πολύ ωραία. Όλοι μαζί ευχαρίστησαν τη φιλόστοργη εταιρεία που θέλει να νομίζει ή να νομίζουμε ότι έκανε δωρεά σε πυρόπληκτους, ενώ στην πραγματικότητα βοήθησε στην αποκατάσταση ενός σχολείου που δεν ήταν πυρόπληκτο αλλά απλώς είχε τα ίδια χάλια με οποιοδήποτε δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα. Καλοδεχούμενη η προσφορά, βέβαια, αλλά καλό είναι τα πράγματα να λέγονται με το όνομά τους, όσο και αν αυτό στενοχωρεί τους κρατούντες που δεν είναι σε θέση να διατηρήσουν τα δημόσια σχολεία σε μια αξιοπρεπή κατάσταση. 

Από την άλλη μεριά, ο δήμαρχος έκανε για άλλη μια φορά μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα παίρνοντας από το πουθενά επιπλέον πόντους δημοφιλίας, ενώ η χαμένη μέσα στην τρικυμία των σκέψεών της και υπουργός Παιδείας της Μεσαιωνικής Ελλάδας, διάβασε μία έκθεση με θέμα «Ο άνθρωπος και το περιβάλλον». Δεν ξέρουμε, βέβαια, αν θα τολμήσει να διαβάσει μια τέτοια έκθεση και στα containers των δημόσιων σχολείων της γειτονικής Αρτέμιδας. 

skata07a

Στη συνέχεια, οι ομιλητές αντάλλαξαν ευχές και φιλοφρονήσεις και αποχώρησαν μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων. Μόλις έφυγαν και οι τελευταίοι χειροκροτητές υπήκοοι, ο τόπος ησύχασε. Μόνο ένας βάτραχος από το γειτονικό Μεγάλο Ρέμα απέμεινε να αμπελοφιλοσοφεί και να απαγγέλει ένα ποίημα που οι ρίζες του χάνονται στις απαρχές του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους.

skata05α

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 12:48

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.